Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tartinkaaa

Wiza do USA

Polecane posty

Gość tartinkaaa

Chcemy całą rodziną (ja, mąż i córka 4l.) starać się o wizę do USA, chcemy wyjechać na święta do mojej rodziny. Ciotka zaprasza nas już od dwóch lat, jednak dopiero teraz się zdecydowaliśmy, ponieważ ja zmieniłam pracę miesiąc temu, mąż już w wakacje i po prostu mamy możliwość dostać urlop na ten czas... do tego dochodzą ostatnie wydarzenia, bardzo bym chciała ją odwiedzić trochę wesprzeć. Ciocia mieszka w New Jersey. Jak myślicie jakie mamy szanse? No i czy musimy córkę zabierać ze sobą do Warszawy na rozmowę z konsulem czy nie koniecznie? Tzn. opłacimy rozpatrzenie jej wniosku wizowego (160$) ale czy musi stawić się tam osobiście??

Gość kredka bambino
dopiero teraz chcecie zalatwiac wize na te swieta?

Gość tartinkaaa
no tak,bo ja myślałam,ze ja w tesco kupie

Gość tartinkaaa
w ostatniej chwili żeśmy się zdecydowali... w sumie chcemy pod koniec listopada stanąć.. a co za późno?? Przecież nawet jak staniemy 28 listopada to na miejscu dowiemy się czy mamy wizę czy nie i wtedy będziemy załatwiać bilety a paszporty w ciągu tygodnia podobno powinni odesłać ceny biletów nie grają roli

Gość tartinkaaa
wszyscy mamy zniżki na pociąg,bo mąż jest kolejarzem z dziada pradziada

Gość kredka bambino
jak dla mnie pozno. Myslisz, ze oni tam na was czekaja? Ja staralam sie o wize 4 miesiace przed wyjazdem

Gość tartinkaaa
a wiesz moze ile jedzie pociąg do nowego jorku z włoszczowej?

Gość tartinkaaa
boze jakie głupie podszywy

no ok starałaś się 4 msc przed a gdyby Ci dali wizę tylko na 6 msc? a to są jakieś wytyczne ile przed powinno się starać?

Gość tartinkaaa
boze nie jadę pociagiem tylko trolejbusem z rzeszowa

Gość tartinkaaa
o boze,boze zacerniłam sie,o boze boze a dalej na pomarańcowo pise

Gość kredka bambino
przeciez oni potrzebuja czasu zeby sprwadzic wszystko, prawda? Poza tym jesli staracie sie o turystyczna i wam ja przyznaja to macie na 10 lat, a nie kilka miesiecy. Wogole zabukowaliscie juz spotkanie czy poprostu myslisz, ze pojedziecie i z marszu was obsluza?

Gość mansion_usa
Witam, Ja byłam w usa rok temu na 6 miesiecy. Zgadzam sie ze odrazu bedziecie wiedziec czy i na ile dostaliscie wize. Musicie wziasc dziecko. Rozmowa krotka i na temat. Jednakze mim zdaniem nie dostaniecie terminu rozmowy na ten m-c. Ja czekalam około 1,5-2 mce.

Gość swoja droga to pojebane
niedlugo rumuny beda latac do baracka bez wiz a polaki NIEEEEEEEEEEEEEEE :O

teraz na wizytę czeka się od jednego dnia do 3 dni ... przynajmniej koleżanki po tyle czekały jak w maju starały się ... no sama nie wiem... one mi powiedzialy ze jednego dnia dzwonisz następnego bądz na trzeci dzień jesteś umówiona, więc się tym zbytnio nie przejmowałam. teraz dałyście mi do myślenia. czyli dziecko trzeba na 100% wziąć? a jakie papiery im przedstawic?? Zaswiadczenie z mojej i męża pracy, zaswiadczenie z mojej szkoły... coś jeszcze dobrze wziąć? Nie mam zaproszenia

Gość kredka bambino
wejdz na strone ambasady i doczytaj.

Gość mansion_usa
Ja nic nie miałam. Studiowałam wtedy. Ale na wszelki weżcie zaswiadczenia z pracy. Napewno beda pytac gdzie i do kogo jedziecie.

Gość kkurvva racja
traktuja nas jak smieci :o niedlugo rumuny beda latac do baracka bez wiz a polaki NIEEEEEEEEEEEEEEE

Gość mansion_usa
Najprosciej, zadzwon tam jutro i sie dowiesz. Daj znam tez znac.

Gość Wiza do USA
po1. dziecka nie musisz zabierac ze soba ,wiem bo sama bylam po wize ,wzielam dzieci tylko akty urodzenia i zaswiadczenia ze szkoly ,ze tam sie ucza 2.wizy turystyczne nie daja tylko na 10 lat lecz roznie ja dostalam na 4 miesiace. 3.zaswiadczenie z pracy ze pracujesz i zaswiadczenie o zarobkach. 4.jak sie stara cala rodzina to dobrze miec tez wyciag z konta bo czesto gesto pytaja sie czy stac na taki wyjazd cala rodzine 5.Ty bez zaproszenia chcesz jechac.Nie wiem jak my podeszlismy z mezem do konsula to pierwsze co do nas powiedzial a kto was zaprasza i kazal nam pokazac zaproszenie 6.ja na rozmowe czekalam tydzien I na Twoim miejscu bym nie kupowala odrazu biletu do USA jak w konsulacie powiedzia ze dostajesz wize,bo mojej kolezance powiedzieli ze daja jej wize na 6 miesiecy ta ucieszona wyszla a dostala od nich pisemko z paszportem ze cofaja jej wize bo dopatrzyli sie ze ojciec jest tam nielegalnie (zapraszala ja ciotka co mieszka tam 20 lat i ma juz obywatelstwo)

kiedy starałaś się o wizę?? bo teraz naprawdę nie trzeba mieć zaproszenia, można ale nie trzeba. Wiem bo już rozmawiałam z kilkoma osobami. hmmm wyciąg z konta... problem że my nic na tym koncie nie mamy :P tzn. mieszkamy z teściami, niczego sobie nie zalujemy ale jakichś strasznych oszczednosci to my nie mamy. Bilety po polowie chce nam zasponsorować ciotka z połowę teście ....

Gość skoro widzę
z pustym kontem do ameryki?

Gość skoro widzę
Ambasada USA jest dobry źródłem wiedzy

Gość skoro widzę
wszystkiego tam można się dowiedzieć

Gość skoro widzę
czego zasadniczo?

Gość skoro widzę
konkretnie?

Gość Nie trzeci teraz dlugo czekac
Szybciorem musicie sie umówić do konsula bo czasu niewiele. I teraz dobrze zrobić to na wiariata to znaczy nie cudowac z zaswiadczeniami itp. Powiedzieć to co napisałas tutaj .... Chcecie jechać na święta, ciocia zaprasza i teraz po tych smutnych wydarzeniach ( zorientuj sie nieco w detalach dotyczacych huraganu ) chcecie ja wesprzeć konsul tu zapyta czy ciocia poniosła poważne straty, wnioskuje Ze nie skoro was zaprasza nie straciła domu i jest miejsce dla was. Jesteście pewni ze chcecie tam jechać? Na Jersey Shore jest jedne wielkie gruzowisko, plaże poucinalo do tego nagle pojawiło sie wielu bezdomnych i kolejki po jedzenie, w dodatku pod gołym niebem. Chcecie to oglądać ? Może lepiej zaprosić ciotke do was, to chyba odpowiedniejszy gest w takiej sytuacji.

ciotka mieszka z dala od tego wszystkiego. U niej tylko pradu nie było dwa dni... teraz jest juz ok