Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra jakas,.,.

Moj facet uwaza ze cialo kobiety po ciazy sie nie zmienia!

Polecane posty

Gość masakra jakas,.,.

Uwaza, ze kobieta podczas ciazy nie przytyje kiedy bedzie jesc jak do tej pory, ze przytyje tylko tyle ile wazy dziecko..ze cialo po ciazy bedzie jak przed ciaza a nawet lepsze,zgrabniejsze.. mowil tez ze kiedy sie bedzie smarowac maslem brzuch, to nie bedzie rozstepow..(!) a pochwa to w ogole.. nic sie nie zmienia, ze to bzdury, ze po ciazy jest wiadro, ze ma sie rozstepy, cellulit. Przeraza mnie ta jego niewiedza.. Kobiety uswiadamiajcie swoich facetow, bo pozniej kobieta rodzi dziecko, a taki facet zszokowany cialem swojej kobiety po ciazy- rozzalony zdradza na prawo i lewo..

I tak, i nie. Może to zależy też od genów, od odżywiania podczas ciąży. A nie jak to niektóry kobiety się tłumaczą bo musiały wpieprzać mięso za dwóch bo w końcu dla dziecka...

Gość natalia wrocław
To że ty masz faceta prymitywa nie oznacza ze kazda kobieta z takim przygłupem żyje :D

Gość ghfgjgjg
Tak tak a skóra rozciągnietego brzucha znika tylko trzeba wypowiedziec zaklęcie!!

Gość masakra jakas,.,.
no dokladnie, chodzi mi przedewszystkim o ten brzuch, kazda kobieta po ciazy nie ma brzucha jak wczesniej!!

Jestem w 7 miesiącu i to ja się bardziej boje tych zmian niż mój facet. Wiadomo, że to kwestia indywidualna i jak się będzie wpierdzielać na maksa to później są efekty jakie są. Mi tylko brzuszek rośnie, rozstępów na razie nie mam. Jem jak wcześniej i wierzę, że jak będę o siebie dbała do końca ciąży i po niej to wrócę do starej figury. Dużo zależy też od tego czy przed ciążą było się aktywnym czy nie, ja ćwiczyłam. Druga sprawa to jest to, że mój facet nie kocha mnie tylko za fajny tyłek czy cycki. Gdyby tak było nie byłabym w ciąży.

Gość oj tam,oj tam;-)
Z waga-no,czasem same sobie jestesmy winne. Rozstepy-oj,na pewno nie ma wplywu! Ja smaruje sie za kazdym razem jak jestem w lazience oliwka,robie pilingi,smaruje kremami dla kobiet w ciazy po kapieli i... Juz mam. A to dopiero 30tc.

Gość oj tam,oj tam;-)
Z waga-no,czasem same sobie jestesmy winne. Rozstepy-oj,na pewno nie ma wplywu! Ja smaruje sie za kazdym razem jak jestem w lazience oliwka,robie pilingi,smaruje kremami dla kobiet w ciazy po kapieli i... Juz mam. A to dopiero 30tc.

takie gadanie, że każda w ciąży tyje i później ma problemy z figurą to tylko przykrywka i tłumaczenie się bab, które nie dbają o siebie i wpierdalają na potęgę

Gość agsgsggsd
No moj uwaza podobnie, mamy po 20 lat wiec jeszcze mlodzi. Twierdzi, ze to ze niektore tyja, maja rozstepy to tylko ich wina, bo zra. Albo dlatego, ze w ciazy zapominaja nalozyc swoje balsamy (!) Przeraza mnie to, ale tak mysli wiekszosc moich znajomych 19-20 latkow, wszyscy wspominaja np. Adriane Lime czy Mirande Kerr i do nich porownuja. Ciezko mi ludziom wyjasniac, ze czasem to kwestia hormonow, ze skora peka bo jest rozciagnieta, brzuch plaski ale skora wisi itd. Moj mi przygaduje, zebym czasem sie w ciazy nie zapuscila, bo widzi, ze juz sobie planuje, ze dziecko, slub i mozna bedzie sie roztyc :O Rozumiem, ze jakakolwiek aktywnosc po ciazy wskazana, ale na litosc boska, sam brzuch schodzi przez jakis czas. Serio, zaczynam zastanawiac sie czy wszyscy mlodzi faceci to takie glaby, czy tylko moj (jeszcze moj, ale juz raczej niedlugo...)

Gość oj tam,oj tam;-)

Gość masakra jakas,.,.
agsgsggsd- moj rowniez wspominal niektore modelki! za nic nie rozumie ze to fotoszop, pieniadze- drogie kosmetyki, dobry trener, operacje... przeraza mnie to.. a on jeszcze chce zebym mu urodzila dziecko ! tez chcialam, do czasu..

Gość ja tez nie miałam rozstepów
na brzuchu przez cała ciaze dopiero tydzień przed porodem gdy brzuch mocno obnizył sie zaczeła pekac skóra , byłam załamana jak w przeciagu krótkiego czasu przybywało czerwonych obrzydliwych krech ,smarowanie przez cała ciaze nic nie dało

Gość tesrts
jak to znosicie? mnie az ciarki przechodza jak mysle o "pekajacej skórze"

Gość raflezja
A ja myślę, że to kwestia indywidualna. Wprawdzie sama nie rodziłam, ale moja najbliższa przyjaciółka tak. Zawsze miała figurę modelki - bardzo wysoka i chuda. Po ciąży nic w tej kwestii się nie zmieniło, ani pół rozstępu, skóra na brzuchu szybciutko wróciła do stanu sprzed ciąży - widziałam, dotykałam :P Wygląda właśnie jak te modelki co to urodzily i prężą się na okładkach. Tyle że jej fotoszop nie potrzebny. Nie ma żadnej oznaki tego, że jeszcze nie dawno była "ciężarówką" (chociaż to na wyrost powiedziane, bo w ciąży przytyła jakieś 9 kg)! Poza małym blond berbeciem co to się plącze pod nogami ;) W sumie przyjaciółka nawet troche żałuje, bo zawsze narzekała na tę swoją chudość i liczyła, że po dziecku jej trochę zostanie tu i tam :P

Gość raflezja
A ja myślę, że to kwestia indywidualna. Wprawdzie sama nie rodziłam, ale moja najbliższa przyjaciółka tak. Zawsze miała figurę modelki - bardzo wysoka i chuda. Po ciąży nic w tej kwestii się nie zmieniło, ani pół rozstępu, skóra na brzuchu szybciutko wróciła do stanu sprzed ciąży - widziałam, dotykałam :P Wygląda właśnie jak te modelki co to urodzily i prężą się na okładkach. Tyle że jej fotoszop nie potrzebny. Nie ma żadnej oznaki tego, że jeszcze nie dawno była "ciężarówką" (chociaż to na wyrost powiedziane, bo w ciąży przytyła jakieś 9 kg)! Poza małym blond berbeciem co to się plącze pod nogami ;) W sumie przyjaciółka nawet troche żałuje, bo zawsze narzekała na tę swoją chudość i liczyła, że po dziecku jej trochę zostanie tu i tam :P

Gość kochanka Franka
Mam 2 malych dzieci,zero rozstepow.W obydwu ciazach przybralam wage ksiazkowo.Po pierwsze ciazy wazylam mniej niz przed.Skora na brzuchu szybko odzyskala elastycznosc.Po drugiej ciazy wrocilam do wagi z przed lecz ze skora troszke gorzej.Jednak i ztym dalam rade.Cala ciaze natluszczalam i nawilzalam skore.gdy rodzilam dzieci nie bylam juz nastolatka

Gość agsgsggsd
Dokladnie, mowie mu, zeby obejrzal sobie swoja matke - kobiete zadbana po 40tce, na moj gust swietnie sie trzymajaca, ale jednak widac po niej 2 ciaze, chocby na brzuchu (rozstepy, na pupie i piersiach tez, widzialam ja w bikini). A on do mnie - wez nie porownuj, jak ona byla mloda to nie bylo tyle kremow!!

Gość dlaczego nie....
Jestem rok po urodzeniu córki. Nie mam rozstępów, mam płaski brzuch i figurę lepszą niż przed ciążą. Wszystko dzieki temu , że całą ciąże pływałam a po-uprawiałam aerobik i przestałam jeśc po 18.00. Wszystko zależy jak sie do tego wszystkiego podejdzie.

Gość agsgsggsd
Nie zawsze to kwestia podejscia, moja trenerka fitness jest super wysportowana, umiesniona, trenuje wiele godzin dziennie, w ciazy przytyla moze 7 kg i to tylko na brzuchu, teraz super figura, szczupla, ale skora na brzuchu jak u 90latki, lata przy kazdym ruchu

Gość kabareton
prawda jest taka jak juz kilka kolezanek napisalo, duzy wplyw maja geny, jeszcze wiekszy my same, ja choc nie robilam nic oprocz obzerania sie na potege i przytycia 25 kg, po 6 miesiacach wazylam mniej niz przed ciaza, poza tym wiekszy cyc, plaski brzuch, ktorego wczesniej nie mialam i suuper samopoczucie, wreszcie wiem jak powinna sie czuc kobieta. dzieki ci boze... :*

Gość wierzyć się nie chce ze
takie wspaniałe ciała macie po ciąży, na ulicach jakos tego nie widać , wręcz przeciwnie co chwile widac mamuski pchajace głębokie wózki z brzucholami jak w 6 mcu i wylewającymi się boczkami a tutaj wszystkie takie cudne i szczupłe , chyba ze przed ciążą wyglądałyście jak palapumpy i teraz trochą ruchu przy dziecku spadło kilka kilogramów i uważacie się za modelki do których o zgrozo wam daleko

Gość kabareton
och ja strasznie mi przykro ze mierzysz swoja miara :) wyobraz sobie ze spokojnie nadaje sie na wybieg jak juz tak bardzo cie to interesuje :) a skoro zdrazylo sie to u mnie to na pewno tez i u innych, czego zycze wszystkim kobietkom :)

Gość Livia_85
Niestety ciało kobiety w ciąży jest bardzo narażone na zmiany. Jednak nie powinnyśmy z góry zakładać, że będziemy mieć rozstępy, cellulit, wiadro itp. Ja zamierzam zrobić wszystko co w mojej mocy by zachować ciało w jak najlepszej formie. Nie będę myśleć, tylko o śpioszkach, zupkach, kupkach itp. Nie będę jeść za dwóch, będę ćwiczyć, smarować ciało, trzeć szorstką gąbką, ćwiczyć mięśnie Kegla, ćwiczyć z balonikiem epino. Dla dziecka nie zapomnę o sobie, nie przestanę o siebie dbać! Jednak mimo wszystko zgadzam się z Tobą, że facet powinien wiedzieć, że pewne zmiany mogą być niezależne od kobiety i zawsze ryzyko tych zmian istnieje. Jednak myślę, że większość facetów jest tego świadoma.

Ja obstawiam geny przykład, moja kuzynka w ciąży przytyła 30kg, przed ciążą figura modelki wysoka szczupła laska z bardzo ładnym brzuchem i wiecie co ? Dokładnie 3 miesiące po urodzeniu córki miała ślub kościelny (cywilny wcześniej) i wygladała lepiej niż przed ciążą nie zostało jej nawet jednego kg na plusie a jej brzuch widziałam i zazdrościłam a i dodam, że miała cesarkę a po tym dłużej wraca się do siebie. Ja w ciąży też tyle niestety przytyłam i nie mam zamiaru się usprawiedliwiać wygladałam jak potwór poród również zakończony cc dziś zostało mi jakieś 6 kg na plusie na szczęście waga cały czas stopniowo opada na brzuchu mam kilka nie widocznych rozstępów i kilka na piersi brzuch pomału wraca do dawnego wyglądu choć jeszcze mu brakuje a jestem nie całe 4 miesiace po cc.

Gość eqweqweqw
nie wiem czy tryb zycia bo coś do rzeczy... Często w młoym wieku ciało cierpi mniej, ja miałam dzieci w wieku 20 i 24 lat i tez zero rozstępów, mimo że ani razu nie smarowałam si.ę czymkolwiek, i moja figura przypomina raczej pomidora a nie modelkę.

Livia85 wiesz ja też tak myślałam, będę chodzić na basen, dbać o siebie i inne cuda wianki cóz rzeczywistość była inna ciąża zagrozona więc miałąm duzo odpoczywać, pod koniec ciąży zaczełam masakrycznie puchnąc nogi, ręce, twarz wszystko! Wylądowałam przez to w szpitalu wyniki miałam w miarę ok ale znów musiałam leżeć, żeby nogi odpoczywały i tak mi się teoria z praktyka mineła:( Ale ciało smarowałam 2 razy dziennie panicznie bojąc sie rozstępów.

Gość Livia_85
Jednak jeśli będę dobrze się czuła, to będę dbać o siebie. Teraz dbam przed ciążą, potem będę w trakcie, a potem także po ciąży! Jak już nie daj Boże zrobią się te rozstępy to powinno się w miarę szybko pójść do jakiegoś gabinetu kosmetycznego, gdzie różnymi zabiegami można usunąć rozstępy, ale muszą być one jeszcze w miarę świeże.

Gość Livia_85
Jednak jeśli będę dobrze się czuła, to będę dbać o siebie. Teraz dbam przed ciążą, potem będę w trakcie, a potem także po ciąży! Jak już nie daj Boże zrobią się te rozstępy to powinno się w miarę szybko pójść do jakiegoś gabinetu kosmetycznego, gdzie różnymi zabiegami można usunąć rozstępy, ale muszą być one jeszcze w miarę świeże.