Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulek797

brak apetytu -ząbkowanie

Polecane posty

witam corka ma 13 mscy.w ciagu 1,5 tyg przebilo jej sie 5 zebow.4 czworki i jedna 3.rano jeszcze je.zje mleczko owoc albo jogurt na 2 sniadanie.im pozniejsza godzina tym gorzej.jadla juz normalane dorosle jedzenie.od ok 2 tyg obiadow domowych nie chciala jesc.dawalam jej ze sloika bo smakowalo i jadla zwlaszcza gerber junior pomidorowa zupka.od kilku dni tez nie chce ze sloika.rano mleko pozniej serek ,jogurt,banan i sok gesty typu bobofrut na kolacje.juz sama nie wiem co robic.jest wesola ale tez duzo placze ,cala piastke az wkalada do buzi.przez ostatnie 2 noce dawalam jej ibum bo budzila sie z placzem co 20 min.wydaje mi sie ze to zeby.poradzcie.isc moze do lekarza?czy odczekac kilka dni?

Gość matka jadka tath
nie martw sie tak to normalne, ze gdy dziecko bolą zęby w sensie ząbkuje, to nie chce jeśc stalych, twardych pokarmów, tylko woli miękkie, płynne itd. także po prostu daj więcej mleka, kaszki itd. nie przejmuj sie to jeszcze male dziecko. dawaj mięciutkie warzywa w zupce, drugie dania na tę chwilę odstaw,

Gość mamamamamamtata
Moje dziecko gdy ząbkowało to nawet piersi mi odmawiało, poczytaj w necie o przyczynach braku apetytu

Gość mamamamamamtata
dawaj dużo pić by się nie odwodniła

Gość mamamamamamtata
A co ja mam dziecku dać na kolację i śniadanie, bo przestaje mi już jeść kaszki, owsianki itd. Sama jej gotowałam kaszki, nie kupowąłam jej kaszek, zdrowo ją odżywiam. Przetrzymam ją to obiad mi zje z apetytem, a tak na mleku i na jabluszku i gruszce lata do 13. Na kolację robiłam jej kaszkę kukurydzianą na mleku i też tego nie chce, kaszki jaglanej też już nie chce, ryżowej też. Rano podaje jej trocję chlebka z masłem do rączki, ale więcej się bawi niż je. Twarożku mi mało zje, a jogurtów jej nie podaję, bo przecież one wychładzają strasznie organizm. Podam jej od czasu do czasu dobry twarożek, wystarczy. Myślicie że jak skubnie 5 kęsów to jej starczy. Wszyscy mi mówią, zgłodnieje sama przyjdzie i też tak uważam, ale na kolację coś powinna zjeść. Ona lubi brać do rączki - tylko co jej dać ze zdrowego jedzenia?

Gość mamamamamamtata
Ma 13 miesięcy i raczej nie ząbkuje. Mogło jej gardełko troche boleć bo mnie i męża bolało.

do mamamamamamtata moja ma tak samo jak do raczki to zje.banan najlepszy!! a reszta sama nie potrafie powiedziec

Gość aaaaaaaakotki dwa
u nas to samo 14 miesięcy i od 1,5 tylko mleko praktycznie, nic nie je, niby zębów nie widać, ale pewnie znowu coś się będzie przebijac bo już długo był spokój

Gość mamamamamamtata
jest płaczliwa i krzykliwa. Może to przez pieluszkowe zapalenie skóry. Ona od jakiegoś miesiąca z przerwą ma zaczerwienioną skórę, krostki, już zaczęłam sudokrem stosować. Stosowałam też cloctroimazolum lub pimafukort (przeciwbakteryjne - lekarz kazał) ale jej to nie schodzi. Moż edlatego płacze, i czytałam że przez to może nie jeść.

Gość mamamamamatata
mógłby ktoś poradzić co do tego pieluszkowego zapalenia skóry