Lilia_88 0 Napisano Listopad 12, 2012 Od kiedy tylko dostałam pierwszą miesiączkę (miałam 13,5 lat) mam nieregularny okres. Obecnie mam 24 lata i dalej ten problem. Okres pojawia się kiedy mu się podoba. Kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne przez rok było jak w zegarku co 28 dni. Jak brałam luteinę również. Ale nie raz nawet co 2-3 miesiące mam okres. Czasami co miesiąc trochę się spóźni. Różnie bywa... Nie będę panikować po każdym braku okresu, że to ciąża mimo, że współżyje bez zabezpieczenia ( stosunek przerywany). Taka możliwość może być wiadomo. Już nie mam siły jaka może być przyczyna? Jakie badania powinnam zrobić? Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ggaggaaaaaa Napisano Listopad 12, 2012 badanie na poziom hormonow na pewno plus USG jajnikow i jajowodow reszte zapytaj gina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grrrom Napisano Listopad 12, 2012 stosunek przerywany - kolejna ze średniowiecza... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lilia_88 0 Napisano Listopad 12, 2012 jakoś mnie nie zawiódł do tej pory... lepsze to niż seks w gumce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grrrom Napisano Listopad 12, 2012 powodzenia :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lilia_88 0 Napisano Listopad 12, 2012 poza tym mam problemy jak opisałam powyżej więc nie wiem czy w ogóle mogę zajść w ciążę i czy kiedykolwiek mi się uda jak mam okres raz na 2 miesiące czasami ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalamidka Napisano Listopad 12, 2012 Mam ten sam problem co ty, od zawsze nieregularny okres. Raz co 35 dni raz co 40 a nieraz co 2 miesiące, nie chcę brać antykoncepcyjnych, współżyję również bez zabezpieczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bellusina Napisano Listopad 12, 2012 też tak miałam ...skończyło się gdy się wkurzyłam i zaczęliśmy używać prezerwatywy.U mnie było to ewidentnie złe nastawienie psychiczne spowodowane obawą przed ciążą.Od tamtego czasu okres jak w zegarku . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w ogromnym przelocie XV Napisano Listopad 12, 2012 Jak masz zaburzenia hormonalne to nic dziwnego, że stosunek przerywany jest skuteczny. :D Najpierw wizyta u ginekologa-endokrynologa, a on zleci potrzebne badania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach