Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest.... no jak...

rejestracja w urzędzie pracy

Polecane posty

Gość dokumentacja z zakresu
przebiegu zatrudnienia jest bardzo ważna, nie tylko do rejestracji w urzędzie pracy, w życiu różnie bywa, może kiedyś będziesz się starać o rentę bo nie będziesz zdolna do pracy ? a może dożyjesz do emerytury i zus będzie jeszcze wtedy istniał, aby ci ją przyznali będziesz musiała złożyć stosowny wniosek wraz z dokumentami, m.in. świadectwami pracy ze wszystkich okresów zatrudnienia każdy kto pracuje powinien mieć w domu osobną teczkę na dokumenty związane ze swoim zatrudnieniem, zbierać je chronologicznie skoro zgubiłaś swoje świadectwa pracy lub w ogóle ich nie obierałaś oraz nie chcesz jeździć po firmach to napisz do nich oficjalne pismo z prośbą o wydanie duplikatów, wyślij to listem poleconym najlepiej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru, nie powinno być problemu z wydaniem duplikatu, to w przyszłości bardzo ci si przyda pilnuj swoich spraw bo nikt tego za ciebie nie zrobi

Gość dokumentacja z zakresu
do up chodzi się bladym świtem wtedy są jakieś szanse na rejestracje, grubo przed otwarciem trzeba zając kolejkę, czasami trzeba podejść kilka razy bo numerki się skończą, być może przez internet możesz zarezerwować numerek ale to na pewno na odleglejszy termin, na bieżąco przyjmują tylko tych co stawili się osobiście (do wyczerpania numerków)

Stawię się jutro bladym świtem i mam nadzieję, że mnie zarejestrują, bo wyrostek raczej czekać długo nie może.

Czy Oni dają jakieś zaświadczenie o zarejestrowaniu się? Bo będę musiała przedstawić np. w szpitalu?

Gość bezebe
jak masz legitymacje ubezpieczeniowa to wez ja ze soba, podstepluja w niej, jezeli nie, dostaniesz jakies zaswiadczenie potwierdzajace ubezpieczenie zdrowotne; powodzenia :)

No jak mam powiedzieć, że nie pracowałam nigdzie ewentualnie trochę tutaj na czarno, trochę zagranicą, to legitymacja raczej nie bardzo.