Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ooleska21

Błagam o pomoc!!!!

Polecane posty

Cześć, jestem w 39 tc to moja pierwsza ciąża nie ukrywam że czekam na poród już jak na zbawienie... PRzez ostatnie dwa dni (raczej rano) odchodziła mi wydzielina z pochwy taka galaretowata ale nie podbarwiona krwią tylko przezroczysta zauwazałam ja zazwyczaj przy podcieraniu sie . Czytajac te wszystkie forum doszlam do wniosku ze jest to ten czop (chociaz nadal nie wiem czy w to wierzyc mam wrazenie ze bede juz w ciazy do konca zycia) dzis rano zamiast tej galaretki przy oddawaniu porannego moczu zauwazylam plamy na majtkach tak jakbym popuscila w nocy siusiu. Aktualnie co chwilke biegam do ubikacji sprawdzac wkladke jest troche mokra ale nie pachnie jakos dziwnie i jest przezroczysta nie mam pojecia co mam robic. Dodam jeszcze ze nie mam zadnych skurczy a rodzina ma mnie juz za panikare... :( wiec boje sie kogokolwiek poinformowac. Jesli to wody to czekac na tzw chlusniecie lub na bole czy jechac do szpitala a jak nie sa to wody to wyjde na wariatke... błagam o pomoc bo zwariuje

Możesz podjechać na izbę i oni sprawdzą czy to nie wody takim testem. U mnie wody chlusnęły dopiero przy badaniu a sączyły się od rana. Miałam ciągle mokro aż założyłam podpaskę.

Mamy takich walnietych lekarzy u nas w szpitalu ze jeszcze opieprza jak sie przyjedzie a to nie beda wody ... Czy wody płodowe maja w sobie cos charakerystycznego zebym sama mogla stwierdzic czy to wody.. wolalabym wiedziec zeby nie zrobic z siebie wariatki jak pojade a okaze sie ze to np uplawy

Gość natmik
lepiej podjerz do szpitala niech sprawdzą, bo jeśli to wody to moze ci sie wdać zakażenie wiec lepiej jakbyś została w szpitalu

To niech opieprzą mówi się trudno. Jak wody odchodzą to bardzo zwiększa się ryzyko infekcji u dziecka. Ja pojechałam i nie żałuję bo urodziłam tego samego dnia, a już mi sprawdzali czy się jakaś bakteria nie dostała. Mała miała posiew i z wód też robili.

Gość natmik
jedz do szpitala

Gość Poczekaj:)
To jeszcze nie to, zgadza się to jest czop, ale jeżeli będzie żółty i podbarwiony krwią to znaczy, że idzie rozwarcie:) Ja miałam taki czop o 3 w nocy, potem o 9 rano, czyli 6 godzin różnicy, jak zajechałam na izbę przyjęć to miałam 4 cm rozwarcia no a urodziłam 3 godziny później:) /a taki przezroczysty czop odchodził mi 3 tygodnie, to taki alarm, że poród się zbliża. Nie należy wtedy uprawiać sexu, więc się z tym wstrzymaj.

Gość ijhg
Poczekaj:) - to nie jest tak zawsze. Mi odszedl mi przezroczysty czop o godz. 21 (nie byl zolty ani podbarwiony krwia), a wody odeszly mi o godz. 1 w nocy. Wiec na wszelki wypadek na miejscu autorki udalabym sie do szpitala

Gość ojtam ojtam
ja też bym pojechała - wody sprawdzą, ktg zrobią i już będziesz pewniejsza - a ich gadaniem sie nie przejmuj - to ich obowiązek!

byłam w tym szpitalu Pan doktor zrobil mi dwa testy uznal ze to nie sa wody ale za to ze mam rozwarcie na "opuszek" palca wiec kolejny powod do myslenia ;] tak bym juz chciala urodzic.... ;)

Gość okaoka
mam dwoje dzieci i wcale przed porodem z drugim łatwiej nie było.bo tak naprawdę nigdy nie ma tak samo.u jednej rozwarcie na opuszek może szybko zmienić się w 8cm,a ja z 2cm chodziłam cały miesiąc i poród wywoływałi.czop mi nigdy nie odszedł..zawsze coś będzie niepokoić.nawet jak 5osób powie,że nie musimy się martwić. powodzenia.z pewnością zacznie się szybko i niespodzianie.

Gość buahahahahahahahahahahah
oooleska,sciero po chuj ci tyle topikow o twojej zasranej pochwie? co?:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. A do wszystkich innych tutaj kobiet powiem tyle wlasnie takiego dobrego slowa potrzebowalam ale widze ze juz chyba za dlugo na forum siedzicie zeby odpowiadac na takie pytania jak ja i raczej skupiacie sie na tym aby kogos podirytowac i zrobic z pierworódki kretynke dziekuje za wasze wszystkie wypowiedzi moze to ze sie zdenerwowalam pomoze mi szybciej urodzic.

tu na prawde nie ma normalnych ludzi i dziwic sie pozniej ze kobiety w ciazy wszedzie tak traktuja...