Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagaAga:**

Spadek libido przez NuvaRing??

Polecane posty

Piszę na forum bo nie mam za bardzo pomysłu jak sobie z tym poradzić. Tak jak w temacie mam spory spadek libido i zastanawiam się jaki jest tego powód. Od 3 miesięcy używam NuvaRing i własciwie po jego stosowaniu to zauważyłam. Cały czas czuje brak ochoty a jak juz dochodzi do seksu to mam obtarcia przez suchość pochwy. Nawet po grze wstępnej i używaniu żelu czuję lekki ból po jakimś czasie. Czy któraś z was też tak ma? Myslalam nad zmiana antykoncepcji ale byc może mój spadek libido nie wynika wcale ze stosowania krążków? Do tego odkąd używam ich mam o wiele więcej wizyt w toalecie, w nocy muszę 1-2 razy wstawać na siusiu co bardzo mnie męczy i też zastanawia czy to od krążków. A może potrzebna mi asekurella czy cos w tym stylu??

asekurella to dla naiwnych kobiet, co wierzą w reklamy. nie działa, ale marketing mają super. tak, po stosowaniu hormonów możesz mieć niskie libido, możesz nie mieć go wcale. mnie do tej pory (lat 2) nie wróciło. po zmianie hormonów na inne może być lepiej, trochę lepiej, albo gorzej. niestety tak to jest...

Po dwóch latach od zmiany hormonów albo od zaprzestania nie wróciło? Kurcze ale sa jakies sposoby na odzyskanie go chyba?

jak jakiś rozsądny znajdziesz, to napisz do mnie - bardzo chętnie się o nim dowiem. ja miałam jeszcze depresję, więc ogólnie tabletki ciężko odchorowałam. Teraz będę sobie robić badania hormonalne, mam szczerą nadzieję że wyjdzie w nich coś co da się naprawić.

dobrze jak coś znajde to napiszę. Ty jak coś będziesz wiedziała to też napisz do mnie. Może warto zrobić sobie takie badania jak twoje żeby dowiedzieć się który środek będzie najlepszy