Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zadbaj o swoje zdrowie

Transfer factor Plus- jelita

Polecane posty

Oto typowe przypadki chorobowe świadczące o zaburzeniach flory bakteryjnej jelit i nadmiernej obecnosci grzybów; (z ksiażki Jak przezwycieżyc zmęczenie?, autor Joe Fitzgibbon): Anna pełniła bardzo ważną funkcję i była bardzo zapracowana. Odpowiadała za codzienne działanie dużej firmy. Przez ostatnie pięć lat cierpiała z powodu nawracającego zapalenia pochwy. Wymazy wskazywały, że zródłem problemu są drożdżaki (candida). Miała już dosyć ciągłego swędzenia i bólu. Dokuczliwe objawy utrzymywały się pomimo licznych kuracji. Anna zaczęła czuć się szczególnie źle sześć miesięcy przed przyjęciem do kliniki. Była całkiem wyczerpana. Rozwinął się u niej również ból mięśni i stawów; plecy, ramiona i barki zostały zaatakowane w podobny sposób. Była tak chora, że sypiała szesnaście godzin na dobę. Ponadto miała biegunki, bóle brzucha i swędzenie odbytu oraz niestrawność. Straciła ponad sześć kilogramów. W tym czasie infekcja pochwy się utrzymywała. Okazało się, że cierpi na przewlekłe objawy pochwowe. Badanie krwi wykazało, że Anna choruje z powodu rozrostu drożdżaków w jelitach. Z Bożeną było inaczej. Cierpiała na nawracające infekcje układu moczowego i w kilka miesięcy przeszla 20 kuracji antybiotykowych! W tym czasie rozwinęło się u niej wiele innych symptomów, jak zmeczęnie, bóle głowy, niespokojny sen, kłopoty z pamięcią i koncentracją oraz bóle stawów i mięśni. Co ciekawe, mało było u niej objawów brzusznych. Niemniej z powodu nadmiernej ilości antybiotyków i długiego czasu występowania symptomów wykonano test krwi dotyczący fermentacji w jelitach. Wykazał on, że poziom butanolu był dziesięć razy wyższy niż dopuszczalna norma, czyli świadczył o obecności gnilnych bakterii. Podano jej środki przeciwbakteryjne (ale nie antybiotyki) oraz zalecono odpowiednią dietę. Po miesiącu poczuła się lepiej, a po trzech miesiącach powróciła do zdrowia. Kiedy znów zaczęła rozszerzać swój jadłospis, okazało się, że źle reagowała na pszenicę i parę innych pokarmów. Bożena cierpiała na fermentację jelitową i nietolerancję pokarmową. Powody zaostrzenia objawów w przypadku grzybicy: stres, obniżenie sprawności układu obronnego, wprowadzenie pokarmów zawierających cukier oraz alkoholu, stosowanie niektórych leków. Sposoby postępowania z udziałem suplementów. więcej na: http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaliskajoka45
1.Czy wiesz, co czyni mleko matki karmiącej bardzo wartościowym? Otoż zawiera ono pożyteczne bakterie Bifidobacterium, które utrzymują prawidłowe, kwaśne środowisko w jelitach niemowlęcia. Stanowi ono najlepszą gwarancje zapobiegania namnażaniu się bakterii gnilnych, a produkty przemiany materii Bifidobacterium zwiekszają odporność. Układ odpornościowy dziecka rozwija się prawidłowo tylko wtedy, gdy jelita zostały zasiedlone tymi pożytecznymi bakteriami oraz gdy otrzymuje ono ważne czynniki odpornościowe zawarte wyłącznie w mleku matki (transfer factor). Warto zwrócic uwagę, że w Japonii do 8 roku życia nie podaje się dzieciom mleka krowiego (uważa się, że układ trawienny człowieka nie jest w pełni dojrzały przed ukończeniem 8 roku życia). 2. Czas przebywania pokarmu w przewodzie pokarmowym można sprawdziż. Przeprowadzając tzw. próbę szpinakową. Należy zjeść na śniadanie lekko czerstwe pieczywo z masłem i miodem. Na obiad sporą porcje gotowanego szpinaku, przyprawionego czosnkiem, a do tego zieloną sałatę z awokado i olejem tłoczonym na zimno. Na kolacje jemy to samo co na śniadanie. Nastepnie czekamy na wypróżnienie. Część kału o barwie szpinakowej powinna być wyraźnie oddzielona od pozostałych częsci. Jeśli taki stolec pojawi się już rankiem następnego dnia, to możesz sobie pogratulować dobrej pracy jelit! 3. Próba badania tętna służy wykrywaniu alergenów pokarmowych. Przeprowadza się ją po wcześniejszym odstawieniu danego pokarmu na 10-14 dni. Należy przygotować posiłek złożony tylko z testowanego pokarmu. Przed jedzeniem usiąść w zupełnym spokoju przez 5 min, następnie zmierzyć tętno przez minute. Zacząć jeść. Po uływie 2 minut przerwać posiłek i znów zmierzyć tętno przez minute. Po 5 minutach od rozpoczęcia posiłku mierzy się tętno po raz trzeci, a następnie powtarza czynnosc po 10 i 30 minutach. Wynik testu pozytywny (czyli niekorzystny) jest wówczas, gdy w którymkolwiek pomiarze tętna po jedzeniu przekroczy ono o 20 uderzeń wynik normalny, przed posiłkiem. Taką reakcje nazywamy bezpośrednią reakcją na alergen. Alergia na testowany produkt zostaje stwierdzona rownież, gdy po 2-3 dniach wystąpią opóźnione reakcje w postaci bólu głowy, stawów, podwyższenie akcji serca, zaburzenia snu, a przede wszystkim zaburzenia jelitowe. 4. Udowowdniono, że grzyb Candida sprzyja rozwojowi gronkowca złocistego, który dodatkowo zwiększa swoją siłę działania, potęgując problemy zdrowotne. Dr Carlson przypomina, że okolo 60% osób ma obecność grzyba w okolicach protez zębowych, co sprzyja dodatkowym infekcjom w okolicy gardła. więcej na: http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×