Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinkalinka

Kupiłam na Allegro sukieneczkę dla chrześnicy,nie mam rachunku ani metki

Polecane posty

Gość Paulinkalinka

zakupiłam nową sukienkę lecz nie mam rachunku na dodatek sukienka dla chrześnicy miała być na prezent a nie ma na niej papierowej metki ani opakowania co świadczyłoby o nowości tej sukienki ,co mam robić ? ma ktoś jakiś pomysł ? dodatkowo kupiona nowa rzecz od firmy to chyba powinnam dostać rachunek ? czy się mylę ?

Gość Paulinkalinka
ok :)dziękuję a co robić z tą metką ? nie ma papierowej a miała być nowa ,nie chciałąbym aby pomyśleli że jakąś używaną przyniosłam

To zależy od kogo kupiłaś bo jesli od kogoś kto raz kiedyś uszyje albo zrobi sukienkę na szydełku i sprzeda sobie na allegro, ale nie ma działalności to jest chyba oczywiste że nie będzie też metki...

Gość Szczera baba
Zadzwon i zapytaj dlaczego nie ma metki. Jesli sie zgubila im przy pakowaniu to popros aby przyslali ci druga raka sama z metka s ta odeslij- jesli masz czas na to. Reklamacje motywuj tym, zr sukienka miala byc nowa a jie ma metki co byloby dowodem na jej brak uzywania. Masz tutaj racje i musza to uwzglednic.

Gość Szczera baba
W aukcji powinien byc ponadtompodany dokladny opis: nowa bez metki. Mozesz smialo wystawiac negatywa gdy sprzedawca nie zechce uwzglednic reklamacji.

Gość daj link do tej aukcji
to ci powiemy jesli to firma ma prawo do reklamacji,jesli osoba prywatna nigdzie nie jest napisane ze reklamacje musi uwzględnic