Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to wygląda

szybkie chudnięcie a @

Polecane posty

Gość jak to wygląda

staram sie z partnerem o dziecko, mam nadwage, w zwiazku z tym doszłam do wniosku, ze schudne, no i schudlam, 10kg w miesiac, przygotowalam sie na to, ze moja @ przyjdzie w zwiazku z tym pozniej, a przyszla wczesniej, moje cykle trwaja roznie, w granicach 29-31,32 dni, a ten cykl trwal 27 dni, czy zmiejszenie masy ciala moze miec wplyw na zajscie w ciaze?

nie, chyba że zjedzie się poniżej wagi podczas której dostało się pierwszą @ generalnie raczej to właśnie otyłe kobiety mają problem z ciążą (i skazują dziecko na choroby i otyłość w przyszłości), a nie te szczupłe.

Gość jak to wygląda
no ja wlasnie o to pytalam, czy jesli schudne, moje szanse na poczecie beda wieksze

niestety jest tak, że toksyny które spożywamy i wdychamy zostają w tkance tłuszczowej. podczas odchudzania przedostają się do krwioobiegu, więc na pewno trzeba odczekać przynajmniej miesiąc od zakończenia odchudzania do momentu poczęcia dziecka. Kobiety z dużą nadwagą i otyłością mają problemy z zajściem w ciążę, więc jak najbardziej przed rozpoczęciem starań należy dojść do wagi prawidłowej i trzymać ją przez całą ciążę (+ 9-11kg).

Jak to wyglada, powiedz mi jak to zrobilas ze w miesiac schudlas az 10 kg? Tez staramy sie o dzidzie I lekarz powiedzial ze przydaloby sie zrzucic te 10 kg...

Gość jak to wygląda
nie jem ziemniaków i białego chleba, zamiast tego np chleb typu: http://www.benus.pl/index.php5/produkty/chleb-pelnoziarnisty-i-bulki/chleb-wielozbozowy-pelnoziarnisty/ ja go jadłam z pastellą z tuńczyka, po kromeczce. Sałata lodowa, ogórek, rzodkiew, oliwki, ser feta, sos winegret i taką surówkę 3x dziennie. Bądź sałata lodowa ze szczypiorkiem, zalana jogurtem naturalnym. Np kotlet z piersi z kurczaka z surówką, ja jadłam kupną. W sumie to już prawie 12kg.

Gość jak to wygląda
oczywiście nie wszystko jednego dnia :D bo jak kupowałam np sałatę lodową(połowę!) , robiłam na śniadanie z ogórkiem, rzodkiewką, fetą i winegre, to starczało mi na 3 posiłki, na drugi dzień już mniej smaczna, bo zbiera się woda na dnie miseczki, więc jak już ją robiłam, to starałam się zjadać w ciągu jednego dnia, a drugą połowę sałaty kroiłam następnego dnia, żeby była świeża surówka.

No to fajnie, tez tak sprobuje zrobic, moze sie uda :-) do tego silownia i basen, takie mam plany, zobaczymy co z tego wyniknie :-) Dzieki za rady :-)

Gość jak to wygląda
powodzenia, a i pamiętaj, żeby nie jest już najpóźniej od 17

Gość jak to wygląda
jeść* miało być a nie jest :D

Gość jak to wygląda
o, nie wiedziałam, a czemu ?