Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buty nie do chodzenia...

powtorna reklamacja

Polecane posty

Witam, W drugiej polowie pazdziernika zakupilam buty na allegro, przyszly z rozwalonym suwakiem, wiexc sprzedawca kazal mi je odeslac do producenta, gdyz mialo to przyspieszyxc caly proces.. Odeslalam, potem otrzymalam naprawione obuwie. Chodzilam w nich 6 dni i znowu but sie rozwalil. Pisalam do sprzedawcy, ze posiadanie tyxch butow jest dla mnie zbyt kosztowne, pytalam co proponuje w tej sytuacji,a ten napisal, zebym znowu je do producenta odeslala, bo to nie on jest od reklamacji. Chce zwrotu gotowki, nie chce kolejnej naprawy, czy wymiany. Buty sa trefne, nic z nich nie bedzie, a zima nadchodzi wielkimi krokami. Odeslac buty do producenta i od nich chciec gotowki? Co powinnam teraz zrobic? Czas leci, a ja nie mam w czym chodzic.

Gość jak przysiadziesz to sama
niezgodnosc z umowa do sprzedawcy

Ale to do sprzedawcy mam odeslac buty i rzadac gotowki? Jakie mam prawo? On moze mi odmowic? Nie chce innych, chce tylko kase i swiety spokoj. On mi wyslal formularz reklamacyjny i kaze do producenta odeslac i ze to oni naprawia jak sie da.

ŻĄDAĆ jak już niezgodnosc z umowa, poczytaj o tym

Skoncz sie wymadrzac tylko odpowiedz na pytanie, ktore zadalam, a jesli nie to sie nie wypowiadaj. Czytalam wszystko, zwiedzilam juz kilka for dzisiej i dalej gowno wiem. chce konkretnej odpowiedzi. Czy do sprzedawcy odeslac buty i reklamacje, czy od niego mam Zadac pienoiedzy, czy jemu dac spokUj i uczepic sie producenta.

Nikt nie doradzi co robic dalej?

ale ty glupia, mowie ci co robic - NIEZGODNOSC Z UMOWA a ty dalej o reklamacji....

A ty jestes tepa i nie rozumiesz czego wymagam. Dobrze wysle je z dopiskiem 'niezgodne z umowa'. Ale do kogo?????????????????????? Rozumiesz? Wiesz czym sie rozni producent od sprzedawcy? Tym, ze producent, te buty produkuje i sprzedaje je sprzedawcy, a sprzedawca puszcza w obieg dalej i trafiaja do mnie, czyli do konsumenta. I teraz pytam, ja konsument buty odeslac mam do producenta czy sprzedawcy? Czy moge za to ZADAC gotowke, czy on decyduje czy bedzie to wymiana, czy zwrot gotowki czy naprawa? Boze ludzoie zlitujcie sie i niech ktos odpowie, a nie jakies glupie teksty w stylu tej panny wyzej.

Wiem, ze mam odeslac te buty jako niezgodne z umowa. Wiem. Ale chce wiedziec jak postapic, jak uswiadomic sprzedawcy, ze takie jest prawo a nie inne. Co robic, zeby nie popelnic teraz zadnego bledu i odzyskac moje pieniadze, grube pieniadze!

sorry ale kto tu jest tepy? skoro czytalas jak wyglada procedura niezgodnosci z umowa to powinnas wiedziec do kogo wyslac, to po pierwsze, a po drugie, dla ulatwienia, juz w pierwszym poscie odpowiedzialam na twoje pytanie. nie dosc ze jestes glupia to jeszcze chamka.

Gość qweqw
z jaką umową? :classic_cool:

kupna-sprzedazy

A ty debilko z mozgiem w dupie, albo i bez zrozum : NIE CHCE ZADNYCH LINKOW, ZADNEGO GOWNA, NIC NIE CHCE CZYTAC, BO JUZ PRZERABIALAM. chce zeby ktos mi napisal. Dla takich jak ty, co nic nie rozumno daje przyklad: buty odeslij do sprzedawcy z zalaczonym formularzem reklamacyjnym i tam napisz, ze chcesz zwrot gotowki. Itd. Kapujesz teraz ciemnoto?

Inny przyklad: buty odeslij do producenta, ten odesle ci kase. Napisz sprzedawcy to i to, ma on dostosowac sie do tego. Itd.

jestes ciezko kapujaca, na dodatek zaczelas mnie wyzywac, wiec tym bardziej nie mam ochoty udzielac ci wiecej informacji, a takowe posiadam :classic_cool: zreszta najwazniejsze juz napisalam 🖐️

bo TY chcesz, bo TY wymagasz by ktos cie wzial za raczke i napisal... ile ty masz lat? normalna osoba by po moim pierwszym poscie zasiegnela informacji na czym polega niezgodnosc z umowa i by sie posilkowala ustawa a nie miala pretensje zeby jej napisac, moze mam ci jeszcze zaniesc paczke na poczte? :O

A co ty posiadasz jak ty tylko linki umiesz wklejac i. Bledy wytykac. Ty ,mnie zaczelas pierwsza wyzywac, wiec sie nie dziw, ze tak skonczylas.

jak skonczylam? :D to ty skonczylas, bez informacji 🖐️ jestes zbyt roszczeniowa, moze mam ci jeszcze dupe podetrzec? :O jestes dorosla, tak sie domyslam, a reakcje i teksty jak jakas rozbestwiona gimnazjalistka.

jakie linki wklejac? wszystko co potrzebujesz wiedziec - slowa klucze masz w pierwszym poscie. reszte zrob sama 🖐️

Mam problemy z glowo. Czy to cos zmienia? Jestem chora, potrzebuje wsparcia. Czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie za te buty? Mam dyskoplazmnie, czyli trwale uszkodzenie odbytu i trwale zapalenie ucha srodkowego. Poza tym, noie dowidze, nie do slysze i mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Jz wszystkie informacje potrzebme do tej reklamacji juz posiadam. Chcialam sie tylko upewnic.