Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wołam o pomoc !

Można włożyć dwie globulki dopochwowe naraz ?!

Polecane posty

Gość wołam o pomoc !

Byłam u ginekologa i stwierdził grzybice. Przepisał mi globulki dopochwowe Betadine i clotrimazolum też dopochwowe. Jestem dziewicą więc tym bardziej nie wyobrażam sobie włożyć dwóch globulek naraz -.- Nie używałam nigdy tamponów więc mam kłopot z włożeniem nawet jednej globulki, bo jestem tak ciasna że wyje z bólu !! Naprawdę nie da rady... I teraz się pytam czy iść jutro do gina i spytać się czy nie da się przepisać czegoś doustnie i czy to normalne, że kazał mi wkładać dwie globulki naraz ? Nie wyobrażam sobie tego, bo boli tak że nie da się tego opisać. Pomocy !!

Gość Przeciez nie musisz ich wklada
ć jednoczesnie :D:D

Gość wołam o pomoc !
Powiedział mi, że oby dwie naraz ;/ ciekawe jak ?!jak sie jest dziewica to chyba nie ma sie dziury wielkosci wiadra ;/ ja nie dam rady tam nawet jednej wcisnac a on mi kazał dwie !! bral ktos podobnie te globulki czy co ??

Gość oinetrgerg
Dziecko. Nie musisz WKŁADAĆ jednocześnie. Najpierw wkładasz jedną, najgłębiej jak możesz (najlepiej środkowym palcem dopychać), jak włożysz to chwytasz w dłoń drugą i wkładasz w taki sam sposób. Oczywiście wkładasz przed snem.

Gość lakaiiji
Spróbuj posmarować się najpierw provag żelem, który zawiera kwas mlekowy co powoduje, że chroni przed bakteriami i grzybami ale najważniejsze to to, że dobrze nawilża więc o wiele łatwiej będzie ci zaaplikować te tabletki (jedna po drugiej na noc). Jeśli w dalszym ciągu będzie to dla ciebie trudne to idź do gin. niech zmieni ci te globulki na coś innego bo przecież musisz zacząć się leczyć. A ten żel zachowaj i smaruj się nim profilaktycznie.

Gość milenka+++
Spokojnie, posmaruj się żelem żebyś była bardziej nawilżona - tak jak radzi wyżej koleżanka, kucnij sobie bo tak jest łatwiej i delikatnie, pojedynczo wprowadź tabletki, na noc oczywiście. Jak wkładanie globulek to dla Ciebie duży problem, to wspomagaj leczenie probiotykiem doustnym, mi zawsze podczas leczenia infekcji intymnych pomaga - provag. Jest on bardzo skuteczny, ponieważ zawiera szczepy bakterii mlekowych pochodzące od Polek, dodatkowo posiada pozytywną opinię PTG dlatego w pełni mu ufam. Możesz go również stosować profilaktycznie, żeby infekcja nie wróciła. Trzymaj się i głowa do góry!