Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cozaduzo

Dieta 1000 kcal - w miesiąc ubyło 4kg POLECAM

Polecane posty

Kobitki nie katujcie się żadnymi Dukanami, Kopenhaskimi czy innymi cholerstwami po których efekt jojo murowany , polecam wam dietę 1000 kcal.. Mi pomogła i nadal pomaga.. Pogody ducha !!:)

Gość napisz cos wiecej,,
co jadłas ile razy dziennie moze menu jak wyglada takie np na 1 dzien

Gość kawciaaaa111
ja jestem po kopenhaskiej 2 lata i nie mam jojo

Gość gangnam style...
napisz co jadlas...i czy tylko dieta czy tez jakis ruch do tego

Gość no i napisała hihi
bardzo dziekujemy

Może źle się wyraziłam pisząc, że po w/w dietach na pewno będzie efekt jojo, bo to zalezy od organizmu i aż takiego pewniaka nie ma co do efektu jojo ze kazdy bedzie go mial, ale z własnych doświadczeń i nie tylko wiem, że dużo osób po takich dietach właśnie z tym efektem się spotkało. Co do diety 1000kcal , ułożyłam ją sobie sama na podstawie jadłospisów, których w sieci jest nieskończona ilość. Przez antykoncepcję przytyłam 10kg w dwa miesiące, przez rok nie stosowałam żadnej diety, bo po prostu brakowalo mi motywacji. Ale we wrześniu wzięłam się za siebie i zaczelam stosowac diete 1000 kcal i jak już wiadomo w miesiac ubyło mi 4kg. Można powiedzieć, że nadal ją stosuję ponieważ przyzwyczaiłam się do niej. Jeżeli chodzi i ćwiczenia to ja nie ćwiczyłam w ogole, bo po prostu nie mam na to czasu ale podejrzewam, ze dodajac cwiczenia do tej diety efekt bedzie jeszcze lepszy. Dostarczalam organizmowi wszystkie niezbedne skladniki, jadlam 5 posiłkow dziennie co 3h, ostatni o 19. Piłam tylko wodę niegazowaną i herbatę zieloną, zadnych czerwonych przeczyszczajacych nie polecam poniewaz pozniej bez niej nie mozna sie zalatwic jak przyzwyczaisz organizm. Nie jadłam nic smażonego na tłuszczu, piers z kurczaka np pieklam w piekarniku, jajecznice robilam na wodzie wiem, ze moze to dziwnie brzmi ale polecam sprobowac np z pomidrkiem i cebulka .. Uzywalam wegety do przyprawiania potraw zeby nie byly nijakie, jadlam duzo kaszy jeczmiennej, gryczanej, ryz bialy, brazowy do tego np rybka buraczki badz ogorek kiszony i szklanka soku, kompotu obojetnie.. Wczesniej opychalam sie tylko fastfoodami, slodyczami.. Wychodzac z uczelni jak bylam glodna od razu myslalam o mcdonaldzie, a teraz wiem ze bez tego da sie zyc :)) Moze to zadne odkrycie z ta dieta, ale po prostu wiem ze moge jesc "wszystko" ale przyzwoitych ilosciach MNIEJ ALE CZESCIEJ

Gość weronka@
moim zdaniem tłuszcz zdrowy jest potrzebny na dieice i jajecznice mozna smailo smazyc na oliwie z oliwek schudłam na takim jedzeniu duzo

Gość weronka@
jadłam nawet 2000 tys kalori dziennie zcasem wiecej , byłam na diecie z niskim indeksem glikemicznym i w miesiac schudąłm 7 kg potem w drugmi ok 6

menu na jeden dzień np : sniadanie: 1 bulka pelnoziarnista z margaryna , 2 cienkie plasterki wedliny, kilka plasterkow ogorka, moze byc do tego salata, pomidorek wtedy jest bardziej syta ale nadal malo kaloryczna II sniadanie: 2 jablka lub banan, albo np jogurt obiad: piers z kurczaka pokrojona w kostke do tego marchewka por wszystko dusic, mozna dodac lyzke oliwy z oliwek bo na poczatku ciezko przyzwyczaic sie do smazenia na wodzie, doprawic wegeta i do tego szklanka ugotowanego na sypko ryzu badz kaszy jeczmiennej podwieczorek: budyn waniliowy, albo galaretka, albo np owoc ( kombinacje dowolne) kolacja: kromka pieczywa i salatka z pora, ogorka kiszonego, 3 lyzki groszku konserwowanego plus butelka wody niegazowanej 2l i herbata zielona (2,3 filizanki dziennie- ja herbate kupuje w biedronce nazywa sie feel green)

Masz racje weronka, ze tluszcz jest potrzebny na diecie ale najpierw trzeba ten tluszcz, który się nagromadził w naszym organizmie wypłukać najlepiej wodą niegazowaną i herbatą zieloną. Bo tak jak mowie, musimy dostarczac wszystkie niezbedne skladniki weglowodany, bialka, tluszcze, cukry ale powoli ...

Gość weronka@
na tej diecie nie liczy sie kalori ale jak nieraz policzyłam tak dla siebie to wychodzilo od 1800 ---2200

Gość hgfgffgh
a czy na tej 1000 kcal mozna pomniejszyc brzuch? bo mam taki wystajacy i nie wiem co robic , juz mialam na kopenhaska przejsc

Gość hgfgffgh
ale sie waham bo nie mam pojecia czy wytrwam 13 dni

Gość elfka321
na kopenhaskiej sie je a na głodowce nie i jakos daja rade

Gość hgfgffgh
ja tak przy okazji robiąc diete jakaś licze na to ze pomniejsze tez zoladek i nie wiem czy na takich 1000 kcal tez sie da

Według mnie 1000kcal-1200kcal bo i tak sobie pozwalam, to dieta ktora pozwala się najeść i to za duzo.. Kazda z nas ma inny problem to tez od tego zalezy, kazdej z nas bedzie pasowala inna dieta.. Ja po prostu zmienilam tryb zycia od objadacza , do czlowieka ktory sie najada i ktory przyzwyczail sie do takiego trybu zycia.. Juz po prostu przestawilam sie na taka ilosc kalorii dziennie , potrzeba czasu mozna pozniej zwiekszac sobie kalorie ale wazne zeby bylo tych 5 posilkow dziennie a nie 3 opychajace :)

Gość serersstantai mała
a co myslicie o piciu herabty yerba mate ponoc zmniejsza apetyt na jedzenie

Gość serersstantai mała
ja mam taka lisciasta zamiar kupic , piłam dawniej z torebek ale nie pamietam juz jak to było :P)