Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinka199

grzybica pochwy

Polecane posty

Gość kalinka199

kobietki mam ja tak czesto raz na 3 miaesiace mnie dopada przed miesiaczka :( tez tak macie ?

Gość sssssssssssssssssssww
ja tylko raz miałam w ciąży. Gówniana sprawa. Masz zmienioną florę. Są preparaty z pałeczkami mlekowymi. Kiedyś słyszałam że stan poprawiają tampony maczane w jogurcie lub kefirze ;) serio :)

Gość Wklatkachtrzech
TAK! Tez tak mam i tez glownie przed okresem :( Tampony to sie powinno stosowac tyllko w czasie okresu ale dobry plyn o niskim pH i Lacibios Femina (to takie na wyrowanie flory co wyzej wspominala sssssssssssssssssw tylko ze doustne) pomagaja.

Gość sssssssssssssssssswww
tak tak tampony, albo paluchem (tylko czystym) smarować jogurtem naturalnym. Poczytajcie na google :)

Gość lady bronka
jogurt służy do picia, nie do leczenia grzybicy pochwy. lepiej przed miesiączką wzmocnić swoją florę bakteryjną lactovaginalem, to probiotyk dopochwowy, bardzo skuteczny. stosowałam go w ciąży i pomógł. poza tym warto pójść do ginekologa, zrobić wymaz i jeśli bedzie trzeba, podjąć leczenie, bo infekcje niedoleczone albo leczone źle wracają.

do mycia kup sobie lactacyd femina. mi naprawde pomaga. też miałam częste problemy a od kiedy używam tego płynu jest ok - odpukać ;) najpierw myślałam że to przereklamowany płyn ale jak sobie zakupiłam to zadnego innego w życiu już nie kupię taki jest dobry