Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja0123

Co oznaczają twarde i obolałe jajniki??

Polecane posty

Gość ja0123

Od owulacji minął ponad tydzień i od tego czasu bolą mnie co jakiś czas jajniki, są w tym czasie trochę powiększone i twarde. Mam tam zawsze przed okresem i w trakcie, ale nigdy tak długo nie utrzymywał mi się ten ból. Do tego dwa miesiące temu miałam laparoskopowo wycinaną torbiel z jajnika, czy to może mieć związek z bólem? Nie jest jakiś bardzo duży, ale każdego dnia go czuję. No i boję się trochę, bo dwa dni przed owulacją miałam stosunek, a teraz zaczęły mnie do tego pobolewać piersi (takie kłucie). Miała któraś z Was takie objawy w czasie wczesnej ciąży?

Jedno pytanie: jak sprawdziłaś że jajniki są powiększone i twarde? Rozumiem, że dotykałaś ich i robiłaś usg? :D

Gość powiem wam głupią rzecz
można to wyczuć czasami dotykając powłok brzusznych :P

Gość ja0123
Ok, może z tym powiększone trochę przesadziłam, tak naprawdę nie wiem czy są powiększone ;p ale wyraźnie czuję jak dotykam brzucha w tym miejscu że są bardzo twarde, jak sobie je rozmasuje to twardość znika ale po jakimś czasie znów jest tak samo

lekarze też w ten sposób badają przecież, jak są stany zapalne to jest twardość podbrzusza :O nie zawsze da się to wyczuć, ale adsadsa nie pisz że nie, dlatego że nie wierzysz :O

Gość ja0123
Więc dlatego chciałam zapytać czy wg Was to bardziej ciąża czy od nowa robi mi się torbiel? Czy to w ogóle możliwe tak szybko, wie ktoś? Poprzednią torbiel miałam kilka lat i nigdy mnie w tym czasie nie bolał brzuch, stąd moje obawy :(

nikt Ci nie odpowie, to musi zbadać lekarz, przyczyn takiego stanu może być wiele :(

Gość ja0123
w tym czasie w miesiącu*

Gość ja0123
Ja wiem, muszę poczekać miesiąc i zrobić test a jak wyjdzie negatywny to iść do lekarza ;p Chodzi mi o to czy ktoś z Was miał podobne objawy w czasie ciąży?

Gość ja0123
Nie wchodzą tu żadne osoby które były lub są w ciąży? ;p

nie to forum, idź na dział macierzyństwo, tam są bardziej kompetentne osoby :P

Gość ja0123
A no chyba się tam wybiorę :p