Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana :/

ciąża a latanie ?

Polecane posty

jakie macie doświadczenia z lataniem w czasie ciąży ? Zostałam poinformowana przez położna ze zmiany ciśnień wpływają szkodliwie na łożysko czy coś wiecie na ten temat?

Gość masz co chciałas
niestety latanie odpada! Ja nie mogłam poleciec do Włoch na wakacje w ciazy bo lekarz mi powiedziała to co tobie i bałam sie. Potem okazało sie ze lepiej nie ryzykowac bo wyszło mi jeszcze nadcisnienie i dopiero były by jaja.

no to nie fajnie :( a przecież tyle ciężarnych lata ..pewnie nie zdają sobie z tego sprawy

Gość oj tam,oj tam;-)
Z tym latanie to dziwna sprawa. Wiadomo-1trym odpada,ale reszta? Moja siostra caly 2 i pol 3 kursowala miedz polandia i uk. A mnie lekarka zabroniła. A niby wszystko ok.

Gość co za glupoty gadasz
ja bedac w ciazy latalam kilka razy - w pierszym trymestrze rowniez i nic mi nie bylo. Jak masz poronic to i tak sie tak stanie - bez roznicy czy bedziesz leciala czy siedziala na kanapie. Kolezanka od razu przestala pracowac jak sie dowiedziala, ze jest w ciazy a i tak poronila w 7 tygodniu wiec nie ma to znaczenia. A poza tym teraz nie ma juz takich roznic w cisnieniu w kabinie bo samoloty sa duze i nowoczesne

Gość masz co chciałas
no tak tak. Kiedys były stare samoloty i było stare cisnienie w nich a teraz sa nowoczesne samoloty i jest nowoczesne cisnienie!!! ja pier.... ale pojechałas dziewczyno!!

do co za głupoty gadasz- no nie ja gadam tylko połozna i jak widac inni lekarze tez wiec jedyna osoba co gada głupoty ty a podejscie typu "jak masz poronic to i tak poronisz" daruj sobie matole

doladnie ja tak samo latalam miedzy polandia a uk. Tylko pod koniec ciazy juz nie latalam - chyba od 7 miesiaca. Ale nie zerygnowalam z wakacji czy innych wypadow - tylko w polsce jest takie przeswiadczenie ze ciaza to choroba i trzeba zmieniac swoje dotychczasowe zycie. Ja nadal chodzilam na silownie, basen, cwiczylam w domu. Do tego prawie do konca pracowalam a nie jest to praca biurowa. Dziecko urodzilam bez problemu bo jestem wysportowana i dzieki wycwiczonym miesnia mialam sile je szybko wypchnac. A w Polsce moje kolezanki siedza na L4 mimo, ze nie ma wskazan, tyja po 25 kg i pozniej marudza ze po porodzie wygladaja jak slonie. A do tego nie maja sily dziecka urodzin wlasnymi silami.

nie chodizlo mi ze to ty gadasz tylko ta osoba, ktora Ci odpowiedziala jako pierwsza. Ciekawe ze tylko w polsce lekarze zabraniaja latania a w innych krajach nie i wszystko jest ok.Hmm ciekawe. Od latania to tylko lepiej sie powstrzymac w koncowce ciazy zeby nie doszlo do przedwczesnej akcji porodowej ale wczesniej to nie ma takiej potrzeby

Gość masz co chciałas
Biedaczko - Idealna - zycie idealnej wysportowanej i srającej w biegu mamusi musi byc cholernie fascynujące!! Ciezko chyba byc kobieta idealną wsród tylu idiotek co chca donosic swojego malucha i sie o niego troszczą od początku.

może przyznaj sie ile ty zarabiasz w uk i ze musisz pracowac bo nie miałabys macierzynskiego a twoje kolezanki w polsce wola isc na L4 niz wstawac za 1500zł/mc w ciąży i maja gwarant macierzyńskiego . Nie pamięta krowa jak cielakiem była !

tak a macierzynski a potem od razu dostaja wypowiedzenie z pracy bo nikt nie chce miec takich nierobow i kretaczy. Zeby dostac macierzynskie w UK musialam przepracowac 6 miesiecy i potem moglam juz na nie isc ale nie chcialam. Pracodawca dal mi dogodne warunki pracy wiec nie musialam sie martwic ze sie za bardzo zmecze.

Gość masz co chciałas
Hej -- zdezorientowana -- daj spokój nie ma co sie wywnętrzac na -- Panią idealną -- bo zaraz ci napisze ze urodziłą w przerwie na obiad w firmie i nawet do szpitala nie pojechałą bo nie miała czasu na glupoty. A ty kolezanko zrobisz jak bedziesz uwazała. To twoje dziecko i twoje zdrowie. Moze ci sie nic nie stac ani dziecku jak polecisz sobie raz czy dwa czy pięc ale mozesz tez załowac ze poleciałas jak cos sie stanie. Twoja decyzja.

no i co z tego? nie da sie ukryć faktu ze i tak MUSIAŁAŚ pracować 6 m-cy no i w UK nie ma czegoś takiego jak L4 w ciąży tak jak do 13 tc nie ma ciąży ....

Masz co chciałaś - nie jesteś jedyna której lekarz zabronił latać więc na okres ciazy zostaje w Polsce no chyba ze samochodem się do UK wybiorę. Wiesz po prostu tez jestem w uk i wiem jak tam jest i wqrza mnie takie wymądrzanie jednej z drugą jak tam wspaniale wirtualnie a w rzeczywistości po 12 h za 250ł/tydzien stoją na produkcji i plują sobie w twarz jak to im źle ale na forum jeżdżą 5x do roku na wakacje mają czas na to i tamto a tak naprawde oszczędzają nawet na jedzeniu i biorą z tesco białą serie... polak w uk

Gość masz co chciałas
wiem cos o tym bo miałam tam 2 kuzynki z rodzinami. Wszyscy spier.... po 2 - 3 latach do Polski z powrotem. A miałam od nich info na bierząco i moge duuuzo powiedziec co i jakie ''luksusy'' tam są. Ale olac idealnych. Ja wole byc nieidealna i mi z tym dobrze.

Gość poroocznikova
Moj lekarz nie widzial przeszkod,zebym leciala w tyg. 31 i wocila w 33. Natomiast powiedzial,ze ta podroz (jakies 1000 km) samochodem bylaby niewskazana -nie konkretnie dla mnie,ale dla kazdej ciezarnej w zaawansowanej ciazy. na lot dostalam ponczoszki uciskowe i gitara. Poza tym latalam w pierwszym trymestrze raz i w drugim dwa razy -za kazdym razem tam i z powrotem. nic mi sie nie dzialo. robcie jak uwazacie,ale moim zdaniem nie ma co tak histeryzowac. i nie pierdolcie,ze kobiety,ktore nie rozplywaja sie nad soba i nie.leza cala ciaze,nie chca donosic ciazy.

Gość Tez latalam w ciazy w 6,7tc
Potem w 21 i 23 tc. Ginekolog nie widzial przeciwskazan. Dopiero w drugiej polowie trzeciego trymestru latanie nie jest wskazane, bo moze zakonczyc sie przedwczesnym porodem. O ile ciaza nie jest zagrozona to ,wedlug lekarzy i poloznych z ktorymi rozmawialam, nie ma przeciwskazan.

Gość ja lecialam w 7 mi mialam juz
spory brzuch.poza strachem(bo latac nigdy nie lubiłam)i tym,ze ciezko siedziec tyle godzin to bylo ok.moj gin powiedzial,ze wszedzie moze sie cos stac z ciaza jesli ma sie stac

Gość andzia sloneczna
lecialam samolotemm w ok.4 tyg. a potem w 6 mies.na wakacje na wyspy kanaryjskie, podroz i wakacje znioslam rewelacyjnie, wrecz wakacje mi bardzo sluzyly

Gość a mnie rozmiesza takie gadanie
tych co w polsce siedza i nigdy w uk nie byly a niby takie madre bo ktos im powiedzial ahahah a dla waszej wiadomosci nie kazdy kto pracuje i mieszka w uk musi stac na produkcji albo garnki zmywac. czasy sie zmieniaja i my tak samo. Ludzie tu mieszkania kupuja, zmieniaja prace na lepsza wiec nie gadajcie gupot

Gość do a mnie rozmiesza
i po chooj się wpierdalasz w temat pisząc nie na temat ? Ktoś sie pyta o lataniu w ciąży a ty pierdolisz o produkcji widać ze na niej stoisz po 12h ! a domy to przez szybę agencyjną widzisz bo po 10-ciu w chałupie mieszkasz

Mnie w zasadzie powiedzieli, że moja ciąża przebiega prawidłowo i medycznych przeciwskazań ku lataniu nie było,jednak leciałam tylko 2 razy w 14 i 24 tygodniu.

Gość Emiram
Hejka Jeśli ciąża jest prawidłowa to nie powinno być przeciwskazań. Linie lotnicze jednak nie chcą zabierać kobiet w zaawansowenej ciąży z uwagi na ryzko porodu przedwczesnego. Sama latałam w ciąży sporo -najdalej w 7 tyg. do Azji, w 7 miesiącu do Stanów. W 7 mieś., jako, że lot trwał długo, dostałam 2 zastrzyki przeciwzakrzepowe do samodzielnego zrobienia podczas podróży (takie jest robi się saobie gdy ma się załamaną nogę). Dziceko jest zdrowe i nie było żadnych problemów. Pzdr