Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werka77

Nietrzymanie moczu :/

Polecane posty

Gość werka77

Po bardzo ciężkim porodzie, mimo młodego wieku mam problemy z trzymaniem moczu. Każde kichnięcie czy kaszel powoduje lekkie popuszczanie. muszę chodzić we wkładkach, a od czasu do czasu dopadają mnie zapalenia tam, odparzenia mimo aż przesadnego dbania o higienę. Jak sobie z tym radzić? ma ktoś podobny problem?

Gość nawilżacz
Moja żona swego czasu zażywała na nietrzymanie moczu specjalne tabletki. Po dwie z 3x dziennie, czyli 6 na dzień. Po tygodniu powinno pomoc. Chyba,że chcesz domowych rad to może po prostu cieplej się ubieraj,żeby nie przemarznąć tu i ówdzie.

przede wszystkim cwicz miesnie kegla, zazywaj zurawine i staraj sie unikac zaparc- one pomagaja w tym, ze nie mozesz utrzymac moczu. a co do odparzen, to najlepiej jakas masc.

Gość ulalallaa
podobno to sie operuje....

Gość radzę
Trzeba ćwiczyć, poza tym j.w. unikać zaparć, dieta odpowiednia czyli lekkostrawna, wkładki odparzają więc nosić tylko wyjątkowo. Operacja nie zawsze pomaga.Zrobić badanie moczu na obecność bakterii-posiew ew.

Gość jest już
implant sztucznego zwieracza pęcherza, spytać o szczegóły urologa.

Gość Hanka9
Ciepło się ubieraj, dbaj o nerki i najlepiej zrób badanie moczu żeby sprawdzić czym jest to spowodowane. Możesz tak jak inni polecają ćwiczyć mięśnie Kegla.

werka77- podaj proszę adres email-- napiszę Ci bardzo skuteczną metodę...jest zbyt osobista aby ją tutaj opisywać.

ale dziewczyna pytala o sposob na odparzenia, a nie na trzymanie moczu... z tym pewnie juz jakos sama walczy, a teraz potrzebuje sie pozbyc odparzen. Kochana, na na te odparzenia to mozesz uzywac sudokremu, nie jest drogi i jestem pewna, ze pomoze.

Gość lesia254
Potrzebne naturalne tabletki na pierwszy m-c jak; NUTRIMAX ,PAX, ARTUM- firmy VISION tel 694954933

Dziewczyny dobrze radzą, musisz ćwiczyć mięśnie Kegla, bo bez tego nie pozbędziesz się problemu. Na powstałe już odparzenia i podrażnienia najlepszy będzie sudocrem, który łagodzi wszelkie stany zapalne. Ma on też wiele innych zastosowań, o których możesz przeczytać tutaj: http://www.facebook.com/maluszkowo.net

Gość lolitka877
Niestety dotyka to też coraz częściej młodych kobiet po porodzie ja jestem tego przykładem czasem szczególnie przy jakimś wysiłku ale nawet podczas śmiechu, mocnego kaszlnięcia zdarza mi się popuścić jest to bardzo krępujące. Najgorzej, że ćwiczenia mięśni kegla wcale nie są takie proste tzn są proste ale trzeba się tego nauczyć i odpowiednio je wykonywać. Mi lekarz polecił jako metodę leczenia elektrostymulację. Miesiąc temu kupiłam sobie urządzenie abym mogła ją robić sama u siebie w domu Biobravo. I po 4 tygodniach mogę stwierdzić że dość znacznie ograniczyły się moje objawy ale jeszcze nadal przy silnym wysiłku zdarzają się przykre incydenty. Lekarz powiedział, że za miesiąc powinno już być dobrze.

Gość Mama Renatki
Lolitka i jak tam pomogło Ci już to urządzenie BioBravo całkowicie??? JA od czasu porodu zmagam się z tym problemem i naprawdę nie wiem już co robić. Będę wdzięczna za odpowiedź

Gość malwinaxyz
mi pomogło właśnie biobravo więc nie ma co się zastanawiać teraz to używam tych plasterków z elektrodami i przyklejam na bolący kark i tez masuje :)