Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaFałszywka.

Fałszywy wynik testu ciążowego

Polecane posty

Gość JaFałszywka.

Witajcie :) Zrobiłam dwa razy test ciążowy, i wyszły 2 kreski. Czy zdarzyło się komuś coś podobnego ? I potem się okazało, że to jednak pomyłka, i żadnej ciąży nie ma ? Jak tak to jakie to były okoliczności i czym spowodowane ?

Gość jestemwszoku
myślę, że trzeba było się zabezpieczać a nie teraz zastanawiać się że test przekłamał :) Rzadko spotyka się sytuację, że są dwie kreski a ciąży nie. Bardziej w drugą stronę to tak bo kobiety zbyt wcześnie robią test. Ot tyle. Gratuluję - będziesz mamą :)

Gość tak fałszywie dodatni
wynik jest przy raku bo beta to marker nowotworowy ewentualnie przy chorobach tarczycy

Gość JaFałszywka.
tylko przy tych chorobach ? a np jakaś infekcja, albo zapalenie pecherza lub nerek ?

Gość jestemwszoku
nie :)

Gość jjajajajkk
myszulinka powróciła :)

Gość tak fałszywie dodatni
taaa przy infekcjach na pewno i jeszcze przy zawale, zezie i zapaleniu spojówek !

Gość JaFałszywka.
serio się pytam, czytałam na necie że tak się zdarza.. a chodzi o to że w 99 % w ciąży być nie moge. dlatego mnie to zastanawia

Gość daaaaa
a skad pewnosc, ze w 99 % w ciazy byc nie mozesz?

Gość z grubej rury powiem tyle..
zawsze jest ten 1% ;) zamiast szukać odpowiedzi u wróżek z kafe to zapraszam do lekarza i badanie krwi ;) jeszcze zastanów sie czy Ci sie okres spóźnia..

Gość JaFałszywka.
od 5 lat biore tabletki anty, i prawie zawsze uzywamy gumek. a do tego 5 lat temu nie mialam przez rok okresu przez odchudzanie

Gość daaaaa
a jak nie uzywacie gumek to stosunek jest do konca? nie dostalas teraz okresu z odstawienia i dlatego zrobilas testy?

Gość ---------))))))))))
mojej koleżance pozytywny wynik testu ciążowego wyszedł przy torbieli...:(

Gość hsfdafdfafafa
"a do tego 5 lat temu nie mialam przez rok okresu przez odchudzanie" haahhhaaaaaahhaa padnę ze śmiechu. super metoda 100% antykoncepcji.:))) jakby to miało jakiekolwiek znaczenie. gratuluje, jesteś w ciąży. Zadna metoda nie daję 100% pewności.

Gość czytajcie ulotki
na każdej jest napisane, że przyczyną może być ciąża lub nowotwór.

Gość JaFałszywka.
i co tylko ciąża lub rak ? jakoś nie chce mi się w to wierzyć nie raz już słyszałam o ''pomylce'' testu

Gość to idz do lekarza a nie drwij
z tego co ci ktoś napisał jak jestes taką mundra!

JaFałszywka. test się nie myli - chyba, że była by wada fabryczna dlatego lepiej robić różnych firm. Na pasku lakmusowym jest substancja chemiczna która reaguje na hormon hcg, który znajduje się w moczu - wydalany jest od od momentu zagnieżdżenia zarodka. ale w przypadku niektórych nowotworów test też może dać wynik pozytywny bo w moczu może znajdować się hcg wydzielane przez guz. Na jakiej podstawie stwierdzasz, ze ciąży nie ma? Miałaś usg? Bo jedynie jeśli opierasz się na tym co napisałaś czyli tabletki i brak okresu to możesz być w dużym błędzie, na tabletkach też można wpaść wystarczy, że któraś się nie wchłoneła i może to pobudzić jajniki do pracy.

Gość do autorki....
słyszałas chyba o pomyłce takiej ze test pokazał brak ciąży a ciąża była, a druga strone tak jak ci dziewczyny piszą: rak, torbiel, niektóre psyhotropy. inną przyczyna jest to też iż pozytywny wynik przed terminem miesiączki, gdy potem w terminie okresu występuje jednak miesiączka świadczy o bardzo wczesnym poronieniu (ciąża biochemiczna). prawdopodobnie jedna z powyższych przyczyn Ciebie dotyczy,a nie ze test sie po prostu pomylił, bo jak pisze w drugą strone może się pomylić tylko dlatego z za wczesnie robiony, ale nie w stronę, iż pokazuje nieistniejącą ciąże. także nie wiem z czego tak się cieszysz. powinnas jak najszybciej iść do lekarza

Gość gość
Test ciążowy może pokazać fałszywie dodatni wynik kiedy ma się zbyt dużo białka w moczu.. wiem bo sama tak miałam oraz lekarz to w ten sposób wytłumaczył. Radzę się po prostu zbadać, ginekolog badanie moczu itd. a nie zastanawiać się co i jak.