Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wolha

Materac dobry dla kręgosłupa

Polecane posty

Gość opinie futon
Tylko FUTON!!!! Nigdy nie byłam tak wyspana, a mąż w końcu nie stęka, że się ruszać nie może, bo plecy go bolą. Jest twardy, kilka dni ciężko było się przyzwyczaić, ale teraz nie chce się wstawać rano. Niestety nie można go nigdzie wypróbować i zobaczyć, ale warto zaryzykować, bo cena nie jest wysoka. Polecam!

Gość gość
Ja natrafiłam na dobry materac Viscotherapy i spokojnym sumieniem mogę go polecać. Natomiast wcześniej używałam za twardego, kupionego w sieciówce i to nie było to. Często budziłam się jak po jakichś torturach. Myślę, że najlepiej testować i dobierać indywidualnie z pomocą ekspertów.

Gość gość
Ja uważam, że w terapii kręgosłupa równie istotną rolę co ruch, odgrywa jakościowy wypoczynek. Ważnym jego elementem jest miejsce, w którym śpimy - nie może to być składana sofa, wersalka czy inny wynalazek. Kiedy ma się problemy z kręgosłupem lub chce się ich uniknąć w przyszłości, należy wręcz sypiać na dobrej jakości materacu. W naszej pracowni testowaliśmy przeróżne materiały i najlepiej sprawdza się pianka wykorzystywana do produkcji materaców Viscotherapy Art Medic. Te właśnie materace i poduszki ortopedyczne polecamy naszym pacjentom -są one, jak wspomniałem - bardzo ważną częścią terapii kręgosłupa.

Gość gabrysia422
Dobór odpowiedniego materaca wcale nie jest taki łatwy, ja mam http://meblehot.pl/materace-premium/452-premium-80-x-200-materac-donato-relax.html i nareszcie wiem, że śpię i nic mnie nie boli przy rannym wstawaniu. Nie polecam kupna w pierwszym lepszym sklepie, bo można zamiast sobie pomóc to tylko zaszkodzić, taki zakup u producenta jest zdecydowanie lepszy i tańszy, oni doskonale znają się na własciwym doborze i zrobią to najlepiej.

Gość gość
Warto zaopatrzyć się w najlepszej jakości materac do sypialni. To bardzo ważna kwestia, ponieważ 1/3 życia przesypiamy, a zły sen może skutkować zmęczeniem, brakiem chęci do życia no i bólami kręgosłupa. Zatem, materac ma znaczenie! Ja teraz mam materac Viscotherapy i jestem niezmiernie zadowolona. Mówię to z własnego doświadczenia, bo niestety i mnie się przytrafiło sypiać na złej jakości materacach.

Gość gość
Najlepszy materac jaki znam to futon ekologiczny. Sama mam taki z wypełneiniem z lnu i kokosa i w końcu czuję się wyspana. Materac idealnie układa się do krzywizn ciała, jest polecany dla alergików i dodatkowo len pięknie pachnie. Polecam zakupy na www.slodkichsnow.com bo jest tam duzy wybór materacy futon, a do tego fachowa i miła obsługa.

Gość gość
Ja trafiłam na świetny materac i zdecydowanie mogę go polecić wszystkim którzy mają problemy z kręgosłupem - Sleepmed Comfort. Idealnie dopasowuje się do kształtu ciała, super podtrzymuje kręgosłup i poranne bóle przynajmniej u mnie to już historia. Cena też nie jest wygórowana jak na tak wysoką jakość.

Gość byśka
Co do materaca to każdemu będzie odpowiadał inny. Akurat wybieramy łóżko w gdmmeble.pl i doradzili nam aby wybrać sobie Andante marki Optimum. Z tego co sie juz dowiedzieliśmy to faktycznie bardzo sobie ludzie je chwalą, więc powinno sie i nam udać z jego doborem.

Gość gość
cześć, ja ostatnio kupiłam materac premium sleepmed i szczerze przyznaje, że minęły mi wszystkie bóle, które miałam związane z kręgosłupem. Mogę w nim zmienia twardość i wreszcie mogę się wyspać! polecam na wszelkie problemy z kręgosłupem ten materac, to naprawdę klasa!

Warto kupić materac dobrej jakości, bo to inwestycja w swoje zdrowie.Zły sen na źle dobranym materacu może skutkować zmęczeniem, brakiem chęci do życia, a przede wszystkim uciążliwymi bólami kręgosłupa i pleców. Jeśli borykają się Państwo z takimi problemami lub chcą ich uniknąć to polecamy materace o właściwościach rehabilitacyjnych - PlantPur, które poprawiają jakość i komfort snu.

Gość gość
Na bóle kręgosłupa polecam koszulkę woolmed z wełną owczą na plecach. Wełna ogrzewa nasze plecy i działa przeciwbólowo, natomiast bawełna z przodu koszulki sprawia iż jest ona przewiewna. Polecam każdemu do co dziennego noszenia.

Gość domkinanoc5119
Nie wiem, po ile kupujecie swoje materace, ale ja do swojego ośrodka wypoczynkowego wybrałem sklep polecony w tym artykule- http://datacentermanager.pl/sklepy-z-materacami/ Nie dość, że wybór szeroki, to jeszcze ceny niskie. :)

Gość gość
Dla kręgosłupa najlepsze są 7-sterfowe podpierające idealnie cały kręgosłup. W sembella prawie każdy ma właściwości ortopedyczne. Mieli taki wybór, że nie mogłam się zdecydować, wybrałam piankę bultex, oddychającą , dobrze wentyluje, na tym mi zależało, żeby nie mieć problemów z roztoczami i pleśnią.

Gość gość
Ja po opiniach koleżanek pokusiłam się na zakup materaca już o właściwościach strikte medycznych sleepmed i szczerze powiem, że jestem bardzo zadowolona z zakupu. Materac daje tak niepowtarzalną ulgę dla kręgosłupa, że rano budzę się jak nowo narodzona.

Gość gość
Zobacz sobie w sklepie Fiki Miki my tam kupiliśmy materac Domino i bardzo dobrze mi się na nim śpi, a mam chory kręgosłup. http://materacyk.pl/

Ja mam twardy materac z IKEA i spisuje się świetnie, a miałam spore problemy od siedzenia w pracy. Później z ciekawości sprawdzałam jeszcze materace w sklepach budowlano-wykończeniowych i też były bardzo wygodne. Grunt to wybrać odpowiednią twardość, aby dobrze podpierał kręgosłup. Pianka memory, sprężyny kieszeniowe, lateks - to dobre materiały. Możesz pogrzebać w naszej aplikacji i poszukać tam promocji, wtedy wybrać się do sklepu i wypróbować :) Bo moim zdaniem czego jak czego, ale materaca bez przymiarki kupować się nie powinno :) Pozdrawiam, Iwona z Mojej Gazetki <3

Gość Helena54
Dla kręgosłupa ważne jest dobre podparcie. Nie może być zbyt miękko dlatego nie polecałabym np pianki termoelastycznej. Osobiście preferuję materace kieszeniowo-sprężynowe, są twardsze i jeśli są dodatkowo dobrze wyprofilowane to nie tylko kręgosłup odpoczywa w dobrej pozycji ale taki materac może powodować rozluźnienie mięśni. Z mojego doświadczenia pielęgniarki najlepszy materac jaki miałam to materac ENERGIKA BEDDING sprężynowy. Mój kręgosłup ma się świetnie.

Gość gość
My odkąd mamy materac od www.eversleep.pl nie cierpimy już na bóle kręgosłupa. Bardzo polecam zapoznać się z ich ofertą, mają również świetne łóżka dziecięce, nasz maluch je uwielbia i w końcu nauczył się spać sam :)

Gość gość
Bóle kręgosłupa mogą być spowodowane różnymi czynnikami, czasami materac nie wystarczy, wiem z własnego doświadczenia. Do tego zakupu trzeba się dobrze przygotować i porządnie poczytać, bo niestety temat nie jest łatwy. Na niektórych stronach producentów materacy sa specjalne poradniki, widziałam takie na sembella. pl i hildingu.

Gość gość
Zdecydowanie dla zdrowego kręgosłupa i spokojnego snu polecam materac Domino, tu mają http://materacyk.pl/

Gość Gościnna85
Dobre podparcie dla kręgosłupa to podstawa. Materac może być miękki, piankowy, ale na odcinku od szyi do odcinka lędźwiowego musi być twardszy i prosty. Nie wyobrażam sobie teraz np materacy bonellowych, które uginały się pod każdym kontem, sama taki posiadałam ale na szczęście przerzuciłam się na piankę, a konkretnie model Fortuna marki Bedding, który ma siedem stref twardości, każda na inną część ciała, przy czym twardość całego materaca można określić jako optymalną. Ponadto jest solidnie zrobiony, widać dbałość o szczegóły, śpi się rewelacyjnie i dzięki niemu pozbyłam się bólów pleców.

Gość MariaAria
Dobry materac dla kręgosłupa to twardy materac, ale taki, który będzie sztywny tylko w okolicach kręgosłupa. Mam na myśli strefy twardości, teraz prawie wszyscy producenci chętnie promują swoje materace tymi strefami ale trzeba uważać bo w wielu przypadkach to jest tylko chwyt reklamowy, a w praktyce wcale nie czuć różnicy na całej długości materaca. Wypróbowałam naprawdę dużo materaców i z doświadczenia mogę polecić firmę Hilding. Nie dość, że specjalizują się w produkcji jedynie materaców to jeszcze mają ogromny wybór, każdy może wybrać coś dla siebie. Akurat jeśli najbardziej zależy Ci na dobrym podparciu kręgosłupa polecam twardsze materace jak np Pasodoble. Jest odpowiednio twardy i rzeczywiście ma 7 stref twardości, wypróbowałam.

Gość gość
Maz jest alergikiem, uczulenie ma na roztocza więc powiem wam cuda z materacem. ale mamy taki specjalny dla alergików własnie z Fiki Miki- materac Natura III, 6 warstwowy, ze zdejmowanym pokrowcem który można prać pralce także nie ma problemu http://materacyk.pl/

Gość Sunsinek
Mi bardzo podchodzą materace lateksowe ostatnio nawet taki oglądaliśmy tutaj - http://sembella.pl/produkty/materace/lateksowe/ oczywiście wybór zależy od wielu czynników, ale jak ktoś nie do końca rozróżnia czym się różni np. materac sprężynowy od lateksowego warto udać się do sklepu i sprawdzić, bo różnice naprawdę są konkretne.

Jeśli szukasz dobrego jakościowo materaca, to ja polecam zainteresować się produktem o nazwie Viscotherapy od firmy ART-MEDIC. Materac wykonano z pianki termoelastycznej tzn. takiej, która nie posiada sprężystości. Taki materac zapewnia więc idealne podparcie dla kręgosłupa i świetnie dostosowuje się do kształtu naszego ciała. I muszę Wam powiedzieć, że przejrzałam ofertę innych firm i na ich tle Art-Medic wypada najbardziej korzystnie cenowo. Portfolio produktów jest solidne i każdy znajdzie u nich coś dla siebie. Polecam!

Gość gość
przy bólach kręgosłupa najlepiej jest zakupić od razu materac z linii medycznej, takie ma np. hilding. Mamy pewność, że schorowany kręgosłup jest dobrze wspierany podczas snu.