Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona0000022

Jedna wielka miłość...

Polecane posty

Gość zaciekawiona0000022

Czy ona istnieje? Jak ja rozpoznać?

Gość Dementor
Nie wydaje mi się. Każda "wielka miłość" wydaje się tą "jedyną". Prawda jest jednak taka, że każdy człowiek jest w stanie stworzyć udany związek z różnymi osobami. Wszystko zależy od tego kogo się akurat spotka.

Gość zaciekawiona0000022
No tak:) ale chodziło mi o to, jak to jest, kiedy się ją spotka? Czy warto pozwolić jej odejść czy jak jest nie tak w zwiazku, to należy pracować nad tym?

Gość Dementor
Heh, ekspertem nie jestem... swoją drogą zapraszam do mojego tematu ;). Jednak uważam, że jak się już jest w związku to należy pracować. Uczucia szybko wygasają niepodtrzymywane.

Gość zaciekawiona0000022
Podobno miłość potrafi przetrwać wiele, PODOBNO, bo nigdy się nie przekonałam...

Gość Dementor
Zapewne potrafi, jednak nawet ta najbardziej początkowo żarliwa "zdechnie" jeżeli związek dopadnie nuda i przeciętność. Stan zakochania i motylków potrafi się utrzymywać od 0.5 do 2 lat, potem, jeżeli związek przetrwa (osoby się dobrały) to musi być podtrzymywany czymś więcej niż samym faktem "bycia razem".

Gość zaciekawiona0000022
W ogóle to związek powinien być budowany na mocnych fundamentach, ale to można zrobić jedynie wtedy jak się jest pewnym drugiej osoby

Gość Dementor
Powinien, moim zdaniem bez przyjaźni (wypracowanej przed czy już w trakcie związku) nie ma mowy aby cokolwiek przetrwało próbę czasu. Natomiast co do "pewności" drugiej osoby, to ja nie jestem pewny nawet samego siebie - nie mam tu na myśli jakichś zdrad, ale trudno ocenić jak kto się zachowa w sytuacjach krytycznych.

Gość zaciekawiona0000022
Dementorze! Chodziło mi raczej o to, że trzeba być pewnym czy tej osobie naprawdę zależy, bo niby wszystko ok, ale jak ktoś nie okazuje zbytnio uczuć i wiele innych to jest wątpliwość

Gość Dementor
A to tak - pełna zgoda. Tak jak w moim wątku - ważne jest aby wiedzieć aniżeli się tylko domyślać ;)

Gość zaciekawiona0000022
Ja niby wiem, NIBY, bo słowa to są tylko słowa:) a czyny to zupełnie inna bajka, dlatego założyłam wątek o tym, czy istnieje w ogóle coś takiego jak wielka miłość?

Gość klojjfmks
Istnieje, tylko trzeba wiedziec, że warto walczyć i kochać

Gość zaciekawiona0000022
Czy ktoś się jeszcze wypowie? Taki ważny temat a takie milczenie

Gość gracjallll
No tak, odwieczny dylemat kobiet, po prostu czekaj, zobaczysz co będzie dalej