Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaEm

Czy to moze byc alergia?

Polecane posty

Gość AnnaEm

Witam, ostatnio bylamz coreczka na wsi, u moich rodzicow. Od kad wrocilysmy corka ma cieknący, wodnisty katar uporczywy kaszel, zaczerwienione oczy, ktore czesto jej lzawia. Bylysmy u lekarza, przepisal syropek i jakies leki ale nic nie pomoglo. Boje sie, ze zle zdiagnozowal chorobe, ze nie ejst to przeziebienie tylko alergia. Czy ktos moglby mi doradzic czy to moze byc alergia? Mala bawila sie duzo ze zwierzatkami, moze to jest przyczyna? Czy udac sie do innego pediatry czy do alergologa?

Gość kiedyś też wierzyłam w chemię
Córka złpała na wsi jakieś pasożyty, zbadaj ja w tym kierunku, koniecznie.

TAk, zdecydowanie powinnaś zbadać dziecko w tym kireunku, bo Twój opis w dużym stopniu na to wskazuje.

Gość maka paka :)
No tak jak bawiła się ze zwierzatkami, to bardzo prawdopodobne że złapała jakiegoś gada :/

Gość maka paka :)
DO ZAKAŻENIA NAJCZĘŚCIEJ DOCHODZI: - po spożyciu pokarmów lub wody zakażonej jajami pasożytów - drogą kropelkową: wdychanie skażonego powietrza - komary, kleszcze - brak higieny lub korzystanie ze wspólnych sanitariów - kontakt seksualny - uszkodzoną skórę, błony śluzowe - kontakt i zabawa ze zwierzętami - inne

Gość szpilka12
Moim zdaniem to pachnie alergią. Powinnaś udać się z dzieckiem do alergologa. Poczytaj też na tej stronce (http://www.odetchnijspokojnie.pl/). Ja uzyskałam duzo wiadomosci jak okazalo sie ze moja pociecha ma alergię.

Gość Gonda
szpilka12,pewnie była szczepina wiele razy,a co zrobiłas z Ta alergia???

Witam, ma Pani rację, opisane objawy mogą wskazywać na alergię. Proszę skonsultować się z alergologiem w celu rozstrzygnięcia tej kwestii. Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska.