Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Królowa Elżbieta II

reklamacja w TK MAXX

Polecane posty

Gość Królowa Elżbieta II

Jakieś 3 tyg. temu kupiłam płaszczyk w TK MAXX w UK i dziś rozszedł się szew ;( i tak się zastanawiam czy zawieść go na reklamacje, czy zszyć jakoś sama. Ktoś wie jak jest z reklamacją towaru w tk maxxie? Załatwiają to od ręki, czy trzeba czekać? Czy może w ogóle nie ma co sobie głowy zawracać bo nie uznają reklamacji? Pomocy... :(

Gość oiuuyytyrytry
w uk nie uznaja reklamacji...hmm ja bym sie nie zastanawialaw ogoletylko odrazu odniosla..bez slowapowinnioddac kase

Gość Królowa Elżbieta II
ale jak ja mam go oddać jak już w nim chodziłam i nie mam metek???

towar wadliwy podlega zwrotowi! nie musisz miec metek, oczywiscie ze moglas w tym chodzic po to wlasnie kupilas ten plaszcz zeby w nim chodzic a nie zeby lezal.. wez paragon i zwroc. takie wypadki masz chronione prawnie. wiec musza ci zwrocic!

Gość Ropę bvvvv
Jak w nim chodzilas odmówia !! Ja kupiłam buty txnax i jak chciałam zwrócić to powiedzieli ze chodzone i tyle Bo były a ja głupia nie zauważyłam kupując

Gość Królowa Elżbieta II
Ropę bvvvv ale mówisz o tk maxx w polsce czy uk?

nie maja prawa odmowic jak jest wada fabryczna a szkoda nie jest spowodowana chodzeniem.po to sa buty czy ubrania zeby je nosic. zrobili z ciebie idiotke, wybacz... twoje prawa konsumenta sa chronione prawnie.nawet jak sklep zastrzega ze nie przyjmuje zwrotow towar wadliwy mozna zwrocic zawsze. ubrania nie powinny sie pruc od samego chodzenia w nich.

Gość Królowa Elżbieta II
kurczę najgorzej że ten płaszczyk mi się podoba :( no ale jak już po 3 tyg. poszedł na szwie to ciekawe co będzie dalej... w niedzielę podjadę i spróbuję go zwrócić, a jak się nie uda to po prostu sama zszyje wtedy innego wyboru nie będę miała, dzięki za pomoc przynajmniej wiem na czym stoję

Gość Królowa Elżbieta II
czy ktoś miał jakieś inne doświadczenia przy składaniu reklamacji w TK MAXX w UK???

Ja kupilam kiedys kurtke, bylam w niej raz..i stwierdzialam ze jednak jest za mala tu i uwdzie..wiec zanioslam i oddalam bez problemu. Idz i powiedz co sie stalo,moze przyjma. U nas w sklepie nie przyjmowalismy reklamacji ciuchow juz uzywanych ;)

Gość do autorki postu
Nieuzywany towar zwykle mozesz zwrocic pomiedzy 28 a 90 dni (zalezy od sklepu). Wadliwy towar zwracasz kiedy ujawnila sie wada. Ja kupilam w tesco elektryczna lokomotywe do zestawu brio dla syna, koszt ok. 20 funtow. Ok. 4 miesiace po zakupie (z tym ze uzywana byla jakies 2 miesiace) przestala jezdzic bez zadnego powodu. Zadzwonilam do tesco, przyjechal kurier, zabral wadliwa lokomotywe, po kilku dniach przywiozl nowa. Przynosisz kurtke, paragon, pokazujesz co sie stalo, dostajesz zwrot pieniedzy. Proste

Gość do autorki postu
A co do tego co napisala si-xa: Tutaj na szczescie nie istnieja tabliczki: "Prosimy o przemyslane zakupy. Zwrotow nie przyjmujemy" :D Kilka tygodni temu kupilam pare ciuchow w M&S a na paragonie: ostateczna data zwrotu towaru 15/01/2013. W przypadku gdybym sie rozmyslila do tego czasu ;)

Gość do autorki postu
a ta osoba ktora oddala uzywane buty do tkmaxxx: Oddalas dlatego ze byly uzywane i nie zauwazylas w momencie zakupu czy ze mialy wade? Bo nie za bardzo rozumiem. Jesli przynioslas im uzywane buty bez wad no to raczej pewne ze ich nie przyjma z powrotem.

Gość gość
Jażeli chodzi o reklamacje nie polecam ten sklep nie uwzglednia reklamacji.zakupiłam kurtke po tygodniu uzytkowania kurta się zmechaciła po całości a kosztowała nie mał niestety nie uwzględnili. Wię uważam że nie ma sensu kupowania tam jesli nie uwzgledniają reklamacji Nie polecam

Gość gość
Ja zawsze oddawalam, co chciałam, co prawda nie w ramach reklamacji. Raz oddalam bluzkę, którą kupilam rok wczesniej i jej nie założyła. Nadal miała metke, ale oczywiście nie miałam paragonu. Dali mi kartę doładowania na ta sumę.

Gość gość
W procesie gwarancyjnym istnieje możliwość wymiany towaru na nowy lub ewentualna naprawa. W przypadku tradycyjnego sprzętu, tego typu działanie wydaje się niemożliwe do zastosowania i drugim krokiem jest odstąpienie od umowy lub pertraktacje ze sprzedawcą. Sporo na temat jak reklamować towar przeczytałam na http://www.przegladprawny.pl/jak-reklamowac-towar-w-internecie/