Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KODAK KRUPÓT

czy wierzycie w duchy ?

Polecane posty

Gość ouh;o
:D Moja się drze jak zrobi :D dosłownie bije na alarm. Co do duchów, to podobno zwierzęta coś wyczuwają. Mój kot jest zawsze spokojny i nie gapi się podejrzliwie w wszystkie kąty i nie interesuje się czymś czego załóżmy nie ma więc chyba wszystko ok ? :D Tak tak muszę się jakoś pocieszyć, bo jestem trochę wystraszona...

Jakby duchy były w domu to kot by je widział. Po prostu patrzyłby dziwnie jakby na coś niewidocznego. Tak sądzę. No, mógłby też atakować kogoś żywego widząc przy nim/w nim ducha ale kotom akurat zdarza się że zaatakują dla zabawy lub że nagle się przestraszą i mamy taki sam efekt, że drapną czy ugryzą więc to żadna wskazówka. Nie, myślę że jeśli kot jest ogólnie wesoły i względnie spokojny to wszystko jest OK.

Gość ouh;o
Tylko pańcia przerażona, a kot śpi w najlepsze w moim łóżku, chyba dzisiaj nie pójdę spać. Mąż na nocce, dzieciaki śpią a u nas jakaś wichura jeszcze za oknami :O Nie lubię jak tak mocno wieje, bo jak jest głośno to nie usnę. :)

Zbieram się do spania. Dobranoc, ouh;o, śpij spokojnie i pozdrów kicię ode mnie. Dobranoc tym, którzy by jeszcze zajrzeli.

Gość ouh;o
miłej i spokojnej nocki w takim razie 🖐️ :)

To tym bardziej życzę spokojnej noc. I lepiej się już połóżmy bo i tobie i mi dzieci dadzą jutro popalić, jeśli noc zarwiemy (ja mam 3-latkę w domu). :D

Gość pisac
duchy istnieja, nie ma co do tego watpliwosci egzorcysta.pl/dusza.html . sama widzialam ducha, chociaz to dziwna historia. wstalam w nocy z lozka, a na fotelu siedzial moj ojciec (ktory zyje), zaczelam do niego mowic, a on nie reagowal, siedzial jak posag z kamienia.... moj ojciec lezal w lozku i spal. moze w takim razie ducha widzialam?

Gość gość
Trochę odnowie temat, bo jestem świeżo po przejściach. Nie wiem czy to duchy, ale coś dziwnego działo sie nie dawno w moim domu. Dodam, że to nowy dom, do którego wprowadziliśmy się tuż po jego zbudowaniu. Mozecie wierzyć lub nie, ale sa to historie prawdziwe, które tak nas wystraszyły,że sprowadziliśmy w końcu kogoś kto nazywa sie egzorcystką. Zaczeło się od tego,że wracaliśmy z małym dzieckiem wieczorem do domu i idąc przez podwórko synek powiedział do nas ,,o babcia wygląda na nas z kuchni", nie musze dodawac,że żadnej babci w domu nie było. Syn miał wtedy 4 lata i dokładnie opisał jak wyglądała ta babcia. Wszystko pasowało do babci mojego męża, nieżyjącej już kilka lat, która mieszkała 2 ulice dalej i całe życie ponoć nie lubiła mojego meza.Ogólnie była zazdrosna o wszystko i dziwna jakaś ponoć.Jak dowiedziała się przed śmiercią,że będziemy mieszkać blisko niej to podobno udawała ucieszoną i komuś z rodziny powiedziała ,że będzie jak cos na głeboką starość mieszkała u nas. Nie doczekała zakończenia budowy i nie była nigdy za zycia w tym domu. Ponoć była tak ciekawska i wścipska,że nie wykluczone, iż nas po prostu odwiedza po śmierci. Kolejnym dowodem na to,że cos jest nie tak, było pudło z bielizną,które spadło z głebokiej półki na ziemię, wiecznie wyjący pies, który zanim zdechł to swoim wyciem wyprowadził z równowagi większość sąsiadów. A już największym hitem był telewizor, który włączył sie sam w środku nocy na cały regulator, tak ,że oboje z mężem zerwaliśmu sie na równe nogi, śpiąc piętro wyżej w sypialni. Dodam,ze tv nie miał funkcji samodzielnego włączania. Nie wspomnę juz o kwiatkach, które wiecznie ktos przesuwał z doniczką w inne miejsce, wrażeniach,że nie jesteśmy sami w domu choć byłiśmy, wiecznym pechom i wypadkom samochodowym z których cudem wyszliśmy cało. Nie pomogły żadne msze, modlitwy, ani zapalanie zniczy na cmentarzu. Ostanio obudziłam się i nie mogłam ruszyć niczym, nie mogłam mówić, czułam ,że ktoś siedzi na mnie jakby chciął udusić. Zaczęłam sie modlić w myślach, bo to ponoć pomaga i jakoś ustąpiło, ale serce waliło mi ze strachu przez cały dzień. Egzorcystka po zbadaniu świecami domu stwierdziła,że duchów nie ma w tym domu, że może ktoś nam żle życzy i takie ma to działanie... Ale tv sam sie nie włączył przecież do jasnej cholery ! Może na czas wizyty egzorcystki babcia wyszła do sąsiadów lub poszła do siebie? Napiszcie co o tym sądzicie . Może dziecku się przewidziało,może pudło jakoś tam spadło,ale jak mógł wł sie tv. Nikogo nie było na dole, nawet pies spał z nami pod kołdrą w tym czasie.

Gość gość
Odnośnie mojego psa. Kiedyś zostałam sama w domu, a ten dostał furii szczekał przeraźliwie na drugi koniec pokoju, najeżył się i warczał, masakra :o Był dość późny wieczór. Ile się strachu przez niego najadłam. Warczał też i był niespokojny jak pewnego razu oglądaliśmy egzorcyzmy annelise michel (czy jakoś tak) na yt. Masakra ... w sumie nie wierze w duchy, mieszkam naprzeciwko cmentarza :)

Gość gość
Czesc.wydaje mi sie ze dobrze byloby wyswiecic dom jezeli jestes osoba wierzaca. najlepiej poprosic ksidza.Duchy istnieja.sa obok nas ,choc nie kadzy je widzi. Popytaj w rodzinie,moze babcia miala jakies sprawy niedokonczone,zamiary w stosunku do Ciebie.Onosnie zabezpieczenia domu nalezy w kazdym rogu pokoju.ewentualnie innych pomieszczen wysypac szczypte soli kuchennej,a dom okadzic biala szalwia jezeli nie masz to zwykla,zaczynajac od wejscia do domu kazdy pokoj r****m przeciwnym do wskazowek zegara. Czesto pal w domu swiece.a przy sobie zawsze mniej toszke soli kuchennej.ja nosze zabek czosnku i dziurawiec,To jest takie zabezpieczenie przed duchami izlymi istotami. Odezwij sie pozniej i sie nie boj, POZDRAWIAM.

Gość gość
tak

Gość gość
1.Ja miałem ale nie wiem czy to był duch. Byłem i przeglądałem se blogi o duchach i nagle przez rolete która była widziałem cień od razu odsunełem i nikogo nie było 2.ja se oglądałem film a zasłona sama sie zasuneła dziwne!

Gość verA178
Własnie wczoraj w nocy utopil sie moj kolega.... Dzis rozmawiajac na ten temat z moja ciocia,mowi mi ze przeciez zabral go pan Ł.-nazwijmy go tak.... A dlaczego? Pan Ł.pracowal kiedys nieleganie w lesie,przygniotlo go drzewo,i trzech panow- pan K. pan P. i pan B. byli razem z nim,niestety nie wezwali pogotowia poniewaz nie posiadal ubezpieczenia. Zmarl oczywiscie,do szpitala dotarl,gdy bylo juz za pozno. Po roku śmierci zabral pana B. ,teraz zabral pana K. i jezeli teraz zabierze pana P. to uwierze w duchy. Wtedy bede miala pewnosc,ze po naszej smierci jest cos wiecej.... Nie wiem jak w miescie,ale na wsi jest tak,ze jezeli zmarly (bo lezy zazwyczaj 3 dni) lezy przez niedziele niepochowany,zabiera kogos ze soba. Nie bylo jeszcze tak nigdy,ze kogos nie zabral

Gość gość
nie. przynajmniej nie w takie jak wy. Ja wierzę w Boga wszechmogącego-Ojca i Syna i Ducha Świętego. Wierzę też w aniołów- są to DUCHY czyste Są też i złe duchy , jest nim szatan. Ale wam chyba nie do końca o to chodziło.

Gość gość
ale bzdury wypisujecie , umarlo mi kilka bardzo bliskich osob , ludzi po ktorych rozpaczalam , moze nie lalam lez ale w srodku wszystko mnie bolala , serce krwawilo , rece sie trzesly to byl i jest taki zal ze nie da sie opisac i bardzo bym chciala i szukalam jakiegos znaku od nich , potwierdzenia ze jeszcze sie zobaczymy , ze jest im dobrze , ze nie cierpia nie boja sie juz niczego ALE NIGDY NIC SIE NIE WYDARZYLO. prawda jest taka ze po smierci poprostu nieistniejemy :(

Gość gość
Duchy istnieją i przychodzą kiedy chcą lub mogą a nie bo ty chcesz..

Gość gość
kiedy moga? , tos mnie rozbawila , a kto im zabrania?? podobno duch to duch nie ma ograniczenia w postaci ciala, czasu i przestrzeni , jesli zalozmy ze widzi iz ja bardzo cierpie a on czyli ten duch wiem ze za zycia mnie kochal ( dziadek babcia kochana ciocia) to moglby mnie uspokoic , nie koniecznie nawiedzac ale dac jakis znak ze jest ok po smierci nic nie ma - taka prawda

Ja w duchy nie wierzę. Jednak gdy się nasłucham podobnych historii, to zawsze mi się później wydaje, ze coś widzę/ słyszę. Potężna jest siła sugestii.