Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Indoorka

Imię SCOTT dla synka, co myślicie?

Polecane posty

Gość Indoorka

Za miesiąc urodzi się nasz (mój i męża) synek. Cały czas sprzeczamy się o imię dla naszego Maleństwa. Chciałabym, aby imię nie było jakieś oklepane, typu: Jan, czy Stanisław, a jednocześnie nie tak pretensjonalne jak: Gracjan,, Adrian, czy jakiś Xawery. Co myślicie o imieniu z tematu?

Gość kkkiiikkkaaa
Scott dla Polaka jest żałosnym imieniem. Czemu nie np. Helmund, Uwe lub Francois? Chyba, ze zyjecie na emigracji i nie zamierzacie wracać. W przeciwnym wypadku mniej razy Adrian czy Gracjan...:o

Gość kkkiiikkkaaa
Rozważcie jeszcze Jose Miguel, zeby było bardziej "światowo":o

Gość Indoorka
Nie żyjemy na emigracji, mieszkamy w wielkim, polskim mieście. Mnie się bardzo to imię podoba, nie wiem tylko jak męża do tego imienia przekonać, oraz czy nie będzie z nadaniem takiego imienia problemu.

Gość kejt1987
a nie ma plskich ładnych imion?? a ty bys chciala miec na imię skotta??

Gość kkkiiikkkaaa
Kevin, wiem. To była analogia obrazująca absurd nazywania dzieci zachodniobrzmiącymi imionami. Bo jakoś ciekawe, że w grę wchodzą tylko imiona anglosaskie: Brian, Jessica, itp. To może niech pójdą za ciosem i zaczną nazywać dzieci imionami innych krajów. Przynajmniej będzie różnorodność:D

Gość Indoorka
To nie prowo. Nie ma takiego imienia jak Scotta. Chcę by nasz syn miał oryginalne, dostojne imię. Co w tym złego?

Gość kkkiiikkkaaa
Kompletnie nic, oprócz tego, że trąci wioska i zaściankiem. Sama sobie zmień imię np. na Jane i zobacz jak cię będą ludzie postrzegać. A synowi daj np. Szymon. Może kiedyś zmieni sobie w dowodzie na Simon. Ale niech to będzie jego decyzja.

Gość blooondi11122
scott ja kten rowej /?

Gość drtyuik
nie krzywdz dziecka :o chcesz byc oryginalna, ale tym sposobem robisz z siebie patologie :D tak, tak typowa rodzinka z brajnkiem, kewinkiem ( w twoim przypadku scottem ) to zazwyczaj patologie :D

Gość Indoorka
Szymon jest okropne. Spotkaliście się kiedyś z wymienionym przeze mnie imieniem? Ja jakoś nie, tak więc mój syn miałby oryginalne imię. O jakichś Brajanach, czy denisach już słyszałam. Nie dość, że brzmi to okropnie, to jeszcze dzieci by się w szkole wyśmiewali z dziecka o wymienionych imionach. Wołaliby za nim np. Denis-penis. A Scott brzmi dumnie.

Gość daj mu od razu
dupott i zjeb my zycie na wstepie, z patologii jestes?

" tak, tak typowa rodzinka z brajnkiem, kewinkiem " Wypraszam sobie :classic_cool: Zresztą Scott to chyba nie jest imię anglosaskie, a celtyckie? (A może to to samo).

Gość fghjkl
scott prawie jak scat rzeczywiście brzmi dumnie :o:o:o

Gość Indoorka
Dziwni jesteście. Poszerzcie trochę swoje ciasne horyzonty.

Gość warmkaa
Mysle ,ze bda na niego wołali Szkop.Wiecej niz pewne.

Scott celtyckie imię męskie pochodzące z języka staroirlandzkiego, początkowo używane jako nazwisko. Imię pochodzi od słowa Scoti lub Scotti, którym Rzymianie określali celtyckich najeźdźców z Irlandii. Scott imieniny obchodzi 28 listopada. Nawet imieniny obchodzi w naszym kalendarzu :D

scott- szkot. nie, nie brzmi dumnie. brzmi smiesznie. uwierz mi ze wszyscy beda sie smiali z tego imienia, z matki ktora tak skrzywdzila dziecko, a dzieci w szkole beda sie smiac z dziecka. dziecko bedzie mialo przejebane zycie od urodzenia. krzywdzisz je okropnie takim imieniem. nie zdajesz sobie sprawy ze mozesz dziecku zniszczyc zycie i pozbawic je szans na szczescie.

Gość fghjkl
a ze szkopa zrobia szkota i beda się pytali gdzie ma spodniczke i dudę :p

Gość Indoorka
Skrzywidziłabym swoje dziecko, gdybym nazwała je Jaś, Zbyszek, Zdzisiek, czy Andrzej. To są imiona typowe dla patologii i pijaków. Po za tym mam nadzieję, że moje dziecko w przyszłości wyjedzie z tego dzikiego kraju, przez co nie będzie miało tam problemu, że jego imienia nie da się wymówić i brzmi dziwnie, albo śmiesznie. Scott to imię uniwersalne - proste do wymówienia w Polsce jak i za granicą.

a piotr, pawel, tomasz? tez mozna przerobic na ogolnoswiatowe? ok, to nie sa oryginalne imiona ale neutralne. a poza tym jest duzo oryginalnych a bardziej spolszczonych. Alan, Aaron na przyklad.

Imię tomasz nic najlepszego nie wróży. Mamy dwóch tomaszy na forum. Wawruszke i hiszpanina. Jeden naciąga mosznę na słoik i jest bezrobotny, a drugi jest zjebany, nie ma jąder i pochodzi z patologii.

Gość Z ciebie i twojego syna
beda smiać :classic_cool: my cie tylko ostrzegalismy :classic_cool:

Gość Indoorka
Dlaczego mają sie ze mnie śmiać?

nie wazne jakie kto ma imie na forum, bo ci co dodaja takie glupie tematy i posty sa sami w sobie nieudacznikami i nie wazne czy maja na imie tomasz, maciej, anna czy klara. ja znam kilku tomaszy ktorym sie bardzo dobrze wiedzie.

ty sie jeszcze pytasz czemu sie maja z ciebie smiac? odpowiem ci tak jak inni ludzie beda mowic. glupia dziewucha takie brzydkie imie wybrala dla dziecka