Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lilia_88

nieregularny okres od zawsze

Polecane posty

Od kiedy tylko dostałam pierwszą miesiączkę (miałam 13,5 lat) mam nieregularny okres. Obecnie mam 24 lata i dalej ten problem. Okres pojawia się kiedy mu się podoba. Kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne przez rok było jak w zegarku co 28 dni. Jak brałam luteinę również. Ale nie raz nawet co 2-3 miesiące mam okres. Czasami co miesiąc trochę się spóźni. Różnie bywa... Nie będę panikować po każdym braku okresu, że to ciąża mimo, że współżyje bez zabezpieczenia ( stosunek przerywany). Taka możliwość może być wiadomo. Już nie mam siły jaka może być przyczyna? Jakie badania powinnam zrobić? Proszę o pomoc.

Gość ggaggaaaaaa
badanie na poziom hormonow na pewno plus USG jajnikow i jajowodow reszte zapytaj gina

Gość grrrom
stosunek przerywany - kolejna ze średniowiecza...

Gość grrrom
powodzenia :D

poza tym mam problemy jak opisałam powyżej więc nie wiem czy w ogóle mogę zajść w ciążę i czy kiedykolwiek mi się uda jak mam okres raz na 2 miesiące czasami ;/

Gość lalamidka
Mam ten sam problem co ty, od zawsze nieregularny okres. Raz co 35 dni raz co 40 a nieraz co 2 miesiące, nie chcę brać antykoncepcyjnych, współżyję również bez zabezpieczenia.

Gość bellusina
też tak miałam ...skończyło się gdy się wkurzyłam i zaczęliśmy używać prezerwatywy.U mnie było to ewidentnie złe nastawienie psychiczne spowodowane obawą przed ciążą.Od tamtego czasu okres jak w zegarku .

Gość w ogromnym przelocie XV
Jak masz zaburzenia hormonalne to nic dziwnego, że stosunek przerywany jest skuteczny. :D Najpierw wizyta u ginekologa-endokrynologa, a on zleci potrzebne badania.