Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca tego wogole0000

torbiel,luteina---kto pomoze?

Polecane posty

witajcie,jakis czas temu lekarz wykryl u mnie torbiel na prawymjajniku 2,5 cm..dzis bylam znow na wizycie i ie wchlonela sie ta torbiel wiec lekarz przepisal mi luteine,mam ja stosowac od 15 dc przez 10 dni..przez 2 cykle...i mam pytanie,bo z tych nerwow nie dopytalam sie dokladnie...czyli teraz mam czekac do okresu,w 15 dc wziac tabletke i tak przez kolejne 10 dni i mam zrobic przerwe?bo tego nie wiem?i znow brac po okresie w 15 dc?dobrze mysle?ktos bral ja dopochwowo?

hej jest tu kto?

czekam ,moze ktos napisze cos:(

Gość Gonda
No to dlaczego z nerwów,to chyba dobra wiadmość????

Gość niewiedzaca nic nie wiem
po prostu nie wiem jak brac ta luteine..czy po tych 10 dniach mam robic przerwe na okres i znow nastepna ture brac od 15 dc?kto bral?

Gość Gonda
A co maja Twoje oczy do wchłoniecia sie cysty???po co Ci ta luteina???wywal ja i problem z głowy

Gość sssssssssssssssssssww
dobrze rozumujesz :) w 15 dc ładowac przez 10 dni, potem czekac do okresu i w 15 dniu znowu :) Ja to brałam namiętnie i od góry i od dołu :)

Gość Gonda
Mozna wszystko łykac tylko po co???

Gość sssssssssssssssssssww
żeby torbieli nie było :P nie łykac tylko ładować od dołu :P

Gość Gonda
Luteina nie zapobiegnie powstawaniu torbieli co Ty wymyslasz????

dziekuje ze choc jedna osoba mnie rozumie:) a u Ciebie pomogla ta luteina?na co bralas?bardzo Ci dziekuje...

Gość Gonda
A co tu rozumieć???wiemy ze miałas cyste cofneła sie swietnie,a tych syntetyków nie potrzebujesz brac poprostu i tyle,jestes juz drowa

Gonda,bez urazy,ale czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem?:O piszesz wogole o jakis rzeczach z ksiezyca,przeczytaj uwaznie o co pytalam,a potem pisz

napisalam ze sie nie wchlonela,literowki,sory,wlasnie na ta torbiel mam brac luteine ,bo jest nadal torbiel:(

Gość ssssssssssssssssssssssswwwww
brałam brałam na torbiele. Zalezy jakie masz. Ja miałam endometrialne i nic nie pomogło. Trzeba było zapytać na "Antykoncepcji...." tam to popularny temat. Jak masz torbiele proste, to się od luteiny wchłoną. Nic strasznego to nie jest - co chyba każda babka w życiu miała lub będzie miał to COŚ :)

Gość niewiedzca nic nie wiem
sssss---dzieki,ja mam mala torbiel,2 cm,gin chcial mi dac tabsy anty ale ja nie chcialam,rozne bralam swego czasu i bardzo zle sie po nich czulam wiec wybral luteine,boje sie czy ta torbiel sie wchlonie,ale mam nadzieje ze po 2 cyklach tak:)

Gość niewiedzca nic nie wiem
a u Ciebie te torbiele zniknely?po czym ?mi lekarz nie mowil jakiego rodzaju jest ta torbiel

Gość sssssssssssssssssswww
ja miałam torbiele endometrialne i od luteinki nic się nie wchłoneło (leksarka była gówniana i dała byle by dać). Skoro dał Ci to, to znaczy że to sa zwykłe łagodne torbiele. Nie ma co się przejmować. Ja przy antych czuje się okrutnie. Nawet mam stany depresyjne i boli mnie watroba:( więc ich nie biorę. Ja miałam w sumie chyba z 5 torbieli (2 razy 2 i raz 1 - endometrialne) Ostatnio byłam u gina to miałam zwykłą (nie pęknięty pęcherzyk Graf - pewnie Ty tą masz) też 2 cm, to nawet jej nie leczę :) No ale ona mi nie dokucza. Wcześniejsze - bóle brzucha, okres 2 razy w miesiącu itp. Pocieszam, że to nic strasznego ;) No chyba że endometrioza - a to juz wredna choroba - niby nic a jednak - można mieć z ciążą problem. Sorry, ale mnie to bawią te "wystraszon wątki" :) o torbielach. Od torbieli się nie umiera :)

Gość Do powyższych laików
LUTEINA to inna nazwa PROGESTERONU czyli hormonu żenskiego. Jednym z takich leków jest Duphaston. Bierze się go m.in po to aby powstała torbiel (niepęknięty pęcherzyk) pękł. Taki lek zażywa się jeszcze przez np. kilka kolejnych cykli, aby spróbować wyrównać cykl oraz aby nie doprowadzić do powstawania nowych torbieli.