Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ida2008

Jak imbir pomógł mojemu synowi....

Polecane posty

Zdaję sobie sprawę, że wiele osób zna imbir i jego działanie, ja miałam okazję przekonać się o jego właściwościach nie tak dawno. Przez przypadek- w czasie z podróży jedna z Pań powiedziała mi o jego cudownych właściwościach leczniczych. Syn mój od ponad 1.5 roku. walczy z zatokami i na dodatek do tego ma polipy, zażywał już chyba wszystkie możliwe leki wraz z antybiotykami, które pomagały tylko na czas.Przebył już zabieg usunięcia-7 polipów- ale po 4 miesiącach ponownie się pojawiły. Postanowiłam zastosować imbir według wskazówek A więc- kawałek imbiru- wielkości 5- 6 cm- obieram i gotuję w 1.5 litrze wody max 20 minut na małym ogniu, po wystygnięciu dodaję sok z jednej cytryny i dwie duże łyżki naturalnego miodu. Podaje na noc 1/2 szklanki do picia. Nie uwierzycie, ale po tygodniu mój syn nie ma kataru- żadnych bóli głowy, czuję się bardzo dobrze. Piszę o tym, bo wiem jak wiele osób ma ten problem, może ta nalewka- herbatka pomoże również innym osobom:) czego życzę z całego serca.

Gość magcola
Dzieki za podzielenie sie z nami ta informacja. Na pewno wyprobuje to na moim synku. Ma kaszel od miesiaca. Tez wszystkiego probowalam i nic dalej kaszle. Kiedys probowalam imbir zalany wrzatkiem z miodem i cytryna i faktycznie dzialal.

Gość Ja imbir uzywam na codzien
w kuchni. Imbir pomógł, bo ma on własciwości rozgrzewające. Twój syn był chory bo był wychłodzony od srodka. Imbir w proszku - ok pół łyżeczki - wrzucam do kazdej zupy, daje tez szczypte kurkumy. Imbir w korzeniu - kroje w plasterki i pije tzw. imbirówke na codzien zamiast herbaty - przepis: szklanka wrzatku, szczypta kurkumy - na czubku łyzeczki miodu - 3 plasterki imbiru (jak ktos chce sie mocno rozgrzac to wiecej) - szczypta soli - 3-5 kropel cytryny. Smacznego :)

Ja też zaczęłam dodawać imbir do herbaty- mięs i sałatek- ale tylko świeży- do tego sproszkowanego nie mam jakoś przekonania:)