Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hania_Hania

Narkoza przy korekcji nosa

Polecane posty

Witam, chciałabym się dowiedzieć jakie jest ryzyko przy operacji nosa że osoba nie obudzi się po narkozie? Ze zapadnie w śpiączkę albo wystąpi niewydolność oddechowa? Bardzo się boję, że nie obudzę się albo płuca mi przestaną pracować. Jakie badania można wykonać żeby zminimalizować ryzyko? Jak można się dowiedzieć czy nie jest się uczulonym na środek nasenny? proszę o pomoc, bo zwariuję.

Gość olaaaaaaaaaaaaaaaa
tego chyba nikt nie wie, dlatego przed operacja podpisujesz zgodę

Gość do Hania_Hania
Każde znieczulenie to,jakieś ryzyko, ale w obecnych czasach narkozy są tak dobierane,że nie powinnaś się obawiać lekarz anastezjolog cały czas czówa przy Tobie i monitoruje Twoją narkoze i stan uśpienia. Wiem że przeprowadziłaś wszystkie wskazane przez chirurga badania,więc oni sami wiedzą jakie znieczulenie Ci podać. Więc głowa do góry i nie zamartwiaj się, bedzie wszystko dobrze.

Gość do Hania_Hania
Każde znieczulenie to,jakieś ryzyko, ale w obecnych czasach narkozy są tak dobierane,że nie powinnaś się obawiać lekarz anastezjolog cały czas czówa przy Tobie i monitoruje Twoją narkoze i stan uśpienia. Wiem że przeprowadziłaś wszystkie wskazane przez chirurga badania,więc oni sami wiedzą jakie znieczulenie Ci podać. Więc głowa do góry i nie zamartwiaj się, bedzie wszystko dobrze.

Gość do Hania_Hania
Przepraszam za byka, oczywiscie poprawnie pisze się "czuwa" Pośpiech :)

Gość olaaaaaaaaaaaaaaaa
a Ty skąd wiesz, że Hania przeprowadziła wszystkie badania?

Gość olaaaaaaaaaaaaaaaa
Ale Ty podobno zrobiłaś wszystkie badania?! Ten ktoś wyżej tak napisał. Czy są wogóle jakies badania stwierdzajace czy się ktoś nadaje na narkozę? Ja miałam trzy i nie miałam zadnych badań oprócz tych podstawowych z krwi.

Gość do Hania_Hania
Nie muszę wiedzieć,czy Hania przeprowadziła badania potrzebne do przeprowadzenia zabiegu,gdyż żaden chirurg nie podejmnie sie zabiegu gdy nie ma podstawowych badań. Podstawowe to; . morfologia krwi, badania moczu,OB,grupa krwi, płytki krwi,antygeny i EKG. Pozdrawiam.

Gość Gośka0005
Ty olaaaaaaaaaaaa! Czepiasz się byle czego! Pani która pisze jakie badania trzeba wykonać przy zabiegu,ma racje,chirurdzy innych badań nie wymagaja. Jednak nie które kliniki dodatkowo wymagają szczepienia na żółtaczkę i badania na wirusa HIV,ale to zależy od kliniki. Ja miałam zabieg lipoliftu i nikt niczego więcej nie żądał.:) Nie zwracaj uwagi na te Panie,które raczej utrudniają niż pomagaja.

Gość olaaaaaaaaaaaaaaaa
ale te badanie nie stwierdzaja czy się ma uczulenie na narkozę. Mnie tez różne rzeczy obiecywano i wyszło inaczej. Przed to kazdy mądry ale jak się cos wydarzy to inna gadka.