Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemsama

w DZIEŃ PIERŚ - NA NOC BUTLA- CZY KTÓRAŚ MAMA TAK KARMIŁA?

Polecane posty

Gość niewiemsama

kobietki mam problrm, mój synek ma 3 tygodnie, urodzil sie duzy 4500 kg, w szpitalu był dokarmiany butla w dzien bo nie mialam pokarmu,od 4 doby juz w dzien go nie dokarmiam butlą - jest na cycu i chyba mu wystarczy bo spokojnie ssie i spi,ale poznym wieczorem pojawia swie problem- zawsze kolo 22-23 prezy sie przy cycu ,łapie i puszcza i sie denerwuje, wtedy wystarczy ze dam mu 60 ml mleka modyf. i zasypia jak aniołek,potrafi przespac nawet 5-6 godz, tylko boje sie bo poczytalam ze od tego zmniejszy mi sie ilosc mleka i bede musiala niedlugo przejsc na butle calkiem-czy to prawda? czy to az taka zbrodnia dokarmiac dziecko na noc butla? czy któras mama tak karmila z powodzeniem?

ja karmilam podobnie. jak mala skonczyla 2 miesiace budzila sie co godzine prawie na piers,ja bylam pol przytomna w dzien,wiec kolo 22 sciagalam mleko i dodawalam do tego jakies 60ml mm i podawalam dziecku ona sie najadla na noc i spala jak.....niemowle:) bez budzenia sie co godzine.w dzien karmilam ja tylko piersia ile tylko chciala.przestalam ja "dokarmiac "na noc jak skonczyla 7 miesiecy.niemam zadnych wyrzutow sumienia z tego powodu,wrecz odwrotnie mysle,ze dziecko mialo wiecej korzysci z tego,bo wyspana mama to szczesliwa mama :)

absolutnie to nie jest zadna zbrodnia,zeby tak dokarmiac uwierz mi,ty tez masz prawo do tego,zeby sie wyspac i odpoczac!! jezeli w dzien bedziesz noramalnie karmic na zadanie to ilosc mleka bedzie dla dziecka wystarczajaca na dzien,poprostu bedziesz "produkowac" mniej na noc,bo organizm dostanie sygnal ,ze nie ma takiej potrzeby i tyle.Ja zaczelam tak robic dopiero po 2 miesiacach jak laktacje mialam rozkrecona na maxa wiec nie bylo problemu niewiem jakby bylo wczesniej

Tez karmilam w nocy butla a w dzien piersia. Szlo szybciej i mialam pewnosc ze ziecko dluzej pospi tym bardziej ze maly miewal problemy z ssaniem. niemniej to moze byc gwozdz d trumny laktacji. hormon oksytocyny wytwarza sie. nocy i warto wtedy odciagac mleko. poki odciagalam w nocy bylo ok z pokarmem potem kilka nocy odpuscilam i od razu bylo mniej mleka. niestety.

Gość wertywerty
Niby można i lepiej tak niż samym mm jak już pytasz się jest ale Czy dzieci karmione mlekiem modyfikowanym śpią inaczej? One też budzą się w nocy. Podanie mieszanki nie zapewni Ci 8h nieprzerwanego snu. Jest jednak różnica w tym, jak śpią dzieci karmione piersią i „butelkowe, wynikająca z tego, jak funkcjonuje ich organizm. Mleko modyfikowane jest dla małego dziecka o wiele cięższe do strawienia niż mleko mamy. Organizm w pewien sposób wyłącza większość funkcji życiowych, usypia je, i skupia się na trawieniu pokarmu, który mu dostarczono. Przy karmieniu piersią w nocy trawienie odbywa się jakby obok, niezauważalnie i nie obciążając organizmu. Wiem, że prawdopodobnie jesteś zmęczona. Każda z nas czasami jest. Wiem, że są chwile kiedy oddałabyś wszystko za to, żeby Twój mały ssak przespał te parę godzin dłużej. O jednym mogę Cię zapewnić to minie. Naprawdę. artykuł http://dziecisawazne.pl/dokarmianie-a-karmienia-piersia-cz-3-kiedy-przespi-cala-noc/

Gość wertywerty
Warto przeczytać, o tej inteligencji oczywiście nie bierz tak dosłownie, chodzi o to podałam w poprzednim poście, że mózg pracuje podczas snu a aktywne składniki lepiej go odżywiają. http://babyonline.pl/niemowle_karmienie_piersia_artykul,6675.html http://www.kobieta.pl/dziecko/niemowle/zobacz/artykul/warto-karmic-noca/ http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/karmienie-i-dieta/2009/warto-karmic-noca!.aspx