Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TomekLat30

jak wykreslic wspolwlasciciela domu po rozwodzie? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość TomekLat30

2 lata temu kupilem dom, bylem po slubie cywilnym. no ona ciagle zdrazdala, uciekala, za 3 razem juz zwiazala sie calkowicie z innym, chyba maja dziecko, wyladowala gdzies na 2 koncu polski. dom jest na raty a ona jest wspolwlascicielem. powiedzcie mi jak ja calkowicie wykreslic z hipoteki?

Gość Ksiega Wieczysta
wszyscy swieci baluja w niebie, zloty sypie sie kurz :D

Gość TomekLat30
to mam zalozyc sprawe w sadzie? podziału majatku nie było. zostawila mnie na lodzie, wyssala z pieniedzy i tak zostalem z tym wszystkim, teraz zero kontaktu z jej strony, mimo moich apelacji

szkoda, że to zaniedbałeś jak to wyssała Cię z pieniędzy? jesteś w stanie to udowodnić? czy pracowała, jeśli nie jesteś w lepszej sytuacji, jeśli tak - jakie były proporcje Waszych zarobków? dom jest Wasz, teoretycznie należy jej się połowa, możesz żądać innego podziału, o ile udowodnisz, że Twój wkład jest większy

własność to święte prawo, niestety możesz złożyć pozew o podział majątku możesz próbować się z byłą żoną dogadać pozasądownie, ale pamiętaj, że wszystko, co dotyczy własności nieruchomości, nawet darowizna, musi mieć formę aktu notarialnego, inaczej jest nieważne

Gość TomekLat30
no odeszla zabrala mi jeszcze czesc oszczednosci i uciekla poprostu. wszystkie telefony, inne umowy byly na mnie poniewaz pracowala na czarno i do tej pory to splacam. chce sobie yulozyc zycie teraz z kims innym i chcialbym ja jakos wykreslic z hipoteki.

Gość TomekLat30
podnosze

Gość TomekLat30
intercyzy nie bylo, podzialu majatku tez nie, a z nia nie mam kontaktu zadnego, mimo prób

Gość ale gapa
A rozwód formalnie przeprowadziłeś? Podział majatku sądownie bo prawdopodobnie inaczej sie z nia nie dogadasz i dopiero wtedy mozesz robic porzadek w dokumentach. Księgi wieczyste, zazwyczaj, odzwierciedlaja stan faktyczny a ten u Ciebie jest taki, ze Twoja zona nadal jest wspólwłascicielem domu.

Gość TomekLat30
formalnie? nie rozumiem?

Gość TomekLat30
mielismy tylko cywilny

Gość azza
Składaj wniosek do sądu o podział majątku. Inaczej sie nie da skoro nei możesz się z nią skontaktować. Aha i żeby było jasne -bank też musi się zgodzić na wykreślenie jednego kredytobiorcy.

Gość TomekLat30
bank musi sie zgodzic? hmm ona nie wlozyla grosza w te raty ;/ cholera nie wiedzialem ze to takie skomplikowane bedzie

Gość no ale macie rozwód
czy ona jest nadal twoją żoną?

Gość TomekLat30
mamy rozwod oczywiscie juz rok ( w ktorym ona nie uczestniczyla i wisi mi jeszcze polowe za sprawe)

Gość azza
A jak było przy braniu kredytu -jak wyglądały wasze zarobki? Wiesz, przy jednym kredytobiorcy może być niższa zdolność kredytowa niż przy dwóch.

Gość TomekLat30
to byla rodzina na swoim

Gość TomekLat30
;/

Gość Dlaczego nie załatwileś
podczas sprawy rozwodowej/ Sprawe właśności powinieneś napisać w pozwie o rozwód.Miałeś adwokata? Teraz musisz zakladać sprawę od nowa.Skoro to był tylko Twój nakład musisz udowodnić w Sądzie.Do trzech lat masz czas, potem samoistnie wszystko dzielone jest wśród małżonków po połowie!

Gość TO CIEKAWE CO PISZESZ?
Z tego co mi wiadomo kred z banku "rodzina na swoim" muszą być wysokie zarobki, bo inaczej nie otrzymalibyście takiego dużego kredytu. Z pewnoscią otrzymaliście wspolnny kredyt na 30 lat? Nie wierzę że pracowała Twoja była na umowe śmieciową,Takiej banki nie biorą pod uwagę. Z tego co sie zorientowałam to rozwód jest bez orzekania o winie? Czy dobrze myślę?

Gość TomekLat30
rozwod tylko i wylacznie z jej winy. no ja mam wysokie zarobki

Gość TomekLat30
juz dzwonilem do prawnika moze mi pomoze