Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wredna ach wredna matka

ze strupami po ospie do przedszkola?

Polecane posty

Gość gość
Ospa jest zakażna do momentu zaschnięcia ostatniego wykwitu, a nie odpadnięcia strupków. Tak więc jak ma tylko strupki to nie zaraża.

Gość gość
A czy u was też praktycznie cała grupa dzieci zachorowała na ospe? Bo u nas w przedszkolu tylko 2 dzieci nie zachorowała ale też nie były posyłane do przedszkola dobry miesiąc. Tak samo było ostatnio z płonicą- wszyscy szczepieni i kazdy chorował x A cóż to z szczepienie na płonicę? Nie słyszałam jeszcze o szczepieniu na szkarlatynę.

Gość gość
u nas ciagnie sie juz 2 mc grupki dzieci zmieniaja sie co 2 tygodnie;-(

Gość gość
Poradźcie proszę czy pediatra da zwolnienie lekarskie na dziecko od dnia 12 od pojawienia się krost? Tzn. wcześniej dostałam zwolnienie i dał do niedzieli 11 dnia ospy. Ale uważam że w tego 12 dnia w poniedziałek nie będzie wogóle w pełni zdrowy, jest środek zimy i wg mnie to za wcześnie posyłać dziecko do przedszkola. Jak myślicie czy mam prawo żądać od lekarza wystawienia zwolnienia lekarskiego?

Gość gość
możesz prosić, a nie żądać...

Gość gość
Za mała u nas świadomość prawna -powinno sie upowszechnić procesy karne . Jeżeli dziecko zaraża sie w przedszkolu chorobą to przedszkole tj personel płaci odszkodowanie zwł. przy powikłaniach. Powinno to dotyczyć chorób np prawnie objętych nakazem szczepienia. Wtedy : by nie przyjmowano niezaszczepionych do przedszkola ,chore dzieci by nie miały wstępu -jakby larwy przedszkolne bały sie dostać po kieszeni to dbałby o to jak o swoje.

Gość gość
zgadzam się w 100% z wypowiedzią wyżej, nie ma nic gorszego niż chore dzieci w przedszkolach bo mamusia musi iść do pracy...

Gość vtzfkgeuzt
Czytam wypowiedzi, stary temat, ale co niektorzy sa tacy glupi, jak but u lewej nogi! kto tak mysli ze dzieci nieszczepione choroby rozsiewaja!to przewaznie te szczepione, a tak swoja drogo to te szczepione powinny sie nie obawiac chorub bo przeciez szczepionka dziala cuda! hehe, smiac sie tylko chce z waszej glupoty i naiwnosci.

Gość gośćDuży pyton
Baby ale wy p******e jestescie naprawde współczuje z całego serca