Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bla ble bli

30+ pamiętacie tę piosenkę???

Polecane posty

Gość Jorek
Ja mam 27 lat i też pamiętam ten kawałek. A dworzec w Gdyni jest już wyremontowany i faktycznie bardzo ładny.

najpiekniejsza z calej wsi jakos ja piosenke znam a o dziwo k44 tez dobrze zapadło w mojej pamięci wiec jak ma sie jedno do drugiego?:o

Gość savia to tesco
hahaha, takiej reakcji sie wlasnie po tobie spodziewalam. wiedzialam, ze moj wpis cie rozsierdzi. nie mam zamiaru sie z toba licytowac, ani nic udowadniac. a wiedz, ze moglabym. tylko jest miedzy nami ta roznica, ze ja mam w nosie, co sobie mysli jakas anonimowa osoba przed komputerem gdzies tam. taka swiatowa niby jestes, a w glowie malomiasteczkowosc.

Gość Pomocna dłoń :)
Aaa to nie jest zalezne czy ktoś jest ze wsi czy z miasta. Wyszydzanie tego że ktoś lubi disco polo świadczy tylko o niskim poziomie, ogólnie ocenianie kogoś na podsatwie tego jakiej muzyki słuch jest mega wiochą.

I po raz kolejny doszłam do wniosku,że na kaffe nie mozna normalnie,kulturalnie popisac,powspominać dawnych czasow bo zawsze znajdzie sie ktoś,kto wyleje swój jad,kto wyzwie itp. Dzieci drogie,dla mnie disco polo to wspomnienia pierwszych dyskotek,pierwszych miłości.Dla Was może to byc "wiocha" a dla mnie to kawałek mojego zycia :)

savia to tesco -> a na jakiej podstawie sadzisz ,ze wmojej głowie jest "małomiasteczkowośc",bo nie rozumiem? :)Dziecino,piszesz chyba tylko po to,żeby pisac a nijak to się nie ma do tematu.Zapytałam o piosenkę a Ty snujesz wywody na temat mojej głowy :O

Gość przyszła mama....
ja pierwszy raz słysze ta piosenke, u nas chyba hitem nie była. Kraków piosenki dico polo "słucham" gdzies od 10 lat, własnie bedąc na jakis imprezach taneczno-weselnych, przy tym naprawde idzie sie wybawić:))

A ja w wieku nastoletnim słcuhałam stachurskiego, wzgórza ya pa 3, liroya, nagły atak spawaczy, sedes mózgu, bon jovi, guns n roses, take that, ace of bace, top one, dr alban, new kids on the block, 2 unlimited, itd itd i nie wiem jak wypadnę w Twojej ocenie ? może skrój opis mojej osby na podstawie tego co słuchałam :D Marni ludzie tutaj się wypowidają , marni :/

Gość najpiekniejsza z calej wsi
dla mnie disco polo to wiocha i koniec. kicz, tandeta i teksty bez sensu. teraz mnie zlinczujcie, bo nie bawie sie przy takiej muzyce. tez sie lubie powyglupiac, ale na imprezy dicopolowe nie chodze. droga autorko - piszac "wiocha" nie mam na celu obrazania mieszkancow wsi.

przyszła mama....- bo ta piosenka wielkim hitem nie była. Ja mieszkam w poblizu krakowa i słchałam tego, słcuhałam :D

Nie słuchałam takiej muzy,ale pamiętam jak moja siostra tego słuchała i kojarze ;)

najpiekniejsza- dokładnie teskty bez sensu i kicz, ale własnie o to chodzi w muzyce disco polo, ona nie ma mieć jakiegoś wielkiego przesłania ale człowiek ma się przy tym bawić.

najpiekniejsza z calej wsi -> nie nasmiewasz sie z ludzi mieskajacych na wsi?A to ciekawe...W takim razie cos brzydkiego,obciachowego nazywaj "mieszczańskim" :) Nie chodzialm na typowo discopolowe dyskoteki ,bo takich y mnie nie było.Gdyby były-poszłabym z checia i wcale sie tego nie wstydzę :PPiosenek słuchałam w domu a takze bawiłam sie przy nich na weselach :)

A " jesteś szlona" to normlanie mój hicior, zawsze dziewczyny mi na festynach dedykowały tę piosnkę bo wiedziłay że to kocham i się skikało po placu, że heyyy :D OOo A HEY też słuchałam :D

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
najpiekniejsza z calej wsi podczas gdy ty wywijalas na potancowkach discopolo, ja chodzilam na koncerty k44. no nie hip hop jako niby cóś bardziej ambitnego od discopolo. Przy czym k44 ma moim zdaniem jeden dobry kawałek i parę znośnych. No litości. Jak byś powiedziała, że wtedy to ty debussiego słuchałaś zaczytując się Joyecem to miało by to jakiś sens. A tak daj spokój. Estetycznie to nie jest wiele wyższa półka. Normalnie jak zubożała szlachta zaściankowa co myślała, że lepsza od chłopów bo u nich panny w rękawiczkach w polu pełły. w

Znam jednego kolesia który zawsze szydził z muzyki disco polo, a jak się nawalił to na całe miasto śpiewał majteczki w kropeczki, teskt znał co do słowa... :D

najpiekniejsza z calej wsi -> dlaczego Ty ciagle wyjezdzasz z tymi zabawami discopolowymi???Czy ktos tu napisał,że na takie chodził badz chodzi?Czytanie ze zrozumieniem sie lania a to bodajze druga klasa szkoły podstawowej :O Ograniczony jest ten,kto słucha non stop jedego gat muzyki i nie jest otwarty na różne inne :) Ja juz sie wtemacie nie wypowiadam,bo nie chce sie wdawac w pyskówki słowne-za stara na to jestem ;)

haha no dokładnie, hip hop to bardzo "ambitna" muza. Dziewcze się nakręciło, bo koledzy na ławce pod blokiem, nabijąc fifkę trwaą, nabili jej w łeb, że k44 to jest życie. Gagsterka się znlazła :)

ble ble bli- Zczaiłam Cię, wiem kim jesteś, mam Cię w znajomych na FB :classic_cool:

nooo przcieeee to proste jak drut :) 🖐️

Wiedziałam żeś ty równa babka, mój instynkt mnie nie zawodzi :D A trollami kafetrynymi nie ma co się łamać, bo tutaj to z ludzi wychodzą największe syfy które powinni zosatwić w WC :P