Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja kolejna beneficiara

beneficiara potrzebuje rady! p i l n e ! ! !

Polecane posty

Gość kolejna beneficiara :)
Przede wszystkim to child benefit jest na konkretne dziecko, a nie na konkretna osobe - zatem skladasz sama aplikacje podajesz, ze dziecko mieszka z toba nie z ojcem itp i wowczas mu zabieraja, a Tobie przyznaja. To jest proste do zalatwienia. Jesli masz child tax credit - skladasz tez normalnie aplikacje na siebie. O ten benefit tez mozesz skladac zaraz po przyjezdzie - jak juz pojdziesz do pracy to obliczasz swoje przblizone zarobki za rok i juz. Najlepiej miec zlozone do sadu chociaz o separacje - wtedy zaczynaja traktowac Cie jak samotna matke - jesli tego nie masz - dalej liczas sie Twoje dochody z partnerem. Do wszystkiego potrzebny Ci i tak NIN wiec go musisz sobie wyrobic. Housing benefit - idziesz do councilu i tam sie dowiadujesz (wszedzie inaczej jest). Jest pelno ogloszen, ze pomoga zalatwic benefity - zadzwon i sie dowiedz. Mozesz tez isc do biura CAB zapytac - tam porada jest bezplatna, a jak bedzie trzeba to i za Ciebie zadzwonia i sie wszystkiego dowiedza w inland revenue. NAjlepiej to dziewczyne zgnoic - jak nie macie nic sensownego do napisanie, to poprostu nie piszcie !!!

Gość FGHHGHHGHFGH
NIE BADZ GLUPIA- i nie plac nikomu za zalatwianie benefitow!!!! dziewczyno to wszystko ty sama mozesz sobie zalatwic. Ci ludzie dokladnie robia to za ciebie i jeszcze kasuja za to kase!!! po pierwsze masz NIN?? mysle ze masz bo pisalas ze benefity byly nas oboje. idz do cab tam powinni ci doradzic cos wiecej,ale musisz sobie zadzwonic i umowic sie na spotkanie. nie wiem czy sprawy benefitow tez podlegaja pod ich pomoc..ale warto sie dowiedziec.poszukaj innego forum i tam zapytaj ;) a moze ktos z otoczenia moglby ci pomoc?? popytaj ludzi .

Gość kolejna beneficiara :)
Ja tylko napisalam, ze ludzie zalatwiaja benefity - jak nie umie sobie poradzic - to jakas opcja :) Choc ja bym nie zaplacila nikomu, bo to naprawde nic trudnego - trzeba tylko znac angielski ;) CAB pomaga tez w benefitach. Ja czekalam dluuuuugo na child benefit i CAB za mnie tam dzwonilo - musialam tylko im podpisac kartke, ze moga to zalatwic w moim imieniu :)

Gość taszdeda
"Najlepiej miec zlozone do sadu chociaz o separacje - wtedy zaczynaja traktowac Cie jak samotna matke - jesli tego nie masz - dalej liczas sie Twoje dochody z partnerem." x Nieprawda. Wystarczy, ze nie mieszka z mezem/partnerem, ma osobne gospodarstwo domowe. Podaje te dane do Revenue i jest traktowana jako samotny rodzic i licza sie tylko jej dochody. Wtedy mozesz zglosic sprawe do Child Support Agency o tzw: maintenance (cos w rodzaju polskich alimentow na dziecko) i dosc szybko wylicza ile sie nalezy i beda z meza sciagac. Nie ma to wplywu na zadne inne benefity. To oczywiscie wersja kiedy z mezem sie nie dogada a kasa na dziecko potrzebna :P Jezeli mieszka z mezem to nadal bedzie traktowana jako mezatka a nie samotny rodzic,wtedy jedynie sprawa w sadzie o separacje. W razie wspolnego mieszkania zawsze urzad traktuje ludzi jako pare i dochody liczy wspolnie.

Gość Ewa42
zarejestruj sie najwpierw w job centre jako bezrobotna mozna aplikacje wypelnic przez internet nie podam Ci linka poniewaz nigdy nie wypelnialam poszukaj pozniej umowia Cie na spotkanie jak bedziesz miala to zalatwione mozesz wtedy zadzwonic i zmienic child tax credit i child benefit na siebie musisz byc zarejestrowana jako bezrobotna bo inaczej jak bedziesz miala benefity na siebie a bez rejestracji jako bezrobotna bedziesz musiala im wszystko zwracac w miedzy czasie mozesz szukac pracy najlepiej takiej powyzej 16h na tydzien wtedy bedziesz miala dodatkowo working tax credit mozesz szukac mieszkania dostaniesz do niego dofinansowanie powodzenia ile lat ma dziecko?