Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEZAPOMINAJKA?

ZAMIESZANIE Z TABLETKAMI ANTY, pilnie potrzebna pomoc..PROSZE.

Polecane posty

Gość NIEZAPOMINAJKA?

Hej, sprawa wygląda następująco: Wzięłam 19 tabletek z opakowania, kończąc je w poniedziałek(dlatego 19naście ze dwóch mi brakowało i ich już nie wzięłam) następne opakowanie miałam rozpocząć w zaistniałej sytuacji we wtorek, jednak nie miałam recepty w zw z tym rozpoczęłam je w środę-biorąc zaległą pierwsza tabletkę plus normalnie środową. Przez ostatni miesiąc nie uprawiałam seksu... czyli podsumuje: nie wzięłam dwóch ostatnich tabl z opakowania+wydłużyłam przerwę po tym opakowaniu do 8 dni. Moje pytanie jest następujące: Kiedy mogę bezpiecznie zacząć się kochać z partnerem? Zapominając tabl w pierwszym tyg wiem, ze muszę dod sie zabezpieczać przez 7 dni jednak dokładając do tego nie wzięcie 2och ostatnich tabletek to nie wiem, zgubiłam się? Nigdy w życiu nie miałam takich sytuacji..Bardzo proszę dziewczyny o pomoc.BARDZO PROSZĘ.

Gość Perw mobilna
Gdybyś przeczytała ulotkę to wiedziałabyś, że skrócenie przyjmowania tabletek o dwa dni nie ma wpływu na ich skuteczność. Po wydłużeniu przerwy ochrona antykoncepcyjna "wraca" po 7 dniach nieprzerwanego przyjmowania tabletek.