Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suchy szampon

suchy szampon

Polecane posty

Gość suchy szampon

Czy używacie? jakie marki polecacie? Jakie po tym specyfiku są włosy? Błyszczące, świeże jak po normalnym umyciu?? Jak często mozna go uzywać?

Znam osoby, które go używaj na co dzień nawet miesiącami , ale moim zdaniem jest to nie mycie włosów. Raz na jakiś czas w razie awari rozumiem, aby go użyć ale nie ciągle.

Gość ja nie uzywam bo na moich
wlosach on sie nie sprawda ale moja córka ktora ma grube I puszyste po tym szamponów ma śliczne I świeże zatem nie polecam go osobom o cienkich wlosach

próbowałam, ale na moich włosach to się kompletnie nie sprawdza... efekt taki jakbym włosy obkleiła potwornie gęstym lakierem do włosów. jestem niezadowolona, szkoda zachodu, lepiej tradycyjnie umyć głowę ;)

Gość neczkaa
A ja miałam dwa, jeden z oriflame a drugi nie pamiętam jaka to firma, ale taki fioletowy, kosztował coś kolo 10zl i jest lepszy niz ten z oriflame no i tańszy i większy. Ja nie polecam z 2 powodów. 1) jest bardzo niewydajny 2) Oydwa zostawiają na włosach biały osad. Ja polecam tańszą wersję na nieświerze włosy. Na 100-150ml cieplej wody dać łyżkę soli morskiej wymieszać i poprostu jak włosy nie są zbyt świeże to spryskać taką miksturką. Postoi ona w spryskiwaczu ok. miesiąca.

Bardzo jestem zadowolona z szamponu Toni&Guy, dobrze się wyczesuje, a włosy faktycznie wyglądają lepiej, świetne rozwiązanie dla kogoś, kto musi szybko doprowadzić włosy do porządku, a nie ma czasu na umycie.

Gość dcewsdce
kup sobie w markecie mąkę ziemniaczaną, wrzuć do solniczki i posyp włosy. Efekt taki sam jak po szamponie suchym, tyle, że kosztuje jakieś 2zł. Możesz też podrasować taki suchy szampon dodając do niego białej glinki, mąki ryżowej i kilka kropli olejku eterycznego.

Gość basen teatralna wrocław
suchy szampon to jest skrobia z dodatkiem perfum. Żaden nie zapewni błyszczących włosów jak po umyciu- to jest opcja awaryjna- jak np. jesteś chora, czujesz się parszywie, wiesz, ze mycie ci zaszkodzi i chcesz namiastką odświeżyć łeb. Nie ma szans, by to zastąpiło mycie. Ogólnie wypróbowałam ich sposo- i te same zasady i skład każdego bez wyjątku. Najlepszym dla mnie (zapach i drobniutka konsystencja skrobii) był angielski Batiste.

Mówiąc szczerze próbowałam tej opcji z mąką ziemniaczaną i efekt miał się nijak do suchego szamponu. Musiałam szybko umyć włosy, bo wyglądały jeszcze gorzej niż prze użyciem. Pozostanę więc przy sprawdzonym produkcie, zwłaszcza, ze jest dość wydajny, więc wcale nie wychodzi to tak drogo jak mogłoby się wydawać.

Dorka123 "Bardzo jestem zadowolona z szamponu Toni&Guy, dobrze się wyczesuje, a włosy faktycznie wyglądają lepiej, świetne rozwiązanie dla kogoś, kto musi szybko doprowadzić włosy do porządku, a nie ma czasu na umycie." No czyli dla kogoś takiego jak ja:)

Gość mirimiri
co znaczy suchy szampon?

Gość adam_fryzjer
poczytaj troche, wujek google wszystko wytłumaczy, a w skrócie, taki bez moczenia włosów, np. w sprayu, psikasz i włosy jak nowe

Gość adam_fryzjer
poczytaj troche, wujek google wszystko wytłumaczy, a w skrócie, taki bez moczenia włosów, np. w sprayu, psikasz i włosy jak nowe

Gość adam_fryzjer

Gość basialkas3
po co kupować suchy szampon kolejną chemie Ja osobiście gdy mam pilne wyjście stosuję..... białko jaja kurzego ubite lub rozsmarowane na dloni (niewielka ilość rozsmarowuję na wlosach),po kilku minutach włosy wyczesuje i jest ok Dodatkowo bialko dziala jak odżywka.Oczywiscie nie jest to alternatywą normalnego mycia ale awaryjne rozwiazanie

Gość evklnevklneklvnelnev
puder dla dzieci dziala tak samo. Ja w awaryjnych sytuacjach stosuje puder baby dream dla dzieci na glowe.

Gość _endzi_
mam taki suchy szampon i w moim przypadku sprawdza się doskonale

Gość toleola
suchy szampon stosuje w awaryjnych sytuacjach, w moim wypadku nie wpływa to negatywnie na kondycje włosów

Gość koalalalala
suchy szampon fajna rzecz

Ja polecam suchy szampon marki Syoss. Może nie pachnie jakoś zabójczo, ale bardzo dobrze spełnia swoje zadanie, a zapach się dosyć szybko ulatnia. Nie polecam z kolei szamponu Garniera. Jest tak mocno pudrowy, że zostawia na włosach szarą smugę. Można ją wprawdzie wyczesać, ale to nie jedyna jego wada. Nie można go rozpylać w zamkniętej łazience, bo łatwo się zakrztusić, a na domiar złego w ogóle nie spełnia swojej funkcji.

Szarlotka808, i co? próbowałaś?Ja również nie obawiam się kondycji moich włosów po stosowaniu suchego szamponu, bo po pierwsze kupiłam produkt dobrej firmy, T&G raczej jest bezpieczny, a po drugie używam go tylko w awaryjnych sytuacjach, bo jednak nie ma to jak normalnie mycie włosów.

Szarlotka808, i co? próbowałaś?Ja również nie obawiam się kondycji moich włosów po stosowaniu suchego szamponu, bo po pierwsze kupiłam produkt dobrej firmy, T&G raczej jest bezpieczny, a po drugie używam go tylko w awaryjnych sytuacjach, bo jednak nie ma to jak normalnie mycie włosów.

Szarlotka808, i co? próbowałaś? Ja również nie obawiam się kondycji moich włosów po stosowaniu suchego szamponu, bo po pierwsze kupiłam produkt dobrej firmy, T&G raczej jest bezpieczny, a po drugie używam go tylko w awaryjnych sytuacjach, bo jednak nie ma to jak normalnie mycie włosów.

Matko jedyna, ale się ta kafeteria dzisiaj zawiesza :/sorki za powtórki, ale odświeżałam stronę, bo nic nie działało

Gość koalalalala
wiadomo, że suchy szampon nie zastapi codziennej pielegnacji,ale czasem jest niezastapiony

miałam dwa suche szampony - z Gosha i Superdruga, ale szczerze mówiąc nie jestem z nich zadowolona. U mnie na włosach efekt jest masakryczny - włosy posklejane, widocznie przetłuszczone. Dlatego też co drugi dzień myję całą głowę (najczęśćiej używam Wardi Shan wzmacniającego cebulki, dostepny w Mydlarni u Franciszka), a na drugi dzień myję samą grzywkę.

Gość adam_fryzjer
spróbuj z dalszej odległości używać i powinno być ok

Gość mimikanka
suchy szampon jest dobry tylko w sytuacjach wyjątkowych: gdy nie możemy umyć włosów, bo np. wyłączyli nam wodę, albo jesteśmy na biwaku itd. Z pewnością nie polecałabym go do używania na co dzień. Jednak nie ma to jak woda i zwykły szampon!

Tak, ws zasadzie to używam go od wielkiego dzwona, no ale wydaje mi się naprawdę wporzo :)

Gość gdahgda
ja mam isane i bardzo sobie chwale. mialam garniera, byl dosc dobry, ale blyskawicznie sie skonczyl. isana jest znacznie wydajniejsza.