Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zatmon

Najwyzsza jakosc?

Polecane posty

Gość Zatmon

Karmie piersia, jednak musze dokarmiac mm. Dziecko 3 miesiace. jakie mleko jest wg was najlepsze?

Gość poiupoiu
Mogę napisać tylko i wyłącznie na podstawie zasięganych opinii od mam, również w internecie że najlepszy jest Enfamil.

Gość masz co chciałas
a dlaczego dokarmiasz?? Jezeli odzywiasz sie dobrze i nie masz problemów zdrowotnych ani np. zapalenia piersi ( i musisz na chwile malucha odstawic bo np. dostaniesz antybiotyk) - zastój mleka - to nie ma powodów do dokarmiania.

Gość masz co chciałas
mam nadzieje ze nie dałas sobie wcisnąc ciemnote mamusi albo tesciowej ze maluch na cycku jest głodny i płacze z głodu i musisz dokarmiac!!! To bajki dla zachukanych młodych mamusiek które słuchają wszystkich na około tylko nie swojego rozumnku!!

Gość Zatmon
Wlasnie myslalam o tym aby kupic enfamil 0 - lac. Mala sie nie najada... ciagle wisi przy cycku, ja odciagam pokarm, a laktacja mimo to do bani... I tak bede odciagac, ale po karmieniach jak zje juz wszystko to chce podac chociaz z 30 ml mm. Bo slabo przybiera...

Gość Zatmon
Wiec jak wyjasnic to, ze mala chce non stop piers i wisi przy niej, zlosci sie, ze nie leci juz mleko, a gdy podam jej butle to je jakby tydzien glodowala... Nie chce karmic butla, ale juz nie wiem co robic.

Gość poiupoiu
jak chcesz karmić piersią to nie dokarmiaj, byc moze ma silny odruch ssania. Przystawiaj często też w nocy, wtedy wydziela sie najwięcej prolaktyny i pobudza laktacje. Ile to mało przybiera?

Gość mmaammaa2010
To zalecenie lekarza z tym dokarmianiem czy Twoja decyzja? Ile waży córka i z jaką wagą się urodziła?

Gość Zatmon
Corka wazyla 3200. Do niedawna przybierala dobrze. Ma 11 tygodni i wazy 5500. Czyli ok, ale w ciagu ostatnich 2 tygodni przytyla tylko 170 gr... Przystawiam mala ciagle, ssie piers wieksza czesc dnia, juz dzisiaj bylo pewnie ze 14 karmien... Ale ona mimo to jest glodna... Teraz poszla zmeczona spac, ja za jakas godzinke odciagne mleko. Problemu zaczely sie okolo 2 tygodni temu - niestety nabawilam sie zapalenia piersi i mialam wysoka goraczke. Po tym jakby pokarmu bylo mniej...

Gość poiupoiu
a jak z karmieniami nocnymi? Nie wybudza się?

Gość mermaid moor
Zazdroszczę Wam tego, że swój czas przeznaczanie wyłącznie na dawanie cyca dziecku. Mało kogo stać na taki luksus/

Gość poiupoiu
jeszcze pytanko, po co odciągasz mleko?

Gość Zatmon
W nocy wybudza sie co 2.5 - 3 h. odciagam mleko aby pobudzic laktacje. Oczywiscie go nie wylewam. mala je z piersi, daje tez to co odciagnelam, ale to wciaz za malo. To pierwsze dziecko, wiec akurat mam czas na takie wiszenie przy piersi.

Gość poiupoiu
mermaid moor "wiszenie na cycku" to stan przejściowy zazwyczaj trwa do około 2, 3 miesiąca życia. Czy kobieta jest w stanie tyle wytrwać zanim rytm karmień wyreguluje się to zależy od jej priorytetów.

Gość Młoda księgowaGdańsk
Dlaczego nie podasz mm? Nie rozumiem przecież nic się dziecku złego nie stanie. Przeciwnie wreszcie będzie najedzone. Dziecko będzie zadowolone, Ty będziesz miała więcej czasu dla siebie, Twój mąż będzie mógł pełniej uczestniczyć w życiu dziecka choćby podając butlę małej w nocy. Po co tak męczyć siebie i dziecko mm to nie trucizna wręcz przeciwnie.

Gość poiupoiu
Prawda jest taka, ze żaden laktator nie pobudzi piersi bardziej niż dziecko a nie próbowałaś, żeby to córeczka ssała zamiast laktatora przez sen? Podajesz dziecku butelkę i to moze być powodem dla którego później dziecko złości się przy piersi, nie to że nie leci, tylko leci za wolno?

Gość Zatmon
Butelke podalam dopiero wczoraj pierwszy raz, bo juz tak biedna plakala, ze nie mialam serca. W domu mialam tylko bebiko. Zjadla wszystki z piersi, dorobilam 50 ml mm, tez zjadla. I tak latam dzis z nia przy piersi, a jak juz nie sscie to jeszcze laktatorem daje aby te laktacje pobudzic. No wlasnie pytam ktore mm najlepsze.

Gość poiupoiu
dużo zdrówka dla córeczki.

Gość Zatmon
dziękuję :) Ide sie przespac na godzinke... piszcie prosze jakie mleko wg was jest dobre.

Gość mmaammaa2010
Enfamil Premium Lipil podawała moja koleżanka i to podobno bardzo dobre mleko, moja córka była po ukończeniu 5 miesięcy na Bebilonie Pepti

Gość nie rozumiem ciebie
Ale skoro twoje dziecko ma nietolerancję laktozy to wielkiego wyboru nie masz,więc po co pytasz które najlepsze? teraz dziecko już coraz wolniej będzie przybierać.

Gość mmaammaa2010
A to diagnoza lekarza, że dziecko ma nietolerancję laktozy? Robiłaś badania, żeby to stwierdzić?