Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anka0402

jakoś mi tak samej nudno

Polecane posty

Gość GrinBLLu,
cocaine child - będziemy się licytować, kto ładniejszy? :p Wyślij fotkę ;)

Gość IMO12358
To ja też poproszę fotkę. :P

Gość GrinBLLu,
IMO, chcesz zdjęcie faceta?? :o coca, to facet :D

Gość IMO12358
Nie napisałem czyje zdjęcie Sarenko. ;) Ale skoro jesteśmy już w temacie, to możesz mi wysłać swoje. :P

Gość GrinBLLu,
Nic ciekawego: cztery kopytka, długa szyja i futerko :D

Gość IMO12358
Kopytka? Futerko? Jak najbardziej - możesz nawet pokazać oczka. :P

hahaha fajnie się Was czyta posiadając PESEL rozpoczynający się od 58 :) ...zwłaszcza że te rozważania są całkiem słuszne choć, wybór między mieć a być dotyczy chyba każdego pokolenia. Teraz może jedynie jest więcej kłujących w oczy pokus aby "mieć" a nie być. Kiedyś nie tylko nie było się za czym zabijać bo na półkach ocet i musztarda :) a jakiś tam socjal każdy miał. Teraz można mieć wszystko wystarczy mieć kasę, ale także coraz trudniej niektórym zdobyć kasę aby przeżyć ..i nie mam tu już na myśli "wypadania z obiegu" bo w tych przypadkach ludzie obawiający się wypadnięcia żyją raczej na znośnym poziomie. Tak więc gonić muszą w zasadzie wszyscy :) ...jedni aby nie wypaść i nie zaniżyć dotychczasowego poziomu, inni aby powiązać koniec z końcem a jeszcze inni aby spełnić swoje dość materialistyczne marzenia. Ludzie oddalają się i nie zawsze wynika to z ich chęci czy złej woli ... wyobraźcie sobie kolegów żyjących dotąd na dość podobnym poziomie i nagle jednemu wypala interes. Dotychczas rodzinnie spotykali na jakimś piwie czy flaszeczce wizytując się wzajemnie w domach. Teraz jednak jednego stać na weekendowe wypady z rodziną w rożne zakątki. Czy w imię przyjaźni w jedyne wolne dni ma odbierać przyjemność dzieciom i żonie i nie zwiedzać czy wypoczywać tylko jak dawniej spotykać się z kumplem ? Oczywiście co jakiś czas się spotkają ale będą to spotkania coraz rzadsze ... Możliwości określają formy spędzania czasu, kształtują nasze stosunki z otoczeniem ... Pisaliście tutaj o listach ... piękna forma komunikacji, wyparta przez szybkie maile, czy smsy, zapomina się o formie gramatyce o znakach narodowych czy interpunkcji już nie wspomnę :) ...coraz większe znaczenie w wyrażaniu emocji zaczynają odgrywać piktogramy, ikony, obrazki ... tak dalej pójdzie to wrócimy do pisma obrazkowego i powarkiwania do siebie niczym dopiero co zlazłe z drzew szympanse :) ...a wszystko przez czas, bo przecież czas to pieniądz :( Pozdrawiam młodzież i dobrego dnia życzę :)

Gość GrinBLLu,
matuzalem0325 - bardzo ciekawe przemyslenia. Doświadczenie uczy najlepiej. Jako starszy od nas masz też pewnie większy dystans do pewnych spraw. Wiesz już co jest w życiu ważne, a co jest tylko nic nie wartym pyłkiem.