Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewela8787

kaszel u 5-latka

Polecane posty

Gość ewela8787

czuje ze z moim synem coś się dzieje a głównie chodzi o kaszel który trwa już prawie 2 miesiące.. myślałam ze to przeziębienia bo zaczał chodzić do zerówki jako 5-latek więc otoczenie dzieci i zarażanie..ale za każdym razem dziecko u lekarza odłuchane i wszystko czyste płuca oskrzela i gardło. ale dale mnie nie pokoi.. bo ma bardzo brzydki kaszel..zwłaszcza w nocy ma napad trwający do pół godz. taki dziwny z odruchem wymiotnym..pojawia się różnie przeważnie w godz. od 23.-1 w nocy.. potem rano już lżejszy.. w czasie dnia kiedy jest spokojny jest dobrze...ale kiedy biega szkacze i po tej czynności usiądzie zaczyna kaszleć z odruchem wymiotnym po którym wymiotuje spora ilośc śliny ..nie wiem czy można to nazwać śliną bo jest tego dużo.. nie wiem czy dobrze podejrzewam czy to mogą być początki astmy czy może kaszel alergiczny we wtorek ide z ni do lekarza..ale chciała bym opinie innych osób u których zaoberwowano u swoich dzieci podobne objawy. jaeżeli była to astma jakie dodatkowe objawy towarzyszyły. dodam ze syn zawsze jak był chory miał duszący kaszel czasem miał inhalacje a czasem syropy takie jak prosan czy diepegran. raz zapalenia krtani. proszę o porady.. bo czasem aż się boję tym jego kaszlem...czuwam do 1 w nocy bo boję się ze może się udusić...

Gość ewela8787

Gość ewela8787
na dobrego specjalistę bo byłam u rodzinnych lekarzach i stwierdzili tylko przeziębienie bo wszystko czyste..i przepisywanie syropów.. a ile można dziecko faszerować lekami jak nie pomagają...pomoga na 2 dni i od nowa wraca...dadam że przy tym nie ma ani kataru ani gorączki. faktycznie był przeziębiony w połowie września miał katar i stan gorączkowy ..ale to było prawie 2 miesiące temu a kaszel pozostał i tylko się nasila... do 1,5 lat było dobrze tylko przeziębienia aż dostał zapalenie krtani ..nie wiadomo skąd tylko lekki kaszel po czym na wieczór zaczął się dusić na przemian z wymiotami.... ale wyciszyło sie na rok i jak tylko chory ti wymiotuje podczas kaszlu i ma ciężki kaszel... tak do dziś z tym ze teraz to się nasila.

Gość ewela8787
martwię się, a już nie mam pojęcia co jest....niby zdrowy przez lekarzy a kaszel jest i to bardzo brzydki.

Witam. Objawy opisane przez Panią wskazują, że tło dolegliwości u dziecka ma charakter atopowy. Kaszel nocy, poranny, bez temperatury jest charakterystyczny dla alergicznych schorzeń. Wskazana jest szybka wizyta u alergologa. Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska.

Gość do pani Marzeny
Mam pytanie odnośnie postu pani Marzeny... Otóż mój syn 3 latka ma zdaignozowaną alergire na roztocza i pyłki brzozy...porzymuje aerius 2,5 ml a mimo wszytko objawy takie jak pisze autorka posta:( wszytko zaczeło sie jak poszedł do przedszkola czy to moze byc poczatek astmy??? wizyte mamy dopiero w styczniu a alergologa i nie wiem czy spróbować ja przyspieszyć czy nie...

Mój ma alergię na to samo. Teraz też go kaszel męczył,ale wynikał on podobno z alergii. Z tego co się dowiedziałam może kaszleć całą zimę co jakiś czas. Dostał na receptę allertec i ma go brać do wiosny.

Gość ewela8787
wizytę mam teraz we wtorek, w dzień dziecko cały czas kaszle, ale w nocy już nie ma takich ataków. dalej chrapie , sapie i oddycha ustami,,zawsze jak przyjdzie z dworu do domu chociażby przejście spacerkiem ze szkoły to ma mały atak kaszlu .ja od początku obstawiałam alergie sezonową bądź astmę sezonową gdyz zawsze jesienią najwięcej chorował i zawsze miał brzydki kaszel duszący.w zeszłym roku miał robione w ośrodku inhalację..ale tak jak teraz kaszle i te ataki i wymioty tak jeszcze nie było ale te objawy jakie ma wszystkie wskazują na migdał. a czy tak jest ? wiadomo jak to czasem jest trzeba miesiącami po lekarzach chodzić abu w końcu dowiedzieć si,e co naszemu dziecku dolega. a odnośnie alergologa , jakie badania on przeprowadza aby coś zdiagnozować..bo tam tez bedę chciałą się wybrac.

Gość ewela8787
zapominałam wspomnieć że po wizycie u lekarza stwierdzono powiększony 3 migdał..bo do tych doleliwości jak kaszel duszności i wymioty są inne jka chrapanie, sapanie mówienie przez nos, czasem niedosłuch i slinienie się... na razie bierze syrop i krople do nosa,jedynie co ataki w nocy nie są takie i nie wymiotuję.