Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hagsfsddfh

Negatywny wynik, a jednak ciąża ?

Polecane posty

Gość hagsfsddfh

mam problem, biorę tabletki anty więc okres tak czy siak mam.. robiłam test ale wyszła jedna kreska.. swędzą mnie piersi, zrobiły się takie lekko spuchnięte, do tego ostatnio czułam ból jajników, tak jak w czasie okresu, a okres mam mieć planowo dopiero za 2 tygodnie, więc to raczej nie przez to, nie miewałam wcześniej takich bóli jajników.. wagę mam taką samą, ale taki trochę większy brzuch, nie wiem czy to z przejedzenia ? ... ostatnio było mi też trochę nie dobrze, ale nie wymiotywałam... nigdy nie byłam w ciąży, i mam dopiero 20 lat więc nie wiem co mam o tym myśleć.. no i ostatnio zdarzyło mi się raz zapomnieć tabletki, i wzięłam ją dopiero rano.. Nie wiem co mam o tym myśleć ? Możecie mi coś doradzić ?

Gość hagsfsddfh
jak często taki test się ''myli'' ?

Gość azza
Może to skutek tabletek.

Gość hagsfsddfh
tzn ? co konkretniej ?

ja niestety mam to samo od 3 mies, tabsy biore od 5ciu i dokladnie jakos 10 dniprzed odstawieniem, czyli 2 tyg przed okresem mam pobolewania jajnikow przez kilka dni i lekko opuchniety brzuch, czasem tez bol plecow, ide do gina ale moim zdaniem to wina tabsow

Gość azza
No twoje objawy to skutki uboczne działania tabletek anty.

Gość hagsfsddfh
ja tabletki biorę już 4 lata, i nigdy takich objawów nie miałam, więc nie sądzę że to wina brania tabletek

Gość azza
czasem tabletki mogą przestać pasować. A kiedy zapomniałaś tej tabletki, bo może na test za wcześnie było skoro to połowa cyklu (tabletkowego ale jednak)

Gość hagsfsddfh
już dokładnie nie pamiętam, ponad 2 tygodnie temu jakoś, może około 3

Gość Cekawska25187
moze organizm potrzebuje przerwy??

Gość hagsfsddfh
nie wiem, do tej pory bylo wszystko ok, a te bole jajnikow trwaly kilka dni, wiec tez nie caly czas

Gość hagsfsddfh
a po za tym ''pelniejsze''poersi to raczej nie wina tabletek, sama juz nie wiem co mam o tym myslec

Gość zgadzam się z ipsi sipsi
Jak bierzesz tabletki to nie masz okresu tylko krwawienie z odstawienia, które w przypadku ciąży nie pojawi się podczas przerwy. Jeśli podejrzewasz ciążę to właśnie brak krwawienia jest znakiem tego, aby przestać brać tabletki. Ale wg mnie to jest raczej skutek uboczny tabletek anty. To, że przez 4 lata czułaś się dobrze nie znaczy, że cały czas tak będzie. Od jednej zapomnianej tabletki przy tak długim ich stosowaniu raczej się w ciążę nie zachodzi.

Gość hagsfsddfh
niby nie ale wiecie, rozniemoze byc i znam nie jedna osobe ktora brala tabletki i wpadla.. a jak tak czytam to wlasnie bol podbrzuysza i bolace piersi to pierwsze objawy...

Gość czyy jestes czy nie
to na 100% nikt ci nie powie. Ja dodam tylko, ze w pierwszej ciazy, w pierwszym miesiacu roznicy w brzuchu nie zauwazylam. mi w pierwszej ciazy efekt "spuchnietego brzucha" pojawil sie dopiero gdzies w 3 miesiacu, a sam brzuch ciazowy na przelomie 5/6 miesiaca. wiec to raczej z przejedzenia. Jak czesto masz kontrole u lekarza tzn. czy za kazdym razem jak idziesz po tabsy to cie bada, czy tylko wypisuje? W okresie brania tabletek bardzo wazne sa kontrole i badania. Moze to byc jakis problem z jajnikami lub hormonami- ja wlasnie w wieku 21 lat mialam powiekszony jajnik, bo hormony zaczely mi szalec :-) I sam lekarz mi powiedzial, ze ten wiek tak ma i trzeba to wyregulowac.

Gość hagsfsddfh
u gina bylam 3 miesiace temu i bylo wszystko ok, mialam robione badania

Gość kasiakl
może powtórz test za kilka dni ? Objawy faktycznie są podobne do ciążowych

Gość hagsfsddfh
powtorze test za kilka dni, ale i tak nadal sie troche boje ;/

Gość miladanka159
teraz juz nic nie zrobisz, jak jetses w ciazy to juz za pozno na myslenie

Gość hagsfsddfh
niestety wiem ;/ a to chyba jest najgorsze