Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfdlhgdlfg

jod w ciazy

Polecane posty

Gość hfdlhgdlfg

witam. moze ktoras z was byla w takiej sytuacji jak ja. Lecze sie na niedoczynnosc tarczycy. jestem w 4 tygodniu ciazy. moj endokrynolog powiedzial ze jak tylko zajde w ciaze mam natychmiast brac jod w dawce 200 mg bo jest to potrzebne dziecku. natomiast gdy poszlam do ginekologa i powiedzialam o tym jodzie to sie bardzo zdziwil i nie pozwolil mi tego jodu brac. czy jest tu moze jakas mama ktora tez ma niedoczynnosc tarczycy? i podpowie jak jest prowadzona przez lekarzy?

Gość hfdlhgdlfg
chyba zbyt trudne pytanie zadalam:(

Gość może...,
Idź do endokrynologa-ginekologa w jednym.

Gość hfdlhgdlfg
mieszkam na totalnym zadupiu. takiego specjalisty to musialabym sie naszukac po duzych miastach

Gość może...,
Z całym szacunkiem, ale jedynym wyjściem w Twoim przypadku jest szukanie trzeciego lekarza, choćby w innym mieście. Nie diagnozowanie przez net. Powodzenia

Gość nie zrozumiem dlaczego
nie ufałabym twojemu ginekologowi w tej kwestii tarczyca odgrywa ważną funkcję w utrzymywaniu ciąży ( a raczej jej hormony) skoro endokrynolog sugeował że musisz brać jod to ważnijesza byłaby dla mnie jego opinia skonsultuj to z innym ginekologiem-endokrynologiem

Gość hfdlhgdlfg
oczywiscie wiem, ze musze poszukac trzeciego lekarza. u ginekologa bylam dzis i zanim znajde kolejnego lekarza pomyslalam ze moze poszukam osoby ktora jest takim samym przypadkiem jak ja. to chyba nie zbrodnia. nie zamierzam sie diagnozowac przez internet