Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa na rynku pracy

co myślicie o agencjach pośrednictwa pracy?

Polecane posty

Gość nowa na rynku pracy

zaczelam szukac pracy i widze,ze czesto prace oferuja agencje,poszukujac pracownikow "dla swoich klientow".Prosze niech mi ktos wyjasni jak taka agencja na siebie zarabia i czy korzystanie z jej uslug wiaze sie dla mnie,jak poszukujacej pracy z jakims zagrozeniem(wykorzystanie moich danych osobowych) czy kosztem?

Gość wredniucha05
zabierają ci połowę zarobków - ktoś miał świetny pomysł, żeby je zalegalizować

Gość jednoosobowy głos tłumu
to samo co o towarzyskich

Gość nianiaa
Agencja dostaje od pracodawcy np:8 zł za Twoją godzinę pracy,a potem agencja przekazuje Ci 4 zł za godz

Gość nowa na rynku pracy
ale jak zabieraja mi polowe zarobkow????powaznie odpowiadajacie

Gość nowa na rynku pracy
chyba nie mowisz,ze permanentnie mi zabiera zarobek?\\pytam raczej o takie agencje szukajace rpawnowikow biurowych-np Manpower czy Hays. sorry ale przy takim bezrobociu nie ma zadnego sesnu szukac pracownikow przez agencje,bo walą sami drzwiani i oknami

Gość wredniucha05
nie koorwa, żartujemy

Gość rączka rączke myje.
ty nowa to kompletnie nieświadoma jesteś :( Naiwna jak dziecko. Rączka rączkę myje a nóżka nóżkę wspiera, nie wiesz jak jest?

Gość nowa na rynku pracy
no jestem,ale w konia mnie robicie

Gość rączka rączke myje.
w jakiego konia? Od każdej umowy agencja pobiera prowizję, często 35-50% wypłaty brutto. Dodatkowo np. Randstad ma zapis, że po czasie, w którym pracujesz w umowie firma, która by ciebie przejęła jednorazowo musi zapłacić im określoną dość dużą kwotę.

Gość rączka rączke myje.
wiesz, może lepiej, żebyś nie wierzyła, bo wg przysłowia głupi ma szczęście-może i tobie się poszczęści. Polski rynek pracy to takie jawne sk...ństwo.

Gość weeererrr
a mnie zastanawia jak to jest, ze w tych firmach jest taka duza rotacja i praca tylko na 2 miesiące, a potem szukają kogo nowego na to samo stanowisko, to nie moga trzymac jednego przez wiele lat tylko ciagle zmieniaja, po co?

Gość rączka rączke myje.
jaka rotacja? Ciągle idą ogłoszenia, żeby mieć pod ręką tych co akurat szukają pracy i mieć cv do baz

Gość jkdjks
a ja Ci powiem ze na poczatku wysylalam cv rowniez do agencji posrednictwa. ale.. dalam sobie spokoj po wielu rozmowach. traktuja Cie jak idiote, zadaja jakies dziwne pytania itd. a potem i tak nic z tego nie wychodzi. o wiele szybciej znajdziesz prace bez agencji.