Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teodozjanna

negatywny test ciązowy przy wcześniejszym pozytywnym beta HCG z krwi ?

Polecane posty

Gość Teodozjanna

dzisiaj to chyba zlapie dola :(, choc to totalnie nie w moim stylu - wiec jeszcze sie opieram nic juz nie rozumiem o dziecko staramy sie z mezem od 14 miesiecy - bezskutecznie probowalismy roznie : tzn. obserwowalam sluz, mierzylam temp. itd. pozniej przestalam i robilismy to na tak zwanego luzaka, bo mowili zeby sie luzowac...no ale po 14 miesiacach to ja jakos juz nie umiem mamy swoje obciazenia, ja jestem po operacji usuniecia torbieli z jajnika, ale po kilku cyklach jajnik podjal prace, mam niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemie, ale od maja wszytskie wyniki sa w normie (oczywiscie przy konskich dawkach lekow), do tego mam duzo torbieli w obydwu piersiach, ale to podobno nie jest tak istotne teraz (kiedys moze byc, przy karmieniu piersia) moj maz ma zylaki jader, ale podobno nie sa one tak duze, poza tym reszte wynikow ma w normie a jednak ciagle nic kiedy zawsze robilam beta hcg z krwi mialam ponizej 1 tym razem bylo to 5,75 ale nie wpadalam w euforie, choc wszedzie czytalam, ze to bardzo prawdopodobne, iz to ciaza otoz dzisiaj sie oakzuje, ze chyba wyparowala, bo powtorzylam test juz w domu takim zakupionym w aptece, (z moczu) i nie pojawila sie upragniona kreseczka ja nie panikowalam, ale po 14 miesiacach chyba powioli zaczynam - a moj maz uwaza, ze to jeszcze nie problem, i ze przesadzam co moge zrobic? w najblizszym czasie udaje sie do gina oczywiscie, ale chyba potrzebuje zwyklego slowa otuchy :( nie wiem

Powtórzyć betę z krwi za kilka dni, jak wzrośnie to jest ciąża, jak nie to ciąży brak.

Gość lulkajk
A po jakim czasie od bety robiłaś test w domu?

Gość lulkajk
Musisz powtórzyć betę. Domowe testy wykrywają ciążę chyba od 25, więc mogłoby być za wcześnie, ale 5 to jest tak blisko normy... Ja niestety mam za sobą historię z błędnym (pozytywnie) wyniesienia hcg... po prostu pomylili się w laboratorium. Ważne jest tez który masz dzień cyklu oraz co ważniejsze ile minęło od owulacji..

Gość Teodozjanna
dziekuje za rady przeczytalam juz wszytskie fora chyba na ten temat, chcialam przeczytac, co ktos inny, byc mzoe z podobnym "doswiadczeniem z wynikami" ma do powiedzenia na pewno powtorze bete i na pewno pojde do gina ale nie chce juz sluchac gadek o wyluzowaniu sie, bo teraz to dopiero zaczynam sie spinac

Gość lulkajk
W którym dniu cyklu jestes?

Gość Teodozjanna
wspólczuje tej sytuacji z błednym wynikiem: w którakolwiek strone to dzialalo, troche podzylas co do mojego cyklu, to powinnam miec juz okres, a co do owulacji jest to: 18 - 20 dni. bete robilam dosc wczesnie, tzn jeszcze przed planowana miesiaczką, bo mialam miec wykonywane inne badanie, przy ktorym ciaza jest przeciwskazaniem badanie wstrzymali (do wyjasnienia)

Gość Teodozjanna
wiec teraz tak jak nad tym mysle, to wychodzi na to, ze tej ciazy nigdy nie bylo... a okres pewnie niedlugo przyjedzie... niestety dziekuje :)

@ nadal brak,test z krwi 14 i 21 dniu cyklu negatywny , 30 cykl test ciazowy negatywny ,31 cykl test z krwi negatywny.Za tydzien ide do gina,zapisalam sie i dowiem sie co jest przyczyna ale stawiam na to stres,za tydzien sie dowiem.Wiem ze przesadzilam tyloma badaniami ale noce nie daly mi spokoju wiec zrobilam... :-( Jestem 5dni po terminie okresu miewam go 27-28-29 dni.

Gość gość
Niestety ale może być to ciąża pozamaciczna. W moim przypadku tak było...brak miesiączki testy negatywne. W krwi pokazało dopiero jak wylądowała w szpitalu z ostrym bólem brzucha. Oczywiście od razu stół operacyjny. Ginekologa dowiedziałam w tym czasie chyba 3 razy jednak nic nie wykrył. Dał tabletki na wywołanie miesiączki...Mam nadzieję że to nie to ale zadugeruj lekarzowi może jakieś dodatkowe badania zrobi.