Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomojepierwszee

zatrucie ciazowe-czy koras z mam przez to przeszla???

Polecane posty

Gość tomojepierwszee

od paru dni mam straszna biegunke i wymiotuje,do tego dochodzi okropny bol zoladka i bol brzucha promieniujacy do ledzwi oraz bol glowy uniemozliwiajacy mi spanie w nocy....jestem w 39 tygodniu,naczytalam sie o zatruciu ciazowym,ale nie wiem,czy przy koncowce ono tez moze wystapic?

Gość azza
No przede wszystkim występuje w zaawansowanej ciąży. Wysokie ciśnienie, obrzeki oraz białko w moczu to główne symptomy Co na to twój gin?

Gość mialam to
wujek google się kłania.Zatrucie ciążowe, fachowa nazwa GESTOZA , żeby mówić o zatruciu ciążowym muszą złoży się na to takie czynniki jak: zatrzymywanie wody w organiźmie, białko w moczu i wysokie ciśnienie. Wtedy podejrzewamy gestozę.

Gość tomojepierwszee
do gina ide dopiero o 15,wiec wtedy sie dowiem. ostatnie badania mialam robione miesiac temu i wszystko bylo w porzadku,a cisnieniomierza niestety nie posiadam,zeby zobaczyc,czy jest podwyzszone :/ czytalam w internecie o objawach,ale chodzilo mi o to,czy u ktorejs z mam objawialo sie tylko tym,czym u mnie-bo np obrzekow nie zauwazylam,roznie tez podaja,czytalam,ze np w 2 trymestrze zazwyczaj sie zaczyna to zatrucie. mam planowana cesarke dlatego boje sie,zeby rpzez te wymioty i biegunke nic sie samo nie zaczelo :(

Gość to nie zatrucie ciążowe
a co najwyżej grypa żołądkowa, sądząc po objawach; o gestozie wyżej napisano, nie można mylić zatrucia ciążowego z zatruciem pokarmowym.

Gość u ciebie to prędzej
zatrucie pokarmowe lub symptomy zbliżającego się porodu. to nie ma nic wspólnego z gestozą.