Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajuśka 123

Wypisać z przedszkola??? Czy jeszcze dać szansę...

Polecane posty

Gość Kajuśka 123

mam taki poblem, moze ktos mi doradzi sami nie wiemy co robic. Dziecko w wieku 2.5 roku zaczelo przedszkole we wrzesniu. i kazdego dnia placze ;-/ ilez to moze trwac, wiadomo, 1 miesiac, gora 2. Ale u nas juz zaraz beda 3 miesiace i nie ma poprawy. wypisac? ma zostac dluzej w domu? jak uwazacie, nie bylo gotowy?? :-(

Gość do : Kajuśka 123
Zasadnicza różnica - czy płacze tylko codziennie rano, jak macie sie rozstac czy placze rano, a w trakcie dnia podobnie, też placze nie chce sie bawic, trzeba byloby porozmwiac z opeikunkami

Toksyczna Ci doradzi ma wieksze doswiadczenie, ale musisz wiecej napisac do jasnej ciasnej '-)))

Toksyczna= moze to dziwnie zabrzmialo ale nie bylo w tym zadnej zlosliwosci szczeerze

Nie no spoko,nie wuczulam zloslciowsci zadnej, tylko poprostu jest znaczna roznica kiedy dziecko odstawia brewerie rano przed wyjsciem a w przedszkolu juz jak reką odjąl, a kiedy i rano, i caly dzien w przedszkolu przebuczy Moja najmlodsza nienzosi rano wstawac bo woli pospac jeszce, zamiast o 6 rano na nogach juz byc, i są rowniez kweki, stęki,dlatego staramy sie ja jak sie da na pozniejszą godzine wozic Sama jak rano wstaje ile razy jestem w podlym nastroju,ze jakbym mogla to tez bym sie rzucila na ziemie i swoje niezadowolenie wylala podczas rannych brewerii przed pracą, tak jak dziecko przed przedszkolem :p

Toksyczna, bardzo mądra z Ciebie kobieta wiesz? bijesz na głowy inne mamuśki, pewnie ze względu na życiowe doświadczenie. Super. tak trzymać. czytam często twoje teksty i sama dużo się uczę :-)

Gość Toksyczna - mam pytanko!!!!
Co poradzisz na ociaganie sie z nocnym spaniem? Córka ma 2,5 roku! Wymysla po zgaszeniu światła i usypianie trwa i trwa...

Ja jak wczoraj dowiedzialm sie od whedif ze jestem projektem tylko i dlatego,ze napisalam w jednym temacie ,że w szkole mojej najstarszej corki jest zakaz wychodzenia poza teren szkoly nawet na przerwach ,ona wychodzila za brame na przerwie i za to musi dzisiaj po lekcjach grabic liscie :D :D :D

Gość mama 3latki
nasza aczęła chodzic też jak miała nieco ponad 2 lata i szczerze płacze codziennie rano były przez około rok czasu, teraz uwielbi aprzedszkole zgadzam sie , ze ważne jest czy dziecko płacze tylko rano czy cały czas, nasz na początku płakala tez w ciągu dnia a potem tylko przy "oddawaniu" po 2 minutach juz sie bawila, ja bym dała jeszcze czas na dostosowanie się porozmawiaj z opiekunkami jak dziecko zachowuje sie w ciagu dnia

projektem jest też najwieksza fanka bo ma 5 dziecko w drodze, a to przeciez niemozliwe. Albo to patologia (ulubione slowo kafeterianek, ) albo projekt i tyle :-)

Dla niektorych zyciowe sytuacje sa poprostu ponad ich wyobrazenia:D O widze juz wpisy ze pisze am ze soba, no pieknie :) Do "mam pytanko"--moje dzieci pozno chodzily spac z tego wzgeldu ze jak wczesnie zostaly zagnane do lozek to takze niemal 2 godziny jeszce buszowaly, wiec napradwe pozno są kladzione do lozek

nie wiem jak to mogę udowodnić, pewnie sie nie da ;-/ ale daje łeb uciąć, że nie jestem toksyczną:-) po prostu madrzebabka pisze, a czy stosuje w domu tak jak opisuje to juz nie wiem tego ;-)

Moja córka chodzi spac koło 21:30 ale wciąz jest kłopot a zwłaszcza ostatnio...

Wedlug kafeterianek projektami są "najwieksza fanka, moge wtrącic slowko, wiosenna mama, i ja,i jeszce normalne kobitki,ktore daja sobie jakos rade :) no ale przeciez pisze sama ze sobą dochodzi do tego argumentacja hahaaha Bardzo załuje ze kafeteria nie ma funkcji wysletralnia IP obok niku i dopiero by wam oczy wyskoczyly kto tu jest projektem , oj bardzo :)

wiosenna juz zmienila nick, bo tak na niej siedziały ;-/

Moja 4 latka 22 :30 bo inaczej wariowala w lozku jak zostala wczesniej zagoniona i jeszce bardziej sie rozbudzila niz jest kladzioiona troche pozniej

Qrna - ale my z Mężem o 22 to sami zasypiamy. Nie mamy nawet tzw. czasu dla siebie, bo córka chodzi spac równo z nami. :( A rano córa o 6:45 nie do dobudzienia.

moze wasza córka śpi w ciagnu dnia a juz nie powinna? tzn zrezygnjcie z drzemki i kladźcie ją o 20 :-)

ja bardzo polubilam wiosenną i chętnie bym z nią popisała prowatnie szkoda ze jej nie ma isie nie udziela

No własnie spi w dzień - ale czy spi 10 minut czy spi 1h zawsze tak samo pozno zasypia wieczorem. W przedszkolu kazalismy ja budzic po 30 minutach. ale to nic daje, zasypia tak samo jakby spala 1,5 h. :(

no to ciężka sprawa, fakycznie ;-/ a moze...wymęczycie ją?? tzn wracacie z przedszkola/pracy i bawicie sie w bieganie, wyscigi, w chowanego, skaczecie, smiejecie sie do łez i po prostu dziecko sie szybciej meczy..kąpiel, kubek cieplego mleczka/kakao - ma podobno wlasciwosci uspokajajace,usypiajace i wtedy podziala??

Gość _MamaZośki_
Mam podobny problem z córką, która ma 2 lata i od wrzesnia poszla do żłobka ( do tej pory byla z niania w domu). Co rano mamy sceny w szatni. Placze, histeryzuje itp. W domu jeszcze nie marudzi, w samochodzie tez nie ale jak tylko parkuje przed zlobkiem i wypinam ja z fotelika zaczyna sie jazda. Fakt faktem, ze duzo mi choruje. Pochodzi tydzien i prawie 2 tyg w domu i tak non stop wiec nie miala sie kiedy na dobra sprawe przyzwyczaic i oswoic z nowym otoczeniem. Jak rozmawiam z paniami to ladnie sie bawi jak sa zabawy zorganizowane ale jak dzieci bawia sie same zabawkami to jest problem bo zazwyczaj lezy gdzies na podlodze ze swoja maskotka, kotrą zabiera z domu. Juz sama nie wiem co z nia robić. Mam wyrzuty sumienia ze tak placze, ze zostawiam ją ale musze pracowac. Od lipca moj maz stracil prace i co prawda znalazl nową ale gorzej platna dlatego niania teraz by nas wykonczyla finansowo - byloby mega cięzko. Podpowiedzcie cos kobietki bo nie wiem co robic.