Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie warto pomagać

Ile takie auto pali na setkę?Zawołali byście kasę za to czy zrobili to za darmo

Polecane posty

A wiec tak postaram się w skrócie. Pożyczyliśmy sąsiadom kasę miesiąc już oddają, w Sobotę zadzwoniłam że jest mi potrzebna odp była " nie mamy", my tez nie mieliśmy a zaliczki nie chcieliśmy brać z pracy bo za 3 dni miał być przelew. Mieszkam w kamienicy i pale brykietem ze względu że oni nam nie oddali kasy mąż nie kupił mi brykietu, umowa była taka że we Wtorek oni MUSZĄ mi jechać po brykiet skoro nie oddali kasy( mąż wyjechał), zadzwoniłam i wiecie co? Chcieli za ta "usługę" 40zł:-/ za pojechanie łącznie 3,5km. Co o tym myślicie? To oni się zachowali źle czy to ja mam coś z głową? Co Wy byście zrobili pojechali czy tez chcieli kasę skoro to przez "was" bym, nie miała opału bo nie mieliście z czego oddać?

Bardzo mi zależy abyście się wypowiedzieli jak WY byście się zachowali w tej sytuacji, dziękuję. Dodam że pieniądze na brykiet miałam ja dać co jest oczywiste, ale chodzi mi o zachowanie co do dowozu tego.

Gość monia 2701
kobieto, ile razy jeszcze będziesz o to pytać? macie dwa auta, ale sama nie możesz pojechac po ten głupi brykiet?

Gość monia 2701
ale po co zakładasz kolejne tematy? znlazłaś pomoc? znalazłaś - a jak tamci Ci oddadzą pieniądze to zerwij z nimi kontakty i tyle

Gość lobilat
Jakie auto- osobowe ,dostawcze ? Wczoraj oplacalam fakture za zakupione mat. budowlane ( w sumie jakas tona) na fakturze kwota -50zł , odleglosc od składu jakies 15 km w jedna strone. niezle sobie policzyli za fatyge

lobilat a tu było autem osobowym 3,5km w obie strony w jedna jest 1,7km czyli kodładnie 3,4km :) i ja tony nie chciałam :) tylko około 20 paczek czyli 200kilo bo taki był warunek przedłużenia im terminu

Gość lobilat
50zł oczywiscie sam transport

Gość lobilat
nie dziwie ci się że sie zdenerwowałaś,

Gość lobilat
Powiedz że rozliczycie się jak będą oddawac pieniądze Wspomnij że te 40 zł policzysz im jako twoja strata że nie oddali ci pieniedzy w terminie ,

Gość lobilat
Czasami korzystam z uprzejmosci sasiadów, i np. ostatnio kupowali mi kapuste w wiekszej ilości (do kiszenia) Jezdzili po nia jakies 50km od nas bo taniej.Kupowali dla siebie i przy okazji dla mnie. Zawsze w takich sytuacjach pytam ile za transport. prawdziwy sasiad powie że gratis, a taki cwany zazada sobie pieniadze.Oczywiscie płace ile by to nie było ale mam rozeznanie z którymi sasiadami nie warto się zadawać.

Gość lobilat
A w takiej sytuacji to oczywiscie że nie miałaś innego wyboru. Hehehe możesz im powiedzieć że inny sasiad za 20 zł ci objedzie, ale w zwiazku ze nie oddali pieniedzy na czas musza ci oddac o to 20 zł wiecej

lobilat mąz już to załatwił, zadz. do kolegi któremu kiedyś auto holował do serwisu i na pytanie " ile za to" te chłopak odpowiedział " no chyba cie pojebało" nic za to nie chce, dobre piwko mu kupię :). No coż są ludzie którzy sobie pomagają a sa tacy co chca pomocy ale od siebie nic nie dadzą, nie wiem my nigdy kasy od sąsiadów nie bralismy ani nic nawet od tych co te 40zł chcieli :-/ to tym bardziej mnie dziwi ich zachowanie:-/

Myślałam, że jakaś większa kwota. Niech ten opał przywiezie Wam kolega męża .. A Ty na początku przyszłego miesiąca upomnij sie o te 300 zł .