Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś będzie wiedział

Chciałem coś sprzedać i napisał do mnie jakiś dziwny facet

Polecane posty

Chciałem sprzedać pewną drogocenną rzecz na pewnym portalu, pisze do mnie jakiś amerykanin po angielsku, pod spodem tłumaczenie z transalora google z ang na polski, że jest zainteresowany kupnem i żebym mu więcej zdjęć wysłał. Podał adres mail i nr telefonu. Wrzuciłem jego tel w google i tam się pokazały jego ogłoszenia o sprzedaży mieszkań/wynajmie, ten sam nr tel, ale wszystko już po polsku, więc to Polak. Więc czemu pisze do mnie po ang i udaje obcokrajowca, czy ktoś wie o co może chodzić?

translatora*

uważaj bo to oszusci, ja chciałem sprzedać wystawiony na tablica pl telefon i mialem to samo . Sprawdziłem gościa i to oszust był.

Gość palindromy
napisz po polsku pytanie dlaczego udaje obcokrajowca, wrzuc to do translatora i wyslij mu to po 'angielsku'

chciałem sprzedać motocykl. Tak wlasnie myslalem, ze to oszust, ale zastanawia mnie jak on oszukuje na sprzedaży tych mieszkań? bo ma sporo ogloszeń, ale bez zdjęc.

Gość wegt
Za mieszkania pobiera pewnie jakieś zaliczki. A co do motocykla to wpłaciłby ci zaliczkę na konto przyjechał obejrzeć motocykl powiedziałby, ze mu się nie podoba i chciałby zwrotu zaliczki w gotówce oczywiście bez potwierdzenia, a później znowu chciałby zwrotu zaliczki bo miałby potwierdzenie wykonania przelewu.Mógłby nawet iść do sądu.

aha, no ladny cwaniaczek ale jaki glupi, jak mozna podawac ten sam numer tel w ogloszeniach co w mailach udając obcokrajowca.

Gość wegt
Kiedyś słyszałem, że przez paypal można cofnąć wpłatę. Oszuści kupują na ebay wpłacają przez paypal, ktoś im wyśle rzecz wraz z dokumentami a oni wycofują wpłatę. Nie wiem czy jeszcze tak można.

Gość ...,,...,,,,,
..