Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lusy6

szczepionka od grypy

Polecane posty

witam czy któraś mama zaszczepiła swoje pociechy od grypy szczepionką waxgrip i po kilku dniach dziecko chore leży plackiem z b.wysoką gorączką?

Gość a kazda taka sama
to ja sie zapytam co to jest szczepionka "od grypy"?

ja szczepię się od kilku lat, moje dziecko tez, nikomu z nas nic nie jest... może wybrałas zly moment na szczepienei, np kiedy dziecko bylo juz oslabione? bo to tez może miec wplyw. tu jest fajny tekst o tym, że no szczeinki nie powinny powodowac rakich rzeczy (http://pogromcymitowmedycznych.pl/news/szczepionka-przeciwgrypowa-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82em-zaka%C5%BCenia-raczej-strachy-na-lachy/), może to po prostu zbieg okolicznosc? a co mowi wasz lekarz?

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
szczepionka na grype to dziadostwo!! własnie tak zazwyczaj jest ze jak sie na nia zaszczepi to sie choruje wiecej niz zwykle,poza tym nie szczepi sie na nia dzieci ponizej 7 roku zycia. Po co w ogóle ta szczepionka??? Moje dzieci 15 i 12 lat nigdy nie były chore na grype a ja ja miałam ostatnio 11lat temu

Gość jfbhffvbhc
nie polecam. to nabijanie kasy koncernom farmaceutycznym. nie chorowalam na grype dopoki sie nie zaszczepilam. znioslam to okropnie, powiedzialam: nigdy wiecej, jak mi lekarz zaproponowal kolejne szczepienie ( z powodu astmy) i do tej pory od kilku lat mam spokoj. poza tym szczep co roku sie mutuje i musieliby za kazdym razem wycofywac miliony szczepionek aby zastapic je nowymi, wiec sa nieskuteczne, a rozwalaja tylko uklad immunologiczny, szczegolnie mlodym organizmom. To temat rzeka, sporo informacji jest w necie, warto poczytac i samemu wyciagnac wnioski.

Gość Adela850
jfbhffvbhc - dokladnie. Wirus co sezon sie mutuje. a wyprodukowanie nowej szczepionki (z badaniami, pozwoleniami itp.) trwa kilka miesiecy. Wiec teraz cie szczepia na wirusy ktore byly w poprzednim sezonie. A te ktore sa w tym sezonie, sa juz zmutowane. Moj M raz w zyciu zaszczepil sie na grype i tak chorowal jak nigdy w zyciu. 3 dni w lozku lezal plackiem. Koledzy mu picie donosili (to bylo za czasow studenckich) i od tamtej pory powiedzial ze nigdy wiecej. I nigdy wiecej tak nie chorowal. A jego siostra (moja szwagierka) po szczepionce na grypa nabawila sie alergii na siersc zwierzat i trawe (taka swierzo skoszona). i sie meczy bidulka. Wiec szczepionce na grype mowie stanowcze NIE!