Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arielka455

czy istnieje możliwość zajścia w ciąże pomimo brania tabletek i "okresu"?

Polecane posty

Gość Arielka455

hej drogie kobietki! :) mam pytanko, czy podczas brania tabletek diane35 (systematycznie), nawet jeśli wystąpił podczas przerwy rzekomy "okresik" to jest w stu procentach wykluczone zajście w ciąże? pytanie dość paradoksalne, sama mogę to przyznać, ale ostatnio mam jakieś dziwne wrażenie, że coś jest nie tak, mimo iż ten okresik był.

Gość Arielka455
i jeszcze jedno ;) przy każdym kolejnym opakowaniu (tzn listku) przez pierwszy tydzień, nawet jeśli wzięłam tabletkę tego 8 dnia okresu,to już nie potrzebuję tej dodatkowej ochrony? bo szczerze mówiąc każdy mówi coś innego i idzie się pogubić, a to drugi miesiąc dopiero (w pierwszym stosowałam ten tydzień) , więc trochę się martwię.

Gość Arielka455
????

jeżeli stosujesz tabletki w schemacie 21 dni potem 7 dni bez tabl, potem znowu 21 dni itd to jesteś zabezpieczona. również podczas przerwy. jeżeli natomiast postanowisz, że to opakowanie tabletek będzie ostanie bo je odstawiasz to jesteś zabezpieczona tylko do ostaniej tabletki, podczas teoretycznej 'przerwy' już nie.

Gość Arielka455
nie, akurat schematycznie 21 i 7 dni przerwy i znów 21 i 7 dni :) jednakże teraz właśnie zaczęłam trzeci listek i zastanawiam się nad zmianą na jakieś inne, bo przeczytałam dużo nieciekawych opini jak diane35 wpływa na zdrowie. może jakieś godne polecenia? :) z góry dziękuję za odpowiedź!!!

nie ma czegoś takiego jak godne polecenia tabletki. to jest wymysł producentów tabletek nowszych i sporo droższych. jeżeli bierzemy pod uwagę tabletki z mniejszą ilością hormonów to te same dla mnie mogą być świetne, a dla Ciebie beznadziejne. nie ma co słuchać opinii innych bo hormony działają na każdą kobietę inaczej. i każde mają takie same skutki uboczne.

Gość Mam okres :(
boże, kiedy się nauczycie, ze ZADNE zabezpeiczenie nie daje 100% ochrony przed ciązą! tabletki prawidłowo stosowane 2 kobiety na 100 zachodza, a ile ejst takich które żreją jak im się podoba i wpadają