Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EĆKA

nieznana "kulka" w prawej piersi

Polecane posty

Gość EĆKA

Cześć dziewczyny, mam 20 lat, przez ok. 21 miesięcy stosowałam antykoncepcję hormonalną sylvie20, ale skończyłam 3 miesiące temu. W prawej piersi wyczuwam taką jakby "kulkę", nic mnie nie boli. Nie jestem znawczynią w badaniu piersi, ani nie wiem kiedy mi się to pojawiło i czy nie było już od dawna, po prostu nie mam pojęcia. Bardzo panikuję, nie wiem co mam zrobić. Proszę, pomóżcie mi... !

Gość mruuuuuweczka
nie panikuj tylko idź do lekarza. Ten pewnie da ci skierowanie na usg piersi. Większość guzków w piersi to guzki nie groźne. Mogą to być torbiele, włókniaki czy gruczolaki. Ale musisz to zbadać, wtedy bedziesz wiedziała.

Gość greczyneek
Ja u siebie też mam coś takiego - to gruczoł nie panikuj, ale radzę pójsć do lekarza nigdy nic nie wiadomo

Gość EĆKA
mruuuuuweczka - iść do ginekologa? Jak długo czeka się na wyniki badań usg? Jak się usuwa torbiele/włókniaki/gruczolaki? Czy to są już nowotwory? greczyneek - a jakie to coś jest w dotyku, gdy wyczuwasz to palcami, i czy masz to w jednej czy w obu piersiach? Gruczoł mówisz - hm, a badałaś to u lekarza? Ja właśnie nie wiem, od jak dawna (czy może od zawsze) to mam. Nie wiem też, jaka w dotyku powinna być zdrowa pierś.

Gość EĆKA
Czyli udać się do ginekologa, a nie onkologa, tak? Co jeszcze może oznaczać taka kulka? :(

Gość EĆKA
hallo...

Gość to normalne kulka
która przemieszcza sie przy dotyku to nie rak , tez miałam i zanim dotarłam do lekarze rozeszło sie samo

Gość EĆKA
Tak, niby jest u dołu piersi, a niby tak jakby pod sutkiem. Przemieszcza się między palcami -tak przynajmniej sądzę. Nic nie boli, ale od tego mojego "macania" piersi non stop (jak nigdy wcześniej) mam je już wrażliwe. Wczoraj umówiłam się do lekarza i w poniedziałek mam wizyte (wcześniej się nie dało)

Gość EĆKA
a czy taka kulka może okazać się czymś zupełnie normalnym? Ja chyba wykończe się tym panikowaniem :'(