Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kogo wybrac! Ojca czy faceta?

Kogo wybrac? Ojca czy meza?

Polecane posty

Mam 23 lata i poznalam wspanialego faceta. Silny, przystojny, opiekunczy z ktorym chce spedzic reszte zycia. Niestety moj ojciec jest bardzo zazdrosny o niego. Teraz jestem w ciazy. I moj ojciec bardzo rywalizuje z facetem. Np. przynosi mi owoce i czesto rozmawia o moim dziecku. Moj ojciec jest prawnikiem i powiedzial mi o tym ze dziecko moze nosic nazwisko matki(mimo tego iz ojciec uzna dziecko). Nie wiedzialam o tym. Mojemu tacie zalezy na tym poniewaz nie ma syna. Teraz facet kazal mi wybierac albo tatus albo on?

miało być przyszłego męża Prawda jest taka ze ja nawet w wieku 18 lat nie moglam mu powiedziec o tym ze kogos mam bo moj tata zawsze mial fochy z tego powodu. Teraz jednak chce rywalizowac z moim facetem ktory mi sie oswiadczyl a moj facet tez stawia mi ultimatum.

jestem polinteligentem bo wypadla z kolyski jak bylam mala, pomozcie! nie wiem co robic! sluchac tatusia czy obcych ludzi w necie? pokierujcie mna, powiedzcie co mam robic bo nie jestem zdolna do samodzielnego pokierowania swoim zyciem :(

Gość masz co chciałas
wybierz SĄSIADA!! albo listonosza!.

Gość ja jestem za wyborem
kota wybierz kota

Gość jak teraz wybierzesz tatusia
to juz nigdy nikogo nie bedziesz miala i nie bedziesz szczesliwa, a ojciec jest wdowcem/rozwodnikiem? jesli tak znajdz mu jakąs kobiete. czy Ty masz 23 czy 3 ,ze masz tatusia wybierac. Jeszcze sie okaże ze zechce by Twoje dziecko mowilo do dziadko 'tato'

Gość gddsds
oczywiscie ze mąż.

Gość ja jestem za wyborem
wybierz sasiadkie to wtedy bedziesz mogla zrobic trójkąt zo ojcem albo mezem

Gość tyuujtjy
Ale wy głupio radzicie dziewczynie, może tylko dwie osoby coś sensownego napisały. Autorko, nie możesz żyć życiem ojca i układać swoje życie pod jego dyktando. Nigdy nie będziesz szczęśliwa jeśli tak zrobisz. Zacznij żyć własnym życiem, to nie egoizm tylko prawidłowa dorosła postawa. Musisz wiedzieć czego chcesz, a najprawdopodobniej masz to utrudnione przez ojca który cały czas miesza. Najważniejsze jest to żebyś dała dziecku nazwisko ojca, bo wiążesz z nim przyszłość. To bardzo ważne. Jeśli dasz dziecku swoje nazwisko pomimo dziecko będzie miało kochającego ojca, to skrzywdzisz ojca własnego dziecka. Naruszasz tym fundament jakim jest zaufanie względem partnera. Widać, że twój facet z jednej strony ma rację, że każe ci wybierać. Znaczy, że zależy mu na tobie i widzi, że taka postawa twojego ojca krzywdzi nie tylko jego ale i ciebie. Ale z drugiej strony nie można się ot tak wyzbyć ojca ( no chyba, że jest tyranem, zniszczył ci życie, ubezwłasnowolnił ). Ograniczcie z nim kontakty. Zamieszkajcie razem. Twój ojciec musi zrozumieć, że jesteś dorosła i masz prawo robić jak uważasz za stosowne. Jako prawnik doskonale zdaje sobie sprawę, że wywiera na tobie manipulacje o nazwie "szantaż emocjonalny" - a to jest jedna z form przemocy psychicznej.